lauantai 17. heinäkuuta 2010

Naistenviikon kunniaksi

Heti kun koitti vähänkään viileämpi päivä, piti päästä ompelemaan. Eihän tuo kovin hääviä ollut vieläkään, kun lämpöasteita oli nytkin sisällä 25 tai yli, ja kädet olivat tietysti koko ajan hikisen nihkeät. Mutta valmistakin sentään tuli, kun aikansa hikoili!

Alkukesästä ostamani Eurokankaan jämäkkä puuvilla piti saada hävitetyksi, ja siitä syntyi huomenna alkavan naistenviikon kunniaksi jotain perinaisellista:


Kaava on taas muokkauksen muokkaus - saman kaavan eri muunnelmilla on ommeltu mm. hääpukuni ja muutamia juhlapukuja, sekä yksi- että kaksiosaisia. Muistelisin kuitenkin, että alkuperäinen kaava olisi ollut kenties jostain Burdasta.. tai sitten ei. ;) Tämän kaavan pohjaksi otin ko. kaavasirkuksesta juhlapuvun yläosan kaavan, ja jatkoin siitä helmaa ja muuntelin hieman pääntientä. Taakse ompelin piilovetoketjun:


Alunperin oli ajatuksena tehdä kepeä kesämekko helteille, mutta ommellessa alkoi tuntumaan siltä, että jos tuota ei vuorita, ei tule pidettyä ollenkaan kun tuntuu, että siitä näkyy läpi. Niinpä leikkasin lakanakankaasta vuorin, ja lopputulos oli alunperin suunniteltua huomattavasti pönäkämpi. Toisaalta hyvä niin, kun en osaa kovin hepeneissä ollakaan. ;)Berninastakin olisi ollut mielessä jotain asiaa, mutta pikkuneiti ei aio nukkua koko yönä ja siksi siis jääkööt seuraavaan kertaan. ;/

Niin, ja tervetulotoivotuksia uusille lukijoille!!! =)

4 kommenttia:

  1. Tulipa hyvännäköinen mekko :) Ihanan pirteä tuo kangas.

    VastaaPoista
  2. Tosi kaunis mekko ja kiva kangas :)

    VastaaPoista
  3. Kivan kesätunnelmainen mekko siitä syntyi! Itse toistaiseksi vain haaveilen siitä hetkestä kun osaan itsellekin tehdä vaatteita, nyt alkuun aion harjoitella vain lasten vaatteilla, ei sitten mene niin paljon kangasta hukkaan jos projekti epäonnistuu! :)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.