maanantai 26. heinäkuuta 2010

Kaikki alkoi apilanlehdistä

Kun kesäihanat ilmat eivät ota loppuakseen, etsiskelin Eurokankaasta vielä-ainakin-yhtä mekkokangasta, ja sillä reissulla silmäni osuivat tähän apilanlehtikuvioiseen sifonkiin:


Olin myyty, ja tuota oli pakko ostaa.


Sellaisen väljät, hulmuhelmaiset sifonkimekot eivät oikein ole ihan minua, joten ajattelin, että pitää kehittää siitä mekko jollain muulla tavalla. Leikkasin sitten vaaleanvihreästä lakanakankaasta sifongin tueksi kappaeet ja aputikkasin ne yhteen kappale kerrallaan. Sitten ompelin mekon kuten tavallisestikin, niin kuin minulla olisi ollut vain yksi kaunis apilanlehtikuvioinen mekkokangas. Kaava on oma.
Pään- ja kädentiet on kantattu puuvillaisella vinonauhalla, ja samaa nauhaa on myös koristeena rinnan alla.

Takana on pitkä piilovetoketju, jonka ompeleminen sujuu muuten superhelposti ja nopeasti piilovetskaripaininjalalla. Tingattiin sellainen ompelukonetta ostaessa kaupanpäällisiksi, ja se on jo monet vetoketjut ommellut tuosta vain paikoilleen.

Tykästyin tuohon mekkoon todella, ja sen valmistumisen kunniaksi piti ottaa vähän kuvia muistoksi ihan itseäkin varten, ei pelkästään blogiin...Tämä on luultavasti viimeinen kesä täällä ihanassa vanhassa mummonmökkimiljöössä - tätä minulla tulee takuulla ikävä. Missähän minä sitten ompeluksiani kuvailen, kun asumme uudessa talossa ja koko pihamaa on pelkkää muraa ja soraa?!

11 kommenttia:

 1. Eksyin tänne sattumalta jostain jo eilen, mutta en ehtinyt jättää kommenttia, joten nyt korjaan tilanteen. :)

  Aivan ihana mekko ja vitsi että sä olet hoikka kolmen lapsen äiti. Kadehdittavaa! :)

  Selailin vanhoja tekstejä ja olet kyllä äärimmäisen taitava käsistäsi. Täytyykin käydä kurkkaamassa sun huuto.net kohteet.

  Ja jos kiinnostaa niin tervetuloa vierailulle mun blogiin. :)

  VastaaPoista
 2. On upea mekko ja istuu kyl hyvin sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Nätti tuli mekosta.. ;)

  VastaaPoista
 4. Tosi ihana mekko! Tekee mieli alkaa ommella tuollaista itselle kans, mutta kun ei ole hoikka varsi, niin eipä näyttäisi noin kauniilta päällä. :)

  VastaaPoista
 5. Jotenki aivan sulosen hempeä mekko, värit käy hyvin ja muutenki sulle!

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtavan kaunis mekko! Istuu todella kauniisti, ja työn jälki on aivan huippua!

  VastaaPoista
 7. Upean mekon oot taas loihtinut!
  Paketti tuli perille tänään, iso kiitos! Paita on livenä vielä parempi kuin kuvassa <3 Odottelemme vielä hetken että jätkä vähän kasvaa ja sitten otetaan paita käyttöön :)

  VastaaPoista
 8. Laura joskus vinkkas tästä blogista ja siitä lähtien olen ollut koukussa. :) Tosi taitava oot, pakko käydä aina ihailemassa uusimpia luomuksia( ja katsomassa jos joskus tulis sopivan kokoista vaatetta myyntiin..)

  VastaaPoista
 9. Onpa kiva ja hyvin istuva mekko. Ja tosiaan, kauniit maisemat teillä siellä. Vaan etteköhän te uuden kodin valmistuttuakin pysty loihtimaan tontillenne jotakin yhtä kivaa. :)

  VastaaPoista
 10. Taitavia tekeleitä ihastelin täällä blogissasi :) Oletpa näpsäkkäkätinen!!

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.