keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Nuppupeittoja ja nukenpeittoja

Monessakin blogissa olen "törmännyt" nuppupeittokeräykseen, ja niinpä minunkin piti päästä tekemään edes yksi pieni peitto. Meidänkin esikoisemme aloitti taipaleensa vastasyntyneiden teholla, ja sitä muistellessa leikkasin illanhämyssä pieniä tilkkuja muita teholla yöpyviä vauvoja lämmittämään. Peiton ulkoasu ja väritys määräytyi pitkälti sen myötä, millaisia kankaita sattui kaapeissa olemaan, ja tällainen perustilkkupeitto koossa 40x50cm syntyi eilen iltasella:


Linkittämäni blogin pitäjä vinkkasi puuvilla-fleece-yhdistelmän toimivan käytössä parhaiten, joten tein tietysti sellaisen. Fleece on peiton päälliosaan nähden turhan tumma, mutta eiköhän se silti asiansa aja. Tikkasin reunat vielä ympäriinsä, jotta peitto olisi lujempi ja kestäisi paremmin toistuvia pesuja. Jos vain saan lähiaikoina jostakin lisää fleeceä, ompelen näitä lisääkin. Ihana iltapalatyö! =)

Lisää tietoa nuppupeitoista löydät tämän linkin takaa.

Tilkkuja jäi muutama yli, ja fleeceäkin oli vielä pieni pala, joten ompelin lopuista tyttärelle nuken peiton.

Tuo peitto on liian pieni jo pienille keskosvauvoillekin, kun kokoa on leveyssuunnassa vain 30cm, ja keräyspeittojen suositusmitat ovat vähintään 40x40. Nukelle se riittää silti mainiosti, ja voitte arvata, että tyttö oli onnellinen saadessaan peitellä nuken lämpimästi kaukaloon!


Nuken peitosta jätin reunojen tikkauksen pois, muuten se on ommeltu samalla tavalla. Pojalle pitäisi tietysti ommella oma nukenpeitto myös, joten siinäpä ohjelmaa tälle päivälle!

3 kommenttia:

 1. Hyvä hyvä :)
  Minä kans eilen hurautin nupullepeiton.

  VastaaPoista
 2. Ihana on peitto ja kaunis ajatus taustalla. Jennihän oli kans teholla ensimmäiset hetket ja minusta on tosi tärkeää, että siellä on nättejä vaatteita ym vauvoilla. Kohottaa mielialaa kun ympäristö ei ole niin sairaalamainen kumminkaan.

  VastaaPoista
 3. Nämä on niin ihanan rauhallisen ja lämpöisen näköisiä nämä sun peitot! Mäkin tein kaksi peittoa, jotka ei kyllä ole ollenkaan niin hienoja, halusin myös hyötykäyttää ylijääneitä kankaita eikä mulla ole niissä vielä kovin suurta valinnanvaraa.... Laitan niistä kuvaa huomenna jahka mies saapuu kameran kanssa kotiin työreissulta. Niin ja tuo tummemman punainen fleece tuossa peiton takana on mielestäni tosi hieno 'korosteväri' eli sopii oikein mainiosti! :)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.