perjantai 23. heinäkuuta 2010

Inspiroitumista

Kävinpä kirjastossa omien lasten ja meillä kesälomaansa viettävän kummityttöni kanssa, ja pitkästä aikaa pääsin vilkaisemaan lukusalin lehtikaappeihinkin. Uusia (minulle uusia) Käsityölehtiä olikin tarjolla muutamia, ja ne lähtivät siltä seisomalta meillä käymään. Olikin iloinen yllätys, kun huomasin, että niistähän löytyy kaikenlaista toteutuskelpoista, toisin kuin takavuosina, kun tuntui, etten löydä niistä yhtikäs ainutta mallia, jonka tahtoisin toteuttaa. Muokattavaa on varmasti näissä uusissakin, mutta sentään sieltä osui silmään kivoja juttuja! Joutuu kaavanpiirtoon tästä, ja kenties jopa tilaan lehden uudestaan...

Tytön farkkumekossa on jotain somaa, tällaisen voisi ommella:


Kesäisempi röyhelöhame oli myös söpö... Sanna, tällä kaavalla tai jollain vastaavalla vois toteuttaa niitä hameita siitä sun ihanasta kirppislöytökankaasta!?


Kuvassa tuo hame näyttää kyllä enempi shortseilta:


Itsekkäästi itseäkin ajatellen - ihana valkoinen tunika. Tätä voisi pitää makuuhuoneen seinällä, kauniissa henkarissa koristeena. Ehkä sitä voisi pitää päälläkin? ;)


Tämä T-paitatunika on varmaan kivan mallinen, vaikka kuvassa on kyllä peitetty huolellisesti muilla vaatteilla.. tällaiset piilokuvat joskus tympivät, kun saa pelkän piirroskuvan perusteella arvailla, millainen vaate teosiasiassa on:


Viime keväänä haaveilin sadetakista, vaikka ei satanutkaan.. olishan se silti aika ihana.
Tässä olisi kaava sellaiseen:


Töissä tai ei, tällainen rento kaapu voisi olla aika hauska lämmike trikoopaidan ja sukkahousujen/leggareiden/farkkujen päälle puettavaksi:


Ylläolevat kuvat on Suuren Käsityölehden seuraavista numeroista:
1/2009, 1/2010, 3/2010, 4/2010 ja 5-6/2010

Ps. minua kiinnostaisi kokeilla kankaanpainantaa, lähinnä painaa jotain retrohenkisiä kuvioita valkoiselle trikoolle. Saa suositella hyväksi koettuja ja pesunkestäviä painovärejä!! =)

9 kommenttia:

 1. Kivoja oot löytänyt, mun blogissa on toteutettunakin tuo valkoinen tunika ;).

  Donnon painovärit on olleet hyvät mun mielestä, ei ainakaan haukuttavaa ole.

  VastaaPoista
 2. Minäkin suosittelen Donnon värejä ehdottomasti mulla on ollut ne ja emon värit ja ehdottomasti Donnon ovat paremmat.

  VastaaPoista
 3. Juu kyllä vois tuolla kaavalla, tosin se röyhelöhän on jo valmiina tuossa kankaassa eikä sitä kai oo pakko tehäkkään kaikkea kaavan mukaan.. :)Tai sitte tekee, mullehan se on sama miten sen toteuttaa. Ihania tulee joka tapauksessa. :)

  VastaaPoista
 4. Tiina, mä oon ihan koukuttunu tosimummon blogiin!! Ja sä oot saanu mulla syttymään semmosen ompelukipinän, että tää tahtoo alkaa harjotteleen ompelua. Opistossa sitä viimeks harrastanu. Olis niin hienoa osata ja saada tehtyä omille lapsille vaatteita! Teidän lapsilla varmaan vaatekaapit tursuaa vaatteita.. =)

  VastaaPoista
 5. Riikka ja pikkuHoo, kiitokset värivinkeistä! Jos niitä donnon värejä kaksi suosittelee, niin eiköhän nuo ole silloin hyviä.. ;) Eli eikun tilaamaan.. amiksessa viimeksi kangasta painanut, 6 vuotta sitten.. olis aika jatkaa harjoituksia. =)

  Sanna, ei niin ihanasta kankaasta helpolla rumaa saa, joten uskoisin että jotain siitä syntyy!! <3

  Laura, tuo oli musiikkia korvilleni!!! Tämän blogin päätarkoitushan on paitsi jakaa tätä omaa ompelun iloa, tartuttaa sitä myös muihin. Ei muuta kuin kone esille ja surruuttamaan!! Jess!!! =D

  VastaaPoista
 6. Ideoita on näköjään taas tulvinut suunnittelumappiin ovista ja ikkunoista! Jospa löytyy sellaisia hetkiä että pääset toteuttamaan, ois kiva nähdä lopputuloksia sitten jos! =)

  VastaaPoista
 7. Samoja lehtiä olen viime päivinä selaillut! Nuo viimeiset uupuvat lukemistostani. Missäköhän numerossa se on?

  VastaaPoista
 8. Elina, tuo kaapuko? ;) Se näyttää olevan 1/09 lehdessä. Sadetakit löytyy 3/2010.

  VastaaPoista
 9. Joo, kaapua tarkoitin :-D
  Kiitti!

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.