keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Tyynysota

Piti päästä kokeilemaan siirtokuvasysteemiä, kun sain siskolta nukkekotikäyttöön ostettujen siirtopaperien ylijäämät (nukkekotitekstiileihin ei ihan pikaiseen saa kulumaan kymmentä aa-nelosta).

Etsin kauan tynyyn sopivaa runoa, enkä sitä oikein löytänyt vieläkään, mutta joku piti valita että pääsee kokeilemaan. No, Maaria Leinosen positiivinen pätkäruno saa ajattelemaan huonojen asioiden sijasta hyviä, joten laitetaas se:


Kankaana tuossa on kirppikseltä ostettu puolipellavaliina, puuvillapitsit on Eurokankaasta. Ja muuten, Mari, saa ne tekstit kääntymään nurinperin Wordissaki, ku käyttää sitä piirtotyökalua vai mikä se nyt on, joku "Word Art" tai vastaava. Madalsi kummasti kokeilukynnystä, kun huomasi, ettei tarvitsekaan ladata netistä erillistä ohjelmaa sitä varten. =)

Tuo siirtopaperi jäi aika muovisen ja kovan tuntuiseksi, ja kiiltää valoa vasten ikävästi, joten ei ehkä ihan omiaan tuollaisiin vanhahtaviin päällisiin. Joskus luin netistä jonkun siirtopaperin käyttöohjetta jossa sanottiin, että jos tahtoo mattapinnan, piti silittää se myöhemmin uudestaan jotenkin... jos joku tunnistaa paperimerkin, josta on kyse, ilmoittakoon tietonsa. =)

Ja kun noiden siirtopapereiden kanssa puuhailin, niin muistuipa mieleen se mielen pohjalla kaihertanut odottava "tilaustyökin"! Eli ompelin tälle samaiselle siskolle hänen vanhasta pussilakanastaan parit tyynynpäälliset, hyödyntäen koristelussa lakanan omia koristuksia - eli uutta näissä ei ole muu kuin vetoketjut. Ja näiden ompelu oli tavallaan maksu noista siirtopapereista.. =) Tules siskoseni hakemaan omasi pois!!


Olihan jostain syystä työn ja tuskan takana nämä kolme tyynynpäällistä, ja alkoikin tuntumaan, että vähään aikaan en taida tehdä mitään tyynyihin viittaavaakaan. Tuollaisen päällisenhän pitäisi olla sieltä yksinkertaisimmasta päästä ompelutöitä, mutta jos ompelukoneen edessä istuu lahopää ompelija ja jaloissa vipeltää kolme vaahtosammuttimen kokoista lisälahottajaa, niin sitä kautta tuollainenkin yksinkertainen projekti voi muuttua yllättävän monimutkaiseksi. Joten, Mari, lupaa laittaa noihin tyynyt sisään silmät kiinni, äläkä myöskään katso nurjalle. ;D

6 kommenttia:

 1. Pakko kommentoida tuota tekstin siirtoa kankaalle. Miltei kaikisssa tulostimissa(halvimmissakin) on asetuksissa peilikuva, kannattaa kokeilla, helpottaa ja nopeuttaa hommia huomattavasti.

  VastaaPoista
 2. ^ Hyvä huomautus! Piti heti katsella oman Lexmarkin asetuksista, löytyisikö peilikuvaa, mutta ei löytynyt vaikka käänsin kivet ja kannot ja ties mitkä bitit. Toivottavasti muilta löytyy. =)

  VastaaPoista
 3. Aika mukavan näköiset tyynyt teit!!

  VastaaPoista
 4. Olin just tulossa kysymään tarkennusta tuohon peilikuvaksi muuttamiseen wordilla ..kerro kerro et mistä oikee?? Täällä ei kyl siinä word artis oo peilikuvaa =/ Täytyypä omakin tulostin kuitenkin tsekata.

  Hienot tyynyt oot saanu aikaan <3

  VastaaPoista
 5. aNNa: ei siinä varsinaisesti peilikuvaa ookaan, mutta sen jälkeen kun oot luonut tekstin ja painanut OK:ta, sitä voi vetää reunasta ja kääntää sillä lailla nurinpäin sen. Tavallaan käsitellään samalla lailla kuin jos Wordissa olisi kuva jota siirtelet ja käännät. =) Toivottavasti tästä ymmärsi...

  VastaaPoista
 6. oiiijjj!! Ihania vaikka-ja-mitä, enkelityynyistä tuli tosi ihanat ja tuo runotyyny on aivan aivan aivan - ! Jaksoit sitten värkätä vetskaritkin, olitpa reipas..! =D Ja hyvä tietää tuo peilikuvajuttu, taisin tajuta pointin. Hyvä niin, ei kiitos yhtään ohjelmaa koneelle enää... =)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.