sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Kaikenlaista kierrätystä

Esikoisella oli yhdet legginsit, joista pidin erityisen paljon, ja niin piti ilmeisesti tyttö itsekin, kun ne kuluivat polvista puhki.


Olin jo laittamassa niitä roskiin kun aloinkin miettiä, että voisihan niitä vielä johonkin käyttää. Pätkäisin polvien yläpuolelta lahkeet poikki ja leikkasin vyötäröltä kuminauhan leveyden verran pois. Tilalle resorit, samaa poltettua oranssia, jota löytyy leggareistakin.


Kuopus sai niistä ensi kesäksi näpsäkät caprit (ja selviä kuvia edestäpäin on muuten ihan mahdotonta saada tuosta vauhtimimmistä):


Sanin kanssa tehtiin kangasvaihtareita, ja sitä kautta sain tällaista ihanaa retrolakanaa. Tosi ohueksi ja pehmeäksi kulunutta jo oli, ja pelkäänkin vähän, kestääkö tuo mekkonen käytössä, mutta oli pakko silti tehdä.


Kaavaan on otettu pohjat siitä 70-luvun kaavakirjasta, taisi olla joku kaarrokepuku. Tämä 4-vuotiaan koko (tyttö täytti hiljattain 4), ja on muuten aika napakkaa mitoitusta! Onhan ne tosin lapsetkin vissiin kasvaneet niistä ajoista, kun neuvolassakin mainittiin että kasvukäyriä ollaan nyt uudistamassa. Tällä kaavalla pitää tehdä joku trikootunika, tai vaikka monta!

Tähän lisäsin nappilistan, joka helpottaa pukemista - tai ei, vaan tekee sen mahdolliseksi. ;)

 

Pääntien kanttasin luonnonvalkoisella vinonauhalla. Ja nuo napit on muuten niitä kirppisnappeja, joita viikko sitten esittelin ostaneeni.


Älkääkä suotta kiinnittäkö huomiota tytön hienoihin säärystimiin - siinä on ne viimeiset jäänteet rakkaista leggareista vielä hyötykäytössä! ;D

Äitimummolta saadusta lastenlakanasta leikkasin esikoiselle mekon jo ennen joulua, ja tarkoituksena olikin saada mekko päälle jouluksi, mutta sitten iski joku mekkouupumus (tulihan niitä jokunen ommeltua joulun alla) ja kappaleet jäivätkin laatikkoon. Eilen illalla kasasin senkin palapelin:


Vielä mahtuu päälle, ja kesällä tuo onkin aivan ihana ilman alle laitettavaa paitaa! Tein kuitenkin tarkoituksella kädentiet sen verran suuremmiksi, että tuota voi pitää jo talvella pitkähihaisen kanssa tunikana.


Bongasin Johanna Ahlardin suunnitteleman ihanaakin ihanamman norsukuosin täältä blogista.. tällaista neulosta on tulossa tämän kuun lopulla myyntiin ruotsalaiseen nettiputiikkiin. Iik!! Pakko kysellä, toimittaisivatko Suomeen, tai etsiä, saako tätä jostain lähempääkin. Luulin jo että norsut olisi niin nähty. Mutta olinpa väärässä...


Ps. Kyllä kuulemma toimittavat Suomeenkin, ja samoja kankaita myy Suomeen Ikasyr - ainakaan vielä ei niille näy olevan tuota tulossa, mutta jos tulee, tämä tilaa justiinsa. ;)

14 kommenttia:

  1. Meillä oli kanssa tytöllä pinenä nuo puputrikoot ja oli mieluisat. Kuluivat vaan nopeaan =/.

    VastaaPoista
  2. Hienot caprit, tarvii pistää korvan taakse tuunausidea. Ja tuo norsukuosi, siis voi kääksi miten ihanaa, tahtooo!

    VastaaPoista
  3. Ihanat mekot ja pupuhousut ovat suloiset! Norsut on hienot!

    VastaaPoista
  4. Aivan mahtavat pöksyt! Mie tykkään tuosta kuosista kanssa. En vaan ikinä siitä mitään mein tytöille ehtiny saamaan :( Ja tuo retromekko, vau!!

    Huh, kerrankin Ahlardin kangas ei pahasti iske :-D Eli eikös se sitten ole niinkuin säästöä :-D

    VastaaPoista
  5. Ihania ompeluksia, taas kerran! Oot nää sitten taitava! Et innostuis joskus tekemään ohjetta tuosta nappilistan tekemisestä? Itellä kiinnosta tehdä moisia, mutta kun ei osaa!

    VastaaPoista
  6. Hienoa kierrätystä! :)
    Kiva mekko tuli! Mä just suunnitelin mekkoa tost kukkakankaasta vuoden kans, juuri tuon ohuuden vuoksi.

