perjantai 4. helmikuuta 2011

Pientä piristystä

Eilen tuli yllättäen mahdollisuus tuulettaa vähän päätään, kun ystävä oli vailla hermolepoa ja pyysi seuraksi. Päätettiin laittaa siksi illaksi rakentaminen pauselle, ja niinpä lähdin (vaikka toisaalta takaraivossa jyskyttikin että "voi surkia, menee koko ilta hukkaan!"). Kannatti kuitenkin ottaa pieni tauko kaikkeen uhmaikäkiukkuun ja pyllynpyyhintään - illalla mieli oli iloinen ja virkeä, vaikka jalkoja väsytti. Kiitos, Saikku, yllytyksestä mukaan! ;)

Citymarketista löytyi ihana "kuluneenhopeinen" lyhty 15 eurolla (oli -50% ale). Tämä on aika isokin, vaikkei kokoa kuvasta juuri hahmota. Yritän pitää tuon laatikossaan uuteen taloon asti - jos sitten ensi syksyn hämärtäessä saisi nautiskella tämän lyhdyn läpi kajastavasta kynttilän valosta. Otin kuvan laatikon kyljestä, eikä tämä näytä tässä lainkaan niin ihanalta kuin on oikeasti.


Päästyäni onnistuneesti eroon kaikista sinistä Kermansaven kahvi- ja teekupeista, pyrin seuraavaksi eroon lautasista... miehen kauhuksi! ;) Tilalle haluan tietysti sitä tylsää valkoista. Sokoksella myydään tällaisia somia, vähän romanttisia luunvalkoisia astioita; lautasen pohjassa lukee Fortuna (ja ostokuitissa lukee "Maison lautanen"). Näitä siis Oliivien tilalle, mitä sitten ikinä ovatkin! 


Jos raaskisi nyt ostaa kuppienmyyntirahoilla reilun satsin näitä (nyt aloitin vasta viidellä kappaleella tämän keräilyn) ja heittäisi sen jälkeen hyvästit vanhoille lautasille. Suokaa anteeksi pinttyneen likainen, vanha puuhella kuvausalustana...!
 

Samaisella Sokoksella osui silmiini heti ovesta sisään kävellessä niin suloinen kello, etten kertakaikkiaan voinut jättää sitä sinne. Tämän laitan joskus hamassa tulevaisuudessa uuden lastenhuoneen seinää somistamaan.


Keittiökin sai altaansa (tosin keittiökalusteethan on vasta paperilla). Tilattiin Netraudan kautta Franken Maris -allas, väri Glacier. Pelkäsin sen olevan liian kellertävä, kun asiakaspalvelusta väriä kysellessäni sain seuraavanlaisen kuvauksen: "kuin vaalea hiekka turkoosia merta vasten", mutta kyllä se onneksi ihan valkoiseksi osoittautui! Olisi siinä ollutkin työtä alkaa suurta allasta palauttelemaan ja kyselemään maksettujen rahojen perään. Keittiön kaapinovet on valkoisia, joten se kellertävä allas olisi ehdottomasti lähtenyt paluumatkalle.

Maris MRG 

Fragranit DuraKleen

Tämän illansuun olen puuhastellut rakkaan keinutuolini parissa - se kaipaa uutta verhoilua, ja siitä projektista saatte raportin toivottavasti huomenna!

10 kommenttia:

 1. Kauniita lautasia ja ihanan kotoinen kuvausalusta. Meillä on Ikean versio tuon mallisesta altaasta ja tykkään kovasti käytössä!

  VastaaPoista
 2. Mukavia löytöjä! Ei mennyt aika hukkaan! ;)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin on Ikean versio tuollaisesta altaasta. En enää ikinä vaihtaisi tavalliseen.

  Lyhty on kaunis!

  VastaaPoista
 4. Kaunis se on lyhty noinkin kuvattuna ja nätin kellon saavat muksut seinälleen!

  VastaaPoista
 5. Hienoja löytöjä! Jään innolla odottelemaan keinutuoliproggiksen tulosta, meillä se puoltoista (?) vuotta sitten aloitettu on edelleen ihan vaiheessa, kun ei osattukaan itse verhoilla. Mut ehkä joskus. (tosin mun oma maku on mennynnä niin moterniks, etten oikein edes näe kiikustuolia meillä enää, harmi!)

  VastaaPoista
 6. AnniP ja nasba: Mekin katsottiin eka Ikean vastaavaa, mutta petyttiin siihen, kun etsittiin sirompaa, matalampireunaista. Kaunis allas on kyllä sekin.

  Tyytis: voi kun asuisitte lähempänä niin kävisin ostamassa sen teiltä pois. <3 (onneks ette asu, en tarvii yhtä ainoaa projektia tähän ennen kuin entiset on saatettu valmiiksi! Lohduta mua kertomalla ettet sitä myiskään!)

  VastaaPoista
 7. Oivoi Tiina, käy äkkiä kurkkaamassa mun blogi....;) Mä kato toimin ku salama näissä asioissa! Mä kyllä kaikista mieluiten ton sulle antasin, ku tasan tiedän kuin hyvin käsiin se pääsis!

  VastaaPoista
 8. ^ Oi voi tosiaankin!! Kun niin haluaisin mutten voi. Miksi tämä maailma on näin raaka :D

  VastaaPoista
 9. ^siis kyllä minä voin blogin kattoa, mutta en voi sitä kiikkua meille kotiuttaa!!!! =D

  VastaaPoista
 10. Kyllä raksahommista on vaan välillä otettava vapaata vaikka vain sen yhen illan ajan! Se on hyväksi sekä sulle, että pääset välillä jonnekki tuulettumaan, että isälle, että saa välillä olla lasten kans rauhassa! Ei piä liian tiukalle vetää nyöriä raksahommissakaan. :) Ihania löytöjä! :)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.