torstai 19. elokuuta 2010

Eräänlainen painotalo

Tämän aamun pikaprojekti oli pikkuinen hihaton tunika esikoiselle. Menisi tosin ihan yhtälailla isomman lapsen toppinakin, mikäli pää mahtuisi läpi pääntiestä.. no meillä se joka tapauksessa on tunika. ;)


Kuvassa häiritsee tuo toisen kädentien resori, kun näyttää ylileveältä toiseen verrattuna, mutta se on vain takakappaleen resori joka sieltä irvistää - tuli aseteltua tunika vähän huolimattomasti kuvausta varten.

Vaikka tuon ompeli reilussa vartissa, sen työstämiseen ennen ompelua meni huomattavasti pidempi aika. Kangas on nimittäin Nanson yksiväristä trikoota, johon painoin Folk Art Fabric -kangasväreillä tuollaisia retrohenkisiä kukkia. Sabluunan tekoon, painamiseen ja värien kuivattamiseen/kiinnisilittämiseen menee sen verran pitkä aika, että siinä jos jossain kasvaa kyllä kärsivällisyys huimasti. Kuvioiden painamisen jälkeenhän on maltettava odottaa kokonainen vuorokausi, ennen kuin kuviot saa silittää pesunkestäväksi ja kankaan pääsee ompelemaan vaatteeksi.

Hitaudestaan huolimatta tuo painaminen on kyllä sen verran koukuttavaa puuhaa, ettei tuo kokeilu takuulla jää viimeiseksi! Viime kankaanpainamiskerrasta onkin vierähtänyt jo kuusi vuotta, joten olihan tuo jo aikakin. ;) Mielessä risteilee nyt monen monta uutta ideaa, joista varmaan toteutuu ajanpuutteen vuoksi vain murto-osa. Tuossa muuten painoin nuo kuviot kankaalle ihan summittaisesti ilman mitään kohdistuskikkaa, mutta ihmeestihän nuo näyttää noinkin uskottavilta. Paitsi että toiselta olkapäältä puuttuu selvästi kukan pala, sinne olisi pitänyt huomata painaa vielä yksi kuvio. Oppia ikä kaikki! =)

ps. kainalossa oleva läiskä on onneksi vain vesitippa. ;)

9 kommenttia:

 1. tosi hauska. jos mullois työhuone ja kummatkin lapset isompia niin mäkin tekisin jotain tollasta.. :D

  VastaaPoista
 2. ^ Kiitos. =) Eikun tekemään vaan, vertailun vuoksi voin kertoa että mun "työhuone" on ruokapöytä jonka raivaan tyhjäksi joitakin kertoja päivässä aloittaakseni taas alusta, ja lapset on 3v 2v ja 10kk... Tästä on hyvä ponnistaa. ;D

  VastaaPoista
 3. Onpas se tosi nätti! ;)Varmasti tosi söpö päällä!

  VastaaPoista
 4. Onpas makee! :D Itekin ostin juuri kangasväriä, katsotaan mihin ja milloin sitä uskallan kokeilla tehdä! :) Meillä on muuten mun työtilana kans olohuoneen ruokapöytä, jota ei onneks käytetä syömiseen käytännös koskaan, mutta on muuten asteen verran liian keskeisellä paikalla (mun yksvuotias on hirvee kiipeilijä, tänään viimeks se on istunu pöydällä ja tutkinu ompelukoneen neulaa...).

  VastaaPoista
 5. Ihania ompeluksia taas oot saanut aikaseksi! Ja hattua kyllä täytyy nostaa, kun noin paljon saat tehtyä ompeluksia, ym. käsitöitä kolmelta noin pieneltä lapselta. Mulla 2v ja 10 kk enkä tahdo millään taas ehtiä tekeen mitään...

  VastaaPoista
 6. Löysin vähän aikaa sitten blogisi, innolla jään seuraamaan. Ihana painatus tässä tunikassa! :)

  VastaaPoista
 7. Ai jaa, ite painoit kukat O.o Ei voi taas ku huokailla! Mahtavuutta <3
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.