    VastaaPoista
  7. Ihan palleroisen mallisia noi norsut, hih. Varmaan lankeaisin tuohon kankaaseen jos en juuri eilen olisi sanonut miehelle, että nyt pidän pitkän kangashankintatauon ja ompelen entisiä pois. :)

    VastaaPoista
  8. Heissan!
    Jossain tuolla aiemmissa postauksissa laitoit jotain verojen maksamisesta ja että viisaammat korjatkaa olettamustasi, no minä korjaan :).
    Eli itse olen verotoimistosta asian selvittänyt. Virkailija kertoi, että kaikista uudesta, myyntiin ompelemastaan tuotteesta pitää ilmoittaa veroilmoituksessa. Eli laskea vuoden tulot, laskea menot (tarvikkeet) ja ilmoittaa molemmat niin verottaja laskee sitten sen menevän veron. Ja pitää säilyttää kuitit tarvikkeista jos verottaja niitä joskus kyselee. Kyseessä siis tulovero, alv-veroahan tarvii maksaa vasta kun tuottoa huomattavia summia.

    Vähän työlästä, mutta toisaalta onhan niitä paljon "oikeita" yrittäjiäkin joilla ei kovin kummoisesti tuloa ole ja silti kuuliaisesti maksavat veronsa niin ehkä oikeus ja kohtuus että myöskin me käsitöiden tekijät hoidamme osuutemme. Pienistä puroista jne...

    VastaaPoista
  9. Sarita: Tuon kuosin nimi olikin muistaakseni "Cirkulär elefanter" tai jotain vähän sinne päin.. eli pyöreitä on. ;)

    Anonyymi: mietinkin viime vuoden loppupuolella, että vois ihan mielenkiinosta alkaa laittamaan ylös kaikki ostot ja myynnit, vaikken usko juuri mainittavia summia viivan alle jäävän. Kuitit, siinä olisikin sitten jo enemmän haastetta, ne kun tulee useimmiten jätettyä jo kaupan kassan roskikseen. Sinänsä noista olisi ihan sama ilmoittaakin, koska isommin en usko niistä veroja koituvan. Varsinkin kun on asuntolaina maksettavana, niin enempi se kokonaisuus taitaa palautusten puolelle jäädä. =)

    VastaaPoista
  10. Itellä tulee kyllä roskiin heitettyä, jos tulee reikiä vaatteisiin. Mutta jos on mieluinen kangas niin mikäpä siinä kuin kierrättää!

    Keskimmäinen mekko on kyllä ihana, toivottavasti kestää käytössä!

    Tein pari vuotta sitten Lingon&Blåbärin jälleenmyyntihommia ja silloin tuli opeteltua veroilmoitusten tekoa. Eka kerralla pääsi sillä, et ilmoitti menot ja tulot jollain lapulla ja seuraavassa verotuksessa tuli sellainen kaavake, mikä piti täyttää. Eli antavat sitten y-tunnuksen, jossa voi olla ihan omalla nimelläänkin. Eli ei tarvi silti yritystä perustaa. Siihen kun voi laittaa esim. työhuonevähennyksen niin käytännössä mullakin meni aina miinuksen puolelle. Sillonhan niitä veroja ei tarvi maksaa, mutta ei siitä palautuksiakaan tule jos ei ole veroja maksanut:) Liiketoiminta vain näkyy miinusmerkkisenä ja se miinukselle jäänyt toiminta voidaan hyvittää seuraavan vuoden verotuksessa, jos silloin sattuisikin verotettavaa jäävän maksun puolelle. Tässä nyt jotain yritin siitä laittaa... toivottavasti ymmärsit edes suurin piirtein.

    VastaaPoista
  11. Täältähän löytyy mielenkiintoisia juttuja! Täytyypä tutkailla tarkemmin! Kiva kun piipahdit blogissani! :)

    VastaaPoista
  12. Riika: no kiitos. ;) Voisin joskus koittaa väsätä ohjetta nappilistan teosta kunhan seuraavan kerran on aihetta jonnekin sellainen lisäillä. Yhdenlainen nappilistahan on tuossa mekon ohjeessa, ja sitäkin voi jossain määrin soveltaa muihinkin vaatteisiin, tosin poikien vaatteisiin voi olla vähän epäuskottava. ;)

    Anna: joo kyllä ymmärsin, ja mietittiinkin sillon kun ostettiin tuo yli-tonnin ompelukone vuosi sitten, että oliskohan senkin saanu vähennyksiin samalla lailla...

    Mari: joo osuin sun blogiin googlettaessani niitä päätyjä, ja siitäpä olikin apua kun sain nyt kehiteltyä mielessäni, miten sen toteutan! =)

    VastaaPoista
  13. Hyvä hyvä. luovaa uusiokäyttöä, tuo on minusta tosi hienoa!

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.