sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Viikonlopun aikana valmistui kaksi "tilauspipoa" 3- ja 4-vuotiaille veljeksille. Edelleen noita pipoja on kyllä mukava tehdä!!


Pipojen ompelun lisäksi kääntelin perus-trikoopaidan kaavoja aikani, ja piirtelin niistä lepakkohihaisen version. Koska itsensä kuvaaminen on uskomattoman hankalaa, etenkin jos kuvattava vaate on vielä musta, ja luonnonvaloa ei ole nimeksikään (kuten näinä harmaina sadepäivinä), niin kuva on mitä on. Mutta tiedättehän te nämä lepakkopaidat muutenkin - sen, joka omaa nämä viheliäiset jenkkakahvat, kannattaa tutustua moisiin paitoihin! ;) Tätä kaavaa tulen käyttämään toistekin, hiukkasen erilaisina variaatioina.


Aikamoinen kangassyöppö muuten tuollainen kaava, jossa hiha ja miehusta ovat samaa kappaletta. Seuraavalla kerralla täytyy ostaa kaksi paidanpituutta kangasta, mikäli tahtoo ommella vastaavan pitkähihaisen. Tuollaiseen kyynärpääpituuteen meni metrin verran kangasta, ja tiukille otti sekin.

Paidan kangas on muuten Kuopion torilta hankittu - ihanan pehmeä ja kauniisti laskeutuva trikoo. Tuolla torilla käy säännöllisesti joku "Harju" pakettiautolla myymässä Nanson kankaita. Parhaimmillaan sieltä saa yksiväristä trikoota 2e/metri, ja kalleimmillaankin trikoot maksavat 7e/kilo, jolloin metrihinnaksi on tullut kankaasta riippuen 5-10e. Samasta paikasta minulla on hankittuna kaksi kivaa kesämekkokangasta, joiden lopullista muotoa vielä pyörittelen mielessäni ennen kuin ryhdyn ompeluhommiin.

3 kommenttia:

  1. Tähän tarvittais semmonen facebookissa oleva "tykkää" nappi. Hieno tuli! :)

    VastaaPoista
  2. Muodikas luomus! Ja hah, sä oo mitää jenkkakahvoja nähnykään Tiina! Solakka ku mikä!

    VastaaPoista
  3. Laura: Ikävä kyllä ne kahvat löytyy vaikka paino olis kuinka ihanteellinen. =/ Mutta hyvähyvä, paita siis tekee sen mikä oli tarkoituskin, jos kahvoja ei kerran näy. ;D

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.