tiistai 9. marraskuuta 2010

Vaihteeksi tilauksesta

Talvilakki sinisen ja ruskean värisenä, päänympärys 48cm. Kuvaksi auto - ja malli sama kuin aikaisemmin ompelemassani oman tyttären lakissa. Näillä osviitoilla tilattu hattu toteutui tämän näköisenä:


Kaava on omasta kynästä, ja sitä piti parannella ja suurentaa ennen tämän hatun ompelua. Taakse lisäsin pienen rypytyksen jotta istuu paremmin niskasta, ja solmimisnauhojen paikkaa siirsin vähän taaksepäin. Ja etukappaleen alareunan kaarta piti vähän leventää, jotta lakin reunat eivät tulisi kasvoille. Toivottavasti tilaajaa ei haittaa, että vuori on tuota autokuvioista, kun puhe oli vain vaaleansinisestä vuorista.. tuolla autotrikoolla näytti minusta jotenkin kivemmalta. Päällikangas on fleeceä ja applikointikankaat trikoota ja collegea. Hatussa on myös ohut vanu välissä lämmittämässä.

Mallipojulla on pää jo vähän isompi kuin tilaushatun oikealla omistajalla, mutta vähän tästä mallia saa, miten hattu istuu:Vuori pikkuisen näkyy päällikankaan alta, mutta en haluaisi tuota reunaa tikata, koska se tekee hatusta heti jotenkin jäykemmän ja kovemman oloisen. Vuori on kyllä kiinnitetty päälliseen muutamalla tukiompeleella sivusaumoista ja päältä, joten ei karkaile tuon enempää näkyviin vaikkei tikkausta olekaan.

4 kommenttia:

 1. Tuohan on tosi kivan näköinen!! Ja tuo autokuvioinen vuorikangas <3 <3

  VastaaPoista
 2. Ihana hattu, ei voi muuta sanoa!!

  VastaaPoista
 3. aaawww...miten ihana <3 Kyllä varmasti kelpaa!!:) Ja tuo vuorikangas on kans tosi sulonen, ei todellakaa haittaa vaikka vaihtoitki siihen!:) Kiiitos paljon taas!!!!

  VastaaPoista
 4. vastavierailulla blogissasi:)
  Aivan ihana lakki on, olet kyllä hyvä käsistäsi! Jospa itselläkin olisi hermoja tällaiseen näpertelyyn :D

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.