torstai 17. kesäkuuta 2010

Pahan päivän ruskea pelastus

- eikä se ole suklaa. ;)

On ollut vähän hankala päivä, aamupäivästä etenkin. Aluksi kampesin heti aamulla liikekannalle koko pikkukolmikon kanssa, tarkoituksenani käydä torilla kangasostoksilla. Harju oli edellisenä päivänä ilmoittanut lehdessä, että on tulossa tänään, ja sitä siis lähdin kannattamaan. Yhdentoista maissa oltiin koko porukka onnellisesti torin kulmilla, mutta vaikka käveltiin kahdesti torialue läpi ristiin-rastiin, ei kangaskauppiaan kojua näkynytkään missään. Voitte arvata, että harmitti!! Ei sinne ihan pikkusyystä lähde kolmen alle nelivuotiaan kanssa, etenkään, kun keskimmäinen on aivan järisyttävässä uhmaiässä.

Ei kuitenkaan auttanut kuin niellä harmistuksensa. Sen verran torilla viivyttiin, että syötiin jätskit ja opetin siinä samalla lapsille vähän luonnon lajintuntemusta - toisin sanoen tutuiksi tulivat varis, kesykyyhky ja varpunen. ;)

Nuorimmaisen päiväuniaika ehti tulla ja mennä ennen kuin ehdittiin kotiin, ja siksipä loppupäivä uhkasi mennäkin aivan alle kaikkien arvosanojen. Muutaman tunnin sessio oli olohuoneympyrässä kävelyä, hyssyttelyä, nukutusyrityksiä ja parkua. Tämän siis sain palkinnoksi siitä, että yritin kerrankin ottaa lapset mukaan kaupunkireissulle ja antaa heillekin vähän uusia elämyksiä. Nuorimmaisella ei ilmeisesti ole vielä naisellista tarvetta shoppailuun...

Lopulta sain kuitenkin pikkuisen nukahtamaan, ja loppuilta meni sitten jo paljon paremmin. Illan kähmeessä, muun elämän ohessa, sain hävitettyä loppuja Jofotexin trikookankaita ja ompelin pojalle tämän junapaidan:


Resori oli joku vanha valmiiksi käänteelle silitetty ruskea kaitale, ja koko paidan pääntie meinasikin mennä sen vuoksi pipariksi, kun resori oli vanhaa ja väsynyttä - se ei joustanut suuntaan eikä palautunut toiseen. Lopulta sen kuitenkin sai onnellisesti paikoilleen, ja poika sai paidan päälleen:


Kaava on Ottobre 6/09 lehdestä, aluspaidan kaava. Kiva kapea malli, josta kovasti tykkään!

Toinen josta kovasti tykkään, on tämä Ikasyriltä tilattu pilvitrikoo. Kun se aikaisemmin esittelemäni (ja nyt myytävänä oleva) myyräpaita tuntui vähän poikamaiselta, piti kokeilla tehdä samasta kankaasta mekko:


Tuohon en applikoinut nyt mitään, ja pilvineen tuo kelpaa hyvin ilmankin. Kaava on taas Ottobrestä, ja samasta numerosta kuin tuo pojan paidan kaavakin. Paidan kaava oli tämäkin, lisäsin vain helmaan vähän leveyttä ja 7cm pituutta - niin että on enempi mekko kuin paita, mutta kuitenkin vain sen verran, ettei helma häiritse konttaamista. Meillä kun on lähipäivinä opittu konttaamaan! =) Hihanpituuteen lisäsin myös sentin-pari, ettei jää niin pian pieneksi. Resorit tein kädenteihin vähän tavallista kapeampina, jotta pysyy hihat ylhäällä, vaikka olisivatkin alkuun vähän pitkät.

Niin suloinen on tuo pikkuneiti ylpeän äidin silmissä, etten millään osannut valikoida näistä kuvista vain yhtä, joten laitetaan ne kaikki:

Näiden kahden vaatteen myötä parani tämän äidin päivä huomattavasti!

8 kommenttia:

 1. Ihan nappi on pilvimekko!!! Ei sellasta sais tilata Juliallekki...? ;)

  VastaaPoista
 2. Ihania ompeluksia taas <3 En yhtään ihmettele että äidinkin mieli noista piristyi :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos mieltä lämmittävistä kehuista! ;) Vaikkei blogi niiden kerjäämistarkoitukseen oelkaan, niin aina nekin tuntuvat mukavalle. Onhan se mukava että muutkin tykkää siitä mistä itse tykkää. =)

  Sanna: mielelläni teen Julialleki, mikäli tuota pilvikangasta jää sen arpavoiton jälkeen vielä riittävästi..!! =) ei oo vielä kuulunu mitään voittajasta. Tai sitte voin ommella semmosen vähän myöhemmin, kun seuraavan kerran tilaan Ikasyriltä kankaita - pakko sinne on taas tehdä tilaus, noita pilviäkin kun on niin monia muitakin herkullisia värejä. <3

  VastaaPoista
 4. Joo no jätetäänpä hautumaan ja ilmottele sitte jos kangasta jää vielä.. :)

  VastaaPoista
 5. Löysin ihanan blogisi ihan sattumalta. Olet todella taitava ompelija! Olen aivan hurahtanut lastenvaatteisiin ja retrokuosisiakin on tullut muutama ostettua :)

  Lasten kanssa on kyllä aina hankala tehdä kaupunkireissuja. Meillä on nuorimmainen myös uhmaiässä ja kaikki reissut on enemmän tai vähemmän taistelua. Mutta voidaan lohduttautua sillä, että tuokin ihana vaihe loppuu joskus :(

  Mukavaa viikonloppua!

  Maria

  VastaaPoista
 6. Aivan sulosia...
  etkö tekis vilhollekki tota junapaitaa, vai onko sulla kangasta enää?! ;)

  VastaaPoista
 7. Tosi raikas mekko vaikka onkin niin tumma pohjakangas, kun on nuo valkoset resorit!

  VastaaPoista
 8. saikku: siis sinäkö se ootki!! miten en oo osannu yhistää. :) Mutta niinku arvasitki jo, tuo kangas loppu, tuohon paitaan meni viimeiset järjellisen kokoset palat. Mulle on tulossa keltaruskeaa sukellusvenetrikoota lähiaikoina, käy joskus vilkasemassa ja varaa siitä Vilholle paitavarat, jos tykkäät siitä. =)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.