torstai 10. helmikuuta 2011

Karkkiväritakki kevääseen

Kettukangas saatiin haetuksi postista, ja eilen illalla siitä syntyikin jo takki. Kaava on oma, ja koko arviolta 104/110...




Tytär vähän protestoi ketun paikkaa takana, kun oli itse kuvitellut sen tulevan eteen, mutta kelpuutti lopputuloksen kuitenkin.. ;) Kettua olisi ollut kuitenkin sen verran hankala saada asettumaan etukappaleelle nätisti, että laitoin sen suosiolla taakse ja päästin puput pinkomaan etukappaleelle. Pituutta tähän takkiin tuli myös kymmenisen senttiä aikaisempia vastaavia enemmän... juuri siksi, että kuvio mahtuisi tähän paremmin.



Helma on aavistuksen alaspäin levenevä, mutta koko takki on kuitenkin alusta loppuun kapean mallinen, kun en leveistä tykkää.


Ja kun kerran tytön takki on kyseessä, niin korostin tuota herkullisen heleää karkkiväritystä vielä pinkillä vuorifleecellä. Hihoissa on taas vuorikangasta fleecen sijaan.




Aika hullua tuollaisesta kankaasta on takkia tehdä, kun kangasta joutuu leikkaamaan vastoin kaikkia opetuksia raa'asti vain keskeltä! Muuten kuviot eivät osuisi kivasti. Siksipä tuota kangasta kuluukin tavallista enemmän tuon kokoiseen takkiin.


Sen verran sitä kettukangasta kuitenkin jäi, että voisin toisenkin takin siitä ommella. Teen kunhan ehdin ja laitan huutikseen. Tai jos haluat teettää jonkun tietyn kokoisen, laita sähköpostia niin neuvotellaan. =) Valmiita kaavojahan minulla on tämän tyyppisiin takkeihin koossa 80/86, 92/98 ja tämä 104/110, joko lyhyempänä tai tällaisena puolipitkänä. Uusienkin piirtäminen toki onnistuu, mutta vie enemmän aikaa.



 



Kiitos, Nasba, kun mahdollistit tämän vision toteutuksen!! =)

33 kommenttia:

  1. TOI ON NIIIIIIIN HIENO! Wau!
    Mitäs se takki maksaisi? ;) Pistätkö sähköpostia? :)

    VastaaPoista
  2. on oikeasti tosi hieno. kuinka paljon väljyyttä pitää tehdä kaavaan jos kyseessä on joustamaton kangas?

    VastaaPoista
  3. Nasba: laitoin postia =)

    unikuu: apua en minä koskaan edes ajattele sellaisia.. ;D *nolo* Mutta mitä isompi ympärysmitta käyttäjällä, sitä enempi väljyyttä - tytöllä ympärysmitta n. 50cm, takin ympärysmitta vajaa 70cm. Näyttää suht kapealta mutta mahdollistaa hyvin liikkumisen, ei kiristä mistään.

    VastaaPoista
  4. Ihana! Eilen juuri mietin että mistäköhän sitä löytäisi hyvät takkikaavat lapsille. Osaisitko vinkata? :)
    Kunhan on taudit selätetty talosta niin ompelukone mahtaa hurista yötä myöten! ;)

    VastaaPoista
  5. pm: en osaa valmista kaavaa vinkata, kun en koskaan ole käyttänyt valmiita, mutta sen verran voin vinkata että tavallisen collegehupparitakin kaavasta saat helposti muokatuksi takkikaavan, jos uskallat vähän soveltaa. Piirrät kaavoista alavarat/vuorit ja lisäät vähän pituutta - toki sitten ei oo ompeluohjeita just sellaiselle takille, että jos ei osaa ommella ilman niitä, niin eipä paljon auttanut..

    VastaaPoista
  6. ihan mielettömän nätti ja niin siististi ommeltu! Vaude! Tosi herkulliset värit takissa ja pinkki vuori sopii tosi hienosti!

    VastaaPoista
  7. Eipä tässä muuta voi kuin ihastella sun huolellista kädenjälkeä! Ja nuo värithän on täydelliset tytön kevätvärit eli toivotaanpa että se kevät alkaa saapua pian sinne. (Mä olen jo valmis lähettämään auringon sinne pohjoiselle pallonpuoliskolle, sen verran pahasti syyhyttää itseä noi saapuneet "talvikankaat" eli velourit ja vakosametit...)

    VastaaPoista
  8. Pitääpä kokeilla jotain hupparikaavaa! Eiköhän sitä sen verran osaa muokata niitä ;) ja ohjeidenluvusta sen verran että sen suhteen ei ole huolta, minä kun en muutenkaan ymmärrä noita ohjeita vaan "omasta päästä" ompelen! :D

    VastaaPoista
  9. Nam mikä takki! Niin ihana kangas!
    Kiva että laitoit noita yksityiskohtakuvia takista kans niin saa vaklata yksityiskohtia myös takin sisäpuolelta. Selkeyttää kummasti hahmottamista.

    VastaaPoista
  10. Teen täällä just takkia...mutta en kyllä noin nopeaan! Yhdessä illassa teit?! Noi värit ja työnjälki on kyllä jotain niin ihanaa...huoh!

