maanantai 27. syyskuuta 2010

Tunika tuli, vai mekkoko lie...


Nyt sitä sitten sais, nostalgiakukka-silmänruokaa! ;)
Kaava on oma, taskun malli 70-luvun kaavakirjasta. Pääntien ja kädentiet käänsin alavaroilla, taskun ulkoreunan käänsin vain nurjalle, sisäreunaan ompelin vinonauhan. Voisi tulla niinkin aika kiva, että siistisi taskun reunatkin alavaroilla?! Tai sitten olisi kyllä sama vuorittaa koko tasku.

Mietin aika kauan kankaita leikatessa, teenkö etukappaleen yläosan ruskea- vai valkopohjaisesta kankaasta, ja pohdin asiaa jopa ukkonikin kanssa (joutui hänkin pitkästä aikaa näihin harrastuskeskusteluihini mukaan), mutta päädyin lopulta valkoiseen. Ruskeapohjainen on laadultaan valkoista huonompaa, nyppyistä ja kovempaa, joten jatkossakin se on varmaan enemmän esillä noissa yksityiskohdissa. Vaalea kangas on pehmeää ja sileää, ja on varmasti mukavampi ihoa vasten - tätäkin mekkoa voi tietysti pitää kesähelteillä sellaisenaan.

19 kommenttia:

 1. oi vitsit miten ihana mekkonen! Sopii tytölle niin hienosti!

  VastaaPoista
 2. Suloinen tunika. Kangas sopii siihen hyvin.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana! Ja just parempi valkeella yläosalla. Mutta miten olis ruskeet napit?

  VastaaPoista
 4. Voi ku nätti! En noist kankaina erityisemmin innostunut, mut nyt ymmärrän mitä hehkutit :)

  VastaaPoista
 5. Lilli: ruskeita nappeja tuohon ajattelin, mutta kun sitä tekee siitä mitä on, ja ruskeita ei ollut. ;/ Jos joskus muistan hankkia, niin vaihdan varmaan myöhemmin tuohon ruskeat. =)

  VastaaPoista
 6. aivan tosi suloinen! Ihanan nostalginen!

  VastaaPoista
 7. On kyllä tosi kivan mallinen! Nuo taskut ihanat.. :) Minäki olisin ruskeiden nappien kannalla, vaiha ku saat hommattua.. Isot ruskeat napit.. :D

  VastaaPoista
 8. Kaunista!!! Sopiipas kauniisti sävyt ja nuo taskujen leikkaukset ovat kivat!!
  Kiva on tyttösellä kulkea ihana mekkotunika päällä :)

  VastaaPoista
 9. Tulipa siitä söpö mekkonen! Aivan erityisesti tykkään tuosta taskujen mallista, se on tosi kiva yksityiskohta muuten melko selkeälinjaisessa mekossa.

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana<3 Haittaako jos lainaan ideaasi ja tekaisen itsekin tytölle tuollaisen tunikan? ;)

  VastaaPoista
 11. oi että, kylläpä siitä tuli kaunis ja suloinen <3 Tosi hyvin passaa neidille! Ja nuo kankaat on i-h-a-n-a-t!!:)

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikille punastuttavista kehuista! ;)

  pm: lainaa ihmeessä ideaa, nämähän ovat juuri sitä varten! =)

  VastaaPoista
 13. Tosi ihana!!! =D Mäkin liputan sen puolesta, että tuolla valkoisella yläosalla se on parempi. Korostuu nuo kivat taskut paremmin.

  VastaaPoista
 14. Missä kirjassa nuo taskun kaavat on? Tai voisitko neuvoa miten tuollaiset tehdään? :)

  VastaaPoista
 15. Voikukka:

  "Eva Näslund - Barbro Hansling, Ompelen lapselleni" on se kirja mistä löytyy tuo taskun malli. Kirja on julkaistu 1972. Siinäkään kirjassa ei taida sen kummempia ohjeita sen tekoon olla, tai ainakaan en muista että olisin huomannut sellaista, mutta sen tekemiseen ei kummia tarvita - leikkaa palat, kanttaa reunat (sekä sisä- että ulkoreunat) tai kääntää ne nurjalle, ja ompelee vaatteeseen. Sivusauman viereen sijoitettuna se taskun sivu valmistuu samalla kun ommellaan vaatteesta sivusauma. =)

  VastaaPoista
 16. Iik kuin ihana mekko! Mulla pari pientä vauvan lakanaa tuota valkoisella pohjalla olevaa, pari tyynyliinaa. ja pari ruskealla pohjalla olevaa tyynyliinaa, niissä vaan väri vähän kulunut. Mut kivoja on.

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.