tiistai 10. elokuuta 2010

Muutakin kuin mehua

Tämän päivän olen retkeillyt ahkerasti viinimarjapensaissa ja saanutkin jo muutaman litran vitamiinitiivistettä pakastimeen talviflunssaa odottamaan. Mehun ohella kuitenkin on tehtävä jotakin mukavampaakin, vaikkei tuo mehuhommakaan niin kurjaa minusta ole.. no, joka tapauksessa.

Edellisessä tekstissä esittelemäni verhokangas muuntui kolmeksi hameeksi. Siskontytöille lähtee niistä kaksi, kankaan osto- ja löytöpalkkiona. ;) Toivottavasti ovat sopivia!! Kolmas on tietysti omalle pikkuneidillemme.


Vyötäröllä on leveä kuminauha ja helmassa röyhelökaitale. Muuten hyvin yksinkertainen, periaatteessa molemmat puolet voisivat olla etukappaleita, kun saumat on sivuilla ja hame on ommeltu kahdesta identtisestä palasta.Saapa nähdä - vähän jänskättää, miten hamoset toimivat käytännössä. Saattaisi tarvita vuorin, ettei lähde nousemaan korviin tai kiertymään päällä, jos alla on karheapintaiset leggarit tai sukkahousut. Laita, Sanna, takaisin nuo sitten jos eivät pelaa, niin muokataan! =) Vetskaritkin noista puuttuu, kun arvelin että menevät teidän hoikille tytöille ilmankin, mutta lisätään ne jälkitoimituksena jos tuntuu että tarviikin.

Kangasta jäi vielä, ja kun kerran sain luvan käyttää loput miten tahdon, niin mekkohan siitä piti tehtailla.


Mekossa on alavara koko yläosassa, etukappaleella pienet valkoisesta lakanakankaasta ommellut taskut ja olalla isot napit (omia vanhoja varastoja). Mekon kaava on oma, muokattu aiemmin piirretystä trikoomekosta. Melko kapea malli, ja saisi melkein olla vetoketju lisänä pukemista helpottamassa, mutta ainakin tuolle hoikalle sirppanalle menee päälle ilmankin.

Koko mekossa on n. 74cm, ja on nyt siis sopiva meidän 9-kuiselle pikkutapille. Tuo kyseinen tappi on tänään seisonut ensimmäistä kertaa ilman tukea, ja minä jo kovasti odotan että saan alkaa kuvaamaan mekkoja niin että pikkuneiti seisoo, mutta vielä tulee istuma- ja konttauskuvia:Epäselviä kuvia, kun otin tarkoituksella ne ilman salamaa, että tausta ei olisi niin tympeän tumma ja värit olisivat lähempänä todellista. Terävämmissä kuvissa tausta on sitten pimeä:Tuota mekkoa/tunikaa on tarkoitus pitää sukkahousujen ja valkoisen bodyn kanssa niin kauan kuin se vain päälle mahtuu, mutta nyt en raaskinut alkaa pikkuiselle rättisulkeisia pitämään sen enempää kuin on välttämätöntä.

8 kommenttia:

 1. Aivan ihanat mekot, varsinkin tämä "pikkutapille" tehty. Vähän samanlainen kuin meidän neidille ostamani Metsolan mekko. http://i969.photobucket.com/albums/ae172/kuviafoorumille/ostokset010Large.jpg
  Mä niin rakastan tollasia kuoseja. Jos löydät jotain tuollaista kangasta ja tehtailet mekkoja lisää niin mä ostan ennen huutista. ;)

  VastaaPoista
 2. Ootpa loihtinu taas upealle kankaalle uuden elämän <3

  VastaaPoista
 3. Minä ompelin vastaavanlaisen hameen kummitytöllenne, kun hän oli pieni. Ei osannu vasta kuin istua ja maata lattialla. Pidettiin sukkiksien ja polvipituisten sukkien kanssa. Vaikka se oli sillä tavalla karheeta kangasta, jotain sisustustekstiiliä vähä niinku :), niin pysy tosi hyvin silti alhaalla. Tai ainaki melkeen :)Ja meni hyvin päälle vaikka neiti oli vähän pullea ja hame ehkä vielä kapeempi.

  (koitan saada vastattua sähköpostiin pian..)

  VastaaPoista
 4. Ihania!<3 Missäpäin Luulajaa oli kirppis? Täytyypä ensi kerralla poiketa kun siellä päin ajellaan. Voi että kun tekisi niin itselläkin mieli kirppareille, edelliskerrasta kun on paljon aikaa jo!

  VastaaPoista
 5. Tulipa makean näkösiä vetimiä! Nuo isot napit tuossa "tapin" mekossa on tosi hienot! Ja taskut kruunaa koko mekon. Voi että! :) Hameista isot kiitokset! :)

  VastaaPoista
 6. oiiii miten söpöä!! <3 Aivan ihana tuo hamekin valkoisten vaatteiden kanssa!!

  VastaaPoista
 7. pm: Se oli sellanen kirppis ku Myrorna, ja H&M:n vieressä.. Mies oli Biltemalla ja kävelin siitä lähellä näkyvälle H&M:lle ja huomasin vahingossa sen kirppiksen. ;) Jäi henkkamaukka käymättä kokonaan... =)

  Sanna: Kiitos vaan itelles kankaasta!!! Pidähän jatkossakin silmät auki. ;)

  VastaaPoista
 8. Nasba: sulla taitaaki olla suunnilleen saman kokonen mekonkäyttäjä ku meillä, eli pidetäänpä mielessä. =)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.