lauantai 20. marraskuuta 2010

Yömejä ja vähän muutakin

Venähtänyt pian-kolmevuotias tarvitsee lisää yömejä (sananvääntelijäsiippani kehittämä nimitys yökkärille). Eurokankaan paloista löytyi söpöä valko-vaaleansinistä tähtitrikoota, jollaisesta vastaavasta vaaleanpunaisesta olen jo aikaisemmin ommellut yömin isommalle tytölle. Todella viheliäistä ommeltavaa tuo trikoo, kun on niin ohutta ja herkästi rullautuvaa, mutta käytössä aivan ihana materiaali. Juuri sopivan pehmeä ja ohut yöpuvuksi! Eikä ole tykännyt pahaa kuivausrummustakaan. Poika sai siis uuden "yömin", kokoa 98cm:


Koska ostamani valmispala oli yhtä yömiä suurempi, jämistä ompelin samalla myyntiin yhden puvun, koko 86/92:


Miehen toiveesta olen alkanut lisäämään kaikkiin vaatteisiin jonkun merkin takakappaleelle, ellei vaatteesta muuten selvästi näe, kummin päin se puetaan.  Onpahan se lapsistakin varmaan helpompi itse pukea, kun näkee selvästi, kummin päin puetaan. Toisaalta harmittaa laittaa niskaan mitään, mikä saattaa raapia, kun itse taistelen jatkuvasti kaikkia lappuja vastaan tämän herkän ja atooppisen ihoni kanssa. Mutta onhan nuo helppo purkaa pois, jos haittaavat.


Uutta ja vanhaa tuotantoa, ja kylläpä onkin jännää kun on melkein samanlaiset yökkärit molemmilla:


Kuopukselle ompelin valkoisesta velourista kahdet kapoiset pöksyt tunikoiden kanssa pidettäviksi. Kokeilin tehdä sekä lahjeresorilla että ilman, ja kyllä ne vaan tuolla resorilla jotenkin iskee nyt enemmän.


Aiemmin ommellun tunikan kanssa nämä ovat kivoja, kun värit täsmäävät. Senhän kyllä tietää, että tuolla typykällä tällaiset valkoiset housut ovat parin tunnin käytön jälkeen täysin vaihtaneet väriään! Mutta suotakoon tälle mammalle edes se hetken ilo valkoisista housuista. ;) Velour on näin talvella ihan paras materiaali noihin leggareihin.Ja kun tämä elämä on nyt yhtä entisestään pimenevää kaamosta ja kylmää, eli kaikkea mistä en pidä, aion tästä edespäin piristää itseäni kauniilla valkoisilla kukilla, kunnes kevätaurinko taas ilmaantuu hoitamaan sen piristyspuolen. Viime lauantaina ostin kimpun valkoisia neilikoita, jotka nekin ovat vielä maljakossa - tosin jo monta kertaa lyhennettyinä. Tämän päivän kimppu on vissiin jotain krysanteemia?! Merkillä ei niin väliä, pääasia että ne ovat kauniita ja että niistä tulee hyvä mieli.

8 kommenttia:

 1. Yöpukuja, voi, tääl pitäs kans, alkaa uhkaavasti paisua tuo to do lista :D
  Mä lisäilen nauhanpätkän usein taakse kankaan oikealle puolelle. Nuo nauhat ku on nykyään kivan näköisiä. Ei raavi niskaa, mut pienen on tosiaan helpompi pukea itse.

  Oi kukkia, pitäsköhän tuota itsellekkin :D

  VastaaPoista
 2. Oi, ihania yömejä :) ja muita ompeluksia! Ja rupea itelläki tekeen mieli kukkakimppua! Minäkö muka vaikutteille altis...

  VastaaPoista
 3. ^ Sani: tosiaan, hyvä ajatus!! Pistetäänpä korvan taakse... ;)

  VastaaPoista
 4. ihanat yöpuvut ja minäkin laitan selän taakse ulkopuolelle ne merkit...
  kukat ovat kauniit!

  VastaaPoista
 5. Minäki ostin eilen krysanteemeja piristämään päivää, kumma millanen vaikutus kukilla on!! Ihania on nuo vaatteet taas kerran, mutta vielä ihanampia on mannekiinit.. Aivan lutunen yksvuotias, niin topakkana seisoa töröttää.

  VastaaPoista
 6. Ihanat yömit :)
  Ja edelleen ihastelen tuota tunikaa, suloinen on mallikin <3

  VastaaPoista
 7. Kivoja yömejä! (hauska uusi sana). Minä laitan joskus sen merkin ulkopuolelle, jolloin merkki ei kutita eikä raavi.

  VastaaPoista
 8. Hauskaa kun on sisaruksilla "samis yökkärit", meillä lapset haluaa usein laittaa saman yöpuvun kun toinenkin ja niinpä ostan aina sellaiset mistä löytyy 'tyttö- ja poikavärit' samasta yöpuvusta. Itse en ole vielä tullut yöpukuja tehneeksi, ei ole tullut sopivan rauhallista kangasta vastaan.

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.