torstai 25. marraskuuta 2010

"Ylijäämäompeluksia"


 Tosi inspiroiva näky, vai mitä?!
.....

Minuakin se näköjään vähän inspiroi. ;)


Mulla on kirppispöytä varattuna paikalliselta kirppikseltä joulukuun alkupuolella, ja ajattelin keventää kankaille varatun kiskokorisysteemini taakkaa ompelemalla kirppismyyntiin jämäkankaista muutamia vaatteita.

 Pitkähihainen raglanpaita, 80/86cm. Tummanruskeilla resoreilla:


Tunika muistaakseni-Nanson trikoosta, koko varmaan sellainen 80/86cm:


Pöllöpaita, jonka painatus epäonnistui täysin. Hrpmh! No jospa sen joku kotipaidaksi kelpuuttaisi kun laittaa hinnan matalalle... koko 80cm:


Tunika pitkillä hihoilla, koko 86, ehkä 92:llekin vielä menee. Tähän ihastuin tosin niin, että taidan jättääkin omiin kaappeihin odottamaan tuon pikkukirpun kasvamista vähän isommaksi kirpuksi:


Lyhythihainen kärpässienitunika. Koko noin 86cm, poltettu oranssi pääntien resori:


Sellaisia tällä kertaa. Ulkona on kova pakkanen ja niin hirveä tuuli, että minun ajastani menee nyt 50% talon pitämiseen lämpimänä. Puunhakua ulkoa, tulien sytyttelyä, roskien lakaisua, puun lisäämistä uuneihin, lisää puunhakua... huoh. Tässä vanhassa talossa pärjää pakkasella, kun lämmittää ahkerasti, mutta tuulella on hankalaa, kun viima tulee ikkunoista ja seinistä ja puhaltaa raa'asti läpi talon. Ei ollenkaan hassumpi ajatus, että oma tiivis uusi koti on vielä joskus asumisvalmis, vaikkei se vielä näille pakkasille paljon autakaan!!

15 kommenttia:

 1. Etkä vie kirpputorille!!!! Mä haluan ton ensimmäisen kärpässienipaidan sekä noi kaksi kärpässieni tunikaa. Ilmoita hinta spostilla. :)

  VastaaPoista
 2. ja mä voisin haluta tuon tähti paidan.. Mahtuuko se vielä Vikelle?

  VastaaPoista
 3. Lilli: voi olla että just nyt mahtuu mutta siinä ei varmaan oo yhtään kasvunvaraa. Kangas on kyllä pesty ennen ompelua ettei pitäis kutistua enää. =)

  VastaaPoista
 4. Voi mahdoton tuota sun tehtailuvauhtia:) Ihania kankaita!

  VastaaPoista
 5. hienohan tuo painatus on. sitähän voisi täydentää ja korjailla aplikoimalla kankaalla päälle. voisi olla veikeä sekä saisit isomman hinnan paidasta kun kerta se muuten on hyvä.. et vinkvink..

  VastaaPoista
 6. no voi ku oot ollu taas reippaana :) Ihania kaikki! Harmi ku ei mahu meille..

  VastaaPoista
 7. Ihania!!! Ja mie harmittelen samaa kuin Anskuli, eli ei mein kokoa :( Tuota kärpässienitrikoota haluisin. Mutta mutta... ehkä noita entisiä pitää joskus ommella...

  VastaaPoista
 8. Unikuu: ajattelin kyllä samaa mutta ei jaksa, minusta on tympeä applikoida valmiseen vaatteeseen. ;)

  VastaaPoista
 9. No jopas olet ehtinyt! ihania :)

  VastaaPoista
 10. Voi sentään, mä olisin niiiin tykännyt tuosta ruskeasta sienitunikasta nimenomaan oranssin resorin kanssa - loppuiko sulta siis toi kangas jo vai onnistuisiko vielä tilaamaan? Meidän tyttö kun käyttää jo yli satasenttisiä kokoja...

  Mä en kyllä tuosta kuvasta muuten näe miten tuo painatus olisi pilalla, siinä ainakin näyttää oikein suloiselle! Hauskaa kirppistelyä! (Mikäli näistä nyt mitään edes jää kirppikselle asti...)

  VastaaPoista
 11. Ihanan pirteitä väriyhdistelmiä!

  VastaaPoista
 12. Sarita: joo ikävä kyllä tuo tunika oli viimeinen mitä tuosta kankaasta sai, ja suurin kokokin mihin enää kangasta riitti. Olis kyllä kätevästi tullut Jofon kanssa samassa paketissa yksi tunikakin!!

  VastaaPoista
 13. Hei, nättejä paitoja olet saanut aikaan, varsinkin tuo nanson trikoo huippu!
  Onko sinulla muuten toiminimi vai mitä kautta noiden uusien vaatteiden vero ym. jutut hoidat? Kiinnostaa kun itsekin olen miettinyt pienimuotoista myyntiin ompelemista...

  T. Kaisla

  VastaaPoista
 14. Kaisla: Mulla on semmonen käsitys että tällaisesta harrastusluontoisesta myynnistä, jossa voitot on aika mitättömiä, ei ole verovelvollinen. Tarkkaan määriteltyä ylärajaa ei käsittääkseni ole, mutta halutessaan voi menot ja tulot ilmoittaa veroilmoituksen "muut ansiot" -kohdassa. Saapa sitten verottaja harkita mitä tekee.

  Itselläni on sellainen tilanne, että voittoa noista ompeluksista tulee tosiaan aika merkityksetön määrä - enemmän tässä sanelee tekemisen ilo kuin raha. Esimerkiksi hiljattain sulkeutui huutonetissä myymäni paita, jonka matskuihin minulla meni rahaa 13e, ja sen ostohinta oli lopulta 18,50e. Ei tässä siis mitään huimia voittoja tahkota, usein voitto jää pienemmäksikin kuin tuossa esimerkissä. Ja työksenihän minä en tätä teekään, vaan kolmen lapsen kotiäitinä muun elämän ohessa. Jos alkaisin työkseni tekemään, nousisivat ompelusten hinnatkin aika huimasti. =)

  Jos joku osaa informoida veroasioista lisää, saa valistaa. =)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.