maanantai 7. helmikuuta 2011

Penaalimania

Saan kuin saankin tyttären takkiin sitä Ikean kettukangasta, kiitos Nasba! Kangas odottaa jo postissa, ja arvatkaa vain, poltteleeko se saapumisilmoitus näpeissä... ;) Vastalahjaksi lupasin ommella "retropenaalin", ja koska aikaisemmin ei ole tullut penaalia ommeltua, niin opettelinpa sellaisenkin jalon taidon siinä samalla. Eikä yhtä penaalia ilman toista, eikä kahta ilman kolmatta, eikä näköjään kolmea ilman neljättäkään... karkasi vähän käsistä, kun oli niin hauskaa! =D Eikä takuulla muuten ole viimeiset pussit, mitä tulen tekemään! Jos päinvastoin kasvattaisi pussikokoa entisestään. ;)


Eka penaali on tehty tyynyliinasta, vuori Eurokankaan valkoista puuvillaa. TOSIMUMMO-merkki on ujosti sisäpuolella kaikissa penaaleissa. Keltainen vetskari on kirppariostos jostain aikojen takaa. Tämän pussukan mitat: 23,5x9,5cm. Keltaisen penaalin työnjälkeen olen kaikkein tyytyväisin.


Toinen penaali on lyhyempi kuin tuo keltainen - 19x11cm. Päällinen vanhaa verhoa ja vuori samaa puuvillaa kuin ylemmässäkin (ja sitä samaa valkoista on siis näissä kaikissa vuorina). Tässä on valkoinen uusiovetskari, itse asiassa joskus hameesta purettu, ja pikkuisen turhan lyhyt oli tähän. Toimii kyllä, mutta työn jälkeen en ole täydellisen tyytyväinen juuri tuon ketjun lyhyyden vuoksi. Söpö penaali kuitenkin, tuon päällikankaan ansiosta.


Ja kolmantena esittelyssä viimeisiä tilkkuja tuosta sydämen tykytystä aiheuttaneesta pikkukukkapuuvillasta (no huh mikä lause)! Tässäkin kirppisvetskari, metallinen vielä. Taitaa olla oikeastikin vanhempi, eikä pelkästään jonkun käsityökaupan konkurssityhjennystä. Vetskari on vähän vaaleampi ruskea kuin päällisen kangas, mutta ei ainakaan minusta haittaa menoa. Tämän pussin mitat 10x22,5cm. Kaikkiin kolmeen versioon pitäisi mahtua ne tavallisen kokoiset Post It-laput, joista oli Nasban kanssa puhetta. Citymarketissa vaklasin, että niiden liimalappusten koko on 7,5cm per kantti.


No, Nasba, mikä näistä muuttaa teille? Tai olisko tarvetta kahdelle? =)


Samaan syssyyn tein vielä sen neljännenkin lirpakkeen, tällä kertaa äitiä muistaen. Kun häneltä kerran pöllin näitä lapsuuslakanoita, niin annetaan nyt edes pikkupala takaisin päin! ;) Toivottavasti tälle on käyttöä jossain muodossa - silmälasikotelona, penaalina, matkapussukkana... ihan minä tahansa. =) Tähän säkkiin ompelin alakulmiin vinot ompeleet, eli tässä mallissa on suora pohja. Muuten on saman tyyppinen kuin nuo muutkin.


Olipas näitä kiva tehtailla. Taidanpa jatkaa samalla linjalla jossain joutovaiheessa, ja ommella meidän talouteen uuden "maskipussin" reissurasvoille ja -pesuaineille. Entinen alkaa olla riittävästi aikaa nähnyt, ja sen sisällä on aina ollutkin liian vähän lokeroita. Jos sitten panostaisi taskuihin, kunhan joskus hommaan ryhtyy.