    VastaaPoista
  11. Riikka: siis tässä lastenhoiden lomassa aamupäivällä leikkelin kankaat, sit alottelin ompelua päivällä ennen kauppareissua (ompelin ehkä tunnin) ja illalla kun lapset oli nukkumassa, ompelin loppuun.. tällaista pätkätyötähän tää aina on. ;) Hankala arvioida kokonaisaikaa, mutta muutama tunti varmaan menee per takki. Kun kaava ja tekotapa on entuudesta tuttu eikä tarvitse käyttää aikaa pähkäilyyn, niin sujuu se jo suht sukkelaan. Uusi malli ja uusi tekotapa ottaa aina enemmän aikaa. =)

    VastaaPoista
  12. Heippa,

    Löysin blogisi tuolta Nasban linkin kautta ja ihastuin. Sait minut kyllä lukijaksi, ja kateelliseksi sellaiseksi. Voi kun sitä osaisi tehdä käsillään jotain noin ihania luomuksia. Ei auta kun ihastella. Minäkin kyselen tuon toisen takin perään, vai saitko jo kaupat sovittua?

    VastaaPoista
  13. Aivan mahtava takki ja ihanat kevätvärit! Ja tosi siististi ommeltu.. :)

    VastaaPoista
  14. Ihana takki, niin siisti ja nätti!

    VastaaPoista
  15. Heli: kiitos ja tervetuloa! =) Kyllä me Nasban kanssa jo kaupat takista lyötiin lukkoon - aika hauskaa, että samainen kangas muuttaa uudessa olomuodossaan takaisin Nasbalaan! ;) Mutta mikäli joku tuttu kulkee Ikealla lähiaikoina (saatanpa käydä itsekin tässä keväällä) niin voihan noita ommella usemmankin. :)

    Kiitos kaikille muillekin ihanista kommenteista. <3

    VastaaPoista
  16. (Huokaus) ;)on taas niin ihana tekele sielä! ihan on omistajansa näkönenkin takki.

    VastaaPoista
  17. Oi että, siis käsittämättömän kaunis takki :) Ja miten sä ootkaa taitava..miten tuollasen voi ommella muutamassa tunnissa?:o Huoh, oon kade ;)
    Mut jos saat tuota kangasta joskus lisää, ni vinkkaappa meillekki, voisin tytölle tarvita tuollasta koossa 92/98cm. Niin ihana <3
    Laitanki sulle mailia..

    VastaaPoista
  18. Kylläpä näyttää hyvältä tuo kangas takkina, ihan huippu! Ostin itsekin viime Ikean reissulla tuota ja nyt olen sitä hillonnut tuolla kangaskaapissa. Hilloaminen jatkuu....

    VastaaPoista
  19. Niin ihana!!! Ja niiiiin siististi tehty!! IHANA!!!

    Meille on tulossa samanlainen, tosin pojalle. Ja on muuten kangas ihan erisävyinen kun vuori ja resorit on muuta väriä! Saa nähä joutuuko itekin tuota kankaana jostain haalimaan, että saisi vielä tytöille sitten ite tehtyä tuommoset.

    VastaaPoista
  20. Onpa tosi kiva takki!! Ja sano mitä sanot, ni oot sä kyllä tosi nopee ompelemaan! Vau sentään..

    VastaaPoista
  21. Mahtavasti sopii kyllä takiksi toi kangas, ihanan raikkaat värit ja hauskat kuvat.

    Ja ompelujälkesi on jälleen kerran tosi kaunista! :)

    VastaaPoista
  22. voi itku miten ihq!! ikealtako tuota kangasta siis saa??? (tahtoo kans ja heti!!)

    itsellä on hyllyllä odottamassa marimekon miniunikkoa, että siitä tekisin takit tytöille, mutta nyt muutinkin mieleni :D

    VastaaPoista
  23. Pyörryttävän upea takki, oikea herkku!

    VastaaPoista
  24. Voi voi niin pelkäsinkin, täytyy olla ens kerralla nopeempi;)
    Oon kyllä kiinnostunut tilaamaan sulta esikoiselleni takin jos saat kangasta lisää. Palataan asiaan.

    VastaaPoista
  25. tuittu: Juu Ikean kangasta on. Vahvaa puuvillaa, kankaan nimi Annamoa. Löytyy nettisivuiltakin. =)

    Heli ja Anskuli, huikkaan teille joskus jos saan tuota lisää, jotta jokos ommellaan. =)

    VastaaPoista
  26. Siis WAU! Näkee kyllä, että sulla on ammattitaitoa näissä hommissa! Ja kangas on kyllä syötävän herkullinen! Täytyy harkita, jos itsekin tekis tontyylisen kesä/kevättakin... Jos vain jostain näin ihanaa kangasta löytyis.

    VastaaPoista
  27. Huippuihana takki! Tuommoset värit kyllä piristää keväällä!!

    VastaaPoista
  28. Onpa kertakaikkisen syötävän hieno takki että.....!!!!

    VastaaPoista
  29. Ihana takki! Tykkään niin tuosta kankaasta. Tein itse tuosta kankaasta päiväpeitot tyttöjen sänkyihin. Ja uuden lukijan sait tästä...

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.