tiistai 15. kesäkuuta 2010

Punakarhunköynnöstä ja verhoja

Tänään tosimummo ei ole paljonkaan ommellut, enemmän on oltu koko sakki ulkosalla. Aamulla kuitenkin piti ommella uusi kappaverho meidän makkarin ikkunaan, kun entinen oli vaivannut silmää siitä lähtien, kun sen siihen kuukausia sitten iskin. Joku verho ei vain kertakaikkiaan käy johonkin, ja siitä ei pääse kuin verhoa vaihtamalla.

Tämän verhon valkoinen ohut puuvilla oli Eurokankaassa lauantaina 2,50e/metri, ja sitä piti ottaa tuohon ikkunaan sopiva parin metrin pala. Kankaan leveys oli 80cm (vinkkinä, että tuosta saa helposti ja halvalla nätit kesäiset sivuverhot, kun on valmiiksi rispaantumattomat ne pitkät sivut).


Verhon pitsi on tilattu joskus Pikku-Auringosta, ja muistan senkin, että kyseinen tilaus tuli perille samana keskiviikkona, kun sitten iltayöstä lähdettiin sairaalaan hakemaan tuota nuorimmaista haikaralta.. ;) Varmaan saman rahtihaikaran säkissä, vauva ja tuo pitsi.


Ulkona on sitten nikkaroitu tänään köynnöstukia, joista laitan kuvia kunhan ehdin maalaamaan ne häkkyrät. Olen kovasti ihastunut tuohon monen kammoksumaan punakarhunköynnökseen, ja sitä siirsin nyt ruusupensaan juurelta emalivatiin kasvamaan. Toiveena on, että se lähtisi kiipeämään pihassa töröttävää sähköpylvästä pitkin, ja sitä vasten sen siis asettelin.

Tuo punakarhunköynnös kietoutuu tukensa ympärille lähes silmissä, ja sitä on kiva nappaista joskus sisällekin maljakkoon muita pihalta katkottuja kasveja tukemaan. Maljakossakin tuo köynnös lähtee nopeasti kiertymään muiden ympärille. Tässä se kiertää lupiinin kukan vartta - ja toinen varsi sisarustaan:


Lähtikö muuten Laura sulla silloin joskus kasvamaan ne juurenpalaset, joita postiteltiin? Tuohan tuntuu olevan monen puutarhurin painajainen, ja leviää kuulemani mukaan aika hanakasti, mutta siitä huolimatta itse kyllä tykkään kovasti tuosta. Ja ihmehän tuo jos minä saan tuonkaan pysymään hengissä, joten ajattelin uhmata kohtaloani ja siirtää tuota kasvamaan myös tulevan kotimme pihamaalle. Alkuun voisi tosin yrittää kasvattaa isossa ruukussa, jotta leviäminen olisi paremmin hallittavissa, jos sellainen ihme olisi tapahtuakseen. ;) Tässä nykyisessä kotipihassamme se ei ole neljän vuoden aikana kahdelta kasvupaikaltaan levinnyt, vaikka kuinka olen toivonut, joten nyt siirsin sitä sitten itse kolmanteen paikkaan.

Puutarhasta sisätiloihin - tänään on viimeinen arvontaanosallistumisvuorokausi, ja huomenna aamulla arvotaan!! =) Osallistujia näytti äskettäin olevan 25. Arvonnan voimassaoloaikana onkin melkein tullut jo toinen kävijätuhat täyteen, siitä kiitos teille, lukijat! =)

1 kommentti:

  1. Enhän minä saanut niitä kasvamaan noita köynnösten palasia, taisi jäädä sitten vähän huonommalle hoidolle siinä rivitalon pihassa. Minäkin kyllä tykkään siitä, niin nätti kukka ja muuten mukava köynnös. Mietinkin sitä laittoisko omalle pihalle tänne nyt, mutta ehkä vähän hirvittää jos lähtee kamalasti leviään. Mutta voishan siihen kaikenlaisia keinoja tehdä,että leviämisen estäis.

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.