Ja entäs se pussiparka, joka ei Nasballe kelpaa? Ajattelin järjestää sen heittopussin "pään" menoksi arvonnan, kun tänne on tullut kivasti uusia lukijoita ja muutenkin blogin kommenttiosioissa on ollut ilahduttavan vilkasta. Kiitos ihan jokaisesta kommentistanne, olette ihania kun viitsitte vaivautua! =)

14 kommenttia:

 1. Keltanen, keltanen, keltanen... mun, mun, mun! :)
  Ihania! <3 Laitoin sulle spostia.

  VastaaPoista
 2. Tuo sydämen tykytystä aiheuttanut pikkukukkapuuvillakankainen penaali aivan huutaa mun luo......!!!! Arvonnassa mulla ei ikinä oo onnetar puolella joten pyydän mitä kauneimmin myythän oi myythän tuon minulle...?? *räpsyttää silmiään*

  VastaaPoista
 3. Voi että, keltainen kyllä TODELLA kaunis, mutta kaikki ovat ihanat ja todella siisti ommeljälki, kyllä se koulutus Sinun tösitä näkyy!!! (kade)

  VastaaPoista
 4. Kaikki on ihania! Mutta ehkä ruskea pikkukukallinen taitaa olla kaunein. Eli jos arvontaa laitat niin mukana ollaan!

  -Ella

  VastaaPoista
 5. On kyl ihania :)
  Näpertely on välil tosi kivaa, mäki tein kamerapussukoita. oli se mukavaa vaihtelua vaateompeluksiin.
  Kiitoksia postista, kangas saaoui eilen! :)

  VastaaPoista
 6. Nasba: vastasin sähköpostiin sulle. =)

  aNNa: no nyt kävi niin että nuo kaikki pussukat meni jo, mutta muistaakseni tuota pikkukukkaa olisi vielä yhteen penaaliin.. laitan sulleki spostia!

  kewa: läheltä katsottuna ei aina itse ole ihan tyytyväinen, mutta koko ajan tapahtuu kehitystä, ja se on iloinen asia. =D

  Ella: kyllä minä nyt jonkun pussukka-arvonnan pystytän vaikka nuo menivätkin, kun niistä niin tykätään ja melkein jo lupasin. Pysyhän linjoilla! ;)

  Sani: minä ihmettelinkin että jaksatpa monta pikkunyssäkkää väsätä, mutta niinhän tuota näköjään itsekin hurahti ihan samalla tavalla! :D

  VastaaPoista
 7. Ihania! Ja noiden tekemiseen jää kyllä koukkuun. ;) Mutta kivaa, kun saa käytettyä pikku palatkin hyödyksi jostain ihanasta kankaanlopusta, ja pussukoita tarvii aina milloin mihinkin. :)

  VastaaPoista
 8. Ooooo ihania; kunhan enstaina näen sun kangasvarastot, niin teen kyllä pienen tilauksen erinäisistä pussukoista!! -Maiccu

  VastaaPoista
 9. ai herkku mitä pussukoita, penaaleja! Teehän niitä lisää kun ovat noin kysyttyjä..=)

  VastaaPoista
 10. ihania pussukoita.. meilläki ois tarvetta uudelle maskipussille ;)

  VastaaPoista
 11. Uutena lukijana löysin blogisi Sisustusideat.netin kautta. Ihania juttuja teet ja nyt itseäkin se aihe kiinnostaa, kun käsin tulee vaikka mitä tehtyä. Ompelu ei vaan ihan vielä ole mun juttu ;) Virkkaan sitten senkin edestä.

  VastaaPoista
 12. Kumma juttu, mutta ku näki noita pussukoita ni piti oikein miettiä, että kai minä nyt jossain tuollasta tarvisin.. Tarvisinhan!? ;)
  -Sanna-

  VastaaPoista
 13. Mari: eiku vuan! Lauantaihin siis.. ;)

  Laura: joutuu niitä tekemään ihan siksi kun niitä on niin kiva ommella! ;)

  Anskuli: tilausta vetämään sit vaan =)

  Christin: tervetuloa joukkoon!! Toivottavasti saat ompelemistartunnan täältä.. =)

  Sanna: kaikkihan tuollasia tarvii!! Tietenki. Vaikka.. no, vaikka lapsille jos ei muuten.. ;)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.