keskiviikko 11. elokuuta 2010

Neulatyynyvinkki ja vielä yksi mekko

Edellisen postauksen verhoista syntyi vielä yksi mekko, höystettynä valkoisella.


Tämä on samalla kaavalla ommeltu kuin edellinenkin, ja koko on siis sama 74cm. Lähtee huutonettiin ellei kukaan ehdi varata sitä ennen! Leveys kainalosta kainaloon 26,5cm, pituus olalta helmaan n. 40cm. Tässäkään ei ole vetoketjua, joten kannattaa tarkistaa nuo mitat.

Olalla on isot valkoiset napit:


Ja miehustassa vielä pari pientä "turhakenappia":


Takaa ihan vaan ilman krumeluureja:


Hinnaksi ajattelin 9e mikäli joku varaa sen täältä (kommentilla tai spostilla), huutonettiin jos menee niin lasken varmaan vähän lähtöhintaa.. Hankalaa tämä hinnoittelu ja muutenkin myyminen, mutta kun me hukutaan näihin jos kaikki jää omiin kaappeihin - eikä työlästä tekelettä kehtaa ihan hyväntekeväisyyteenkään lahjoittaa. ;)

Asiasta toiseen - millaisia neulatyynyjä te käytätte? Olen nähnyt monenlaisia söpöjä kukkatyynyjä, siilejä ja muita versoita joita kehtaa kyllä pitää näkyvillä silloinkin kun ei ompele, mutta ehdottomasti käytännöllisin versio on minusta käsivarsineulatyyny. Neulat kulkevat aina mukana ja ovat todella helposti ja tyynyyn katsomatta otettavissa ja laitettavissa takaisin ompelun aikana.


Minulla on ollut viimeiset kuusi vuotta käytössä ruma mutta käytännöllinen amiksessa ompelemani neulatyyny, johon sain kaavat silloiselta opettajaltani. Tässäpä teillekin kaavat tällaiseen, jos tahdotte kokeilla:


Minun versioni on ommeltu fleecestä, mutta tuollaisen voi ommella tietysti mistä tahansa kankaasta. Helpoin se on kuitenkin käytössä silloin, kun materiaali on huokoista ja "harvaa", jolloin neulat menevät siitä helposti läpi. Kansalaisopistossa ompelunohjausopissa ollessani ohjaajani suositteli täyttämään neulatyynyn hiuksilla, koska jokin hiusten sisältämä aine pitää neulat terävinä. Kansalaisopiston tyynyissä olikin täytteenä tuon kyseisen ohjaajan pitkiä, punaisia hiuksia, mikä vähän ällötti. ;) Omassa tyynyssäni on ihan vain vanua. Alapuolella on 2cm leveä kuminauha, ja jos tekisin nyt uuden tyynyn, laittaisin varmaan vielä leveämpää kuminauhaa että olisi riittävän napakka.

En tiedä toistaako tuo skannaus nuo kaavat oikean kokoisina, mutta tarkista tästä: Päällikappaleen pituus 26cm ja leveys keskeltä 8cm, alakappaleen pituus 16,5cm ja leveys 5cm, sivukappaleen korkeus keskeltä 8cm - juuri sen matalampaa tyynyä ei kannata tehdä, etteivät neulat töki tyynyn läpi käsivarteen. ;)

Ps. kaavoissa on mukava puolen sentin saumanvarat.

MEKKO VARATTU =)

2 kommenttia:

  1. Hei piti tulla kommentoimaan, että ihan loistava keksintö tuo sun köynnöstikapuut! Pitää ottaa projektiksi itselle viimeistään ensi keväälle :-)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.