perjantai 30. huhtikuuta 2010

Hattumania n:o2


Puolivuotias pikkuiitamme tarvitsi uutta hattua entisen alkaessa kiristämään. Siispä kaavaa värkkäämään! Ja koska mielessä oli jo pitkään pyörinyt jonkinlainen "korvallinen" hattu, lopputulos olikin sitten kulmikas:
Loppujen lopuksi kävi taas niin, että kun olin tehnyt yhden, intouduin ompelemaan noita sarjatyönä. Tämä ei todennäköisesti jää tähän...

Pikkuinen sai lopulta omakseen tämän velourhatun:

Ja tällä hetkellä huutonetistä löytyvät nämä kolme lakkia, kaikki tuota noin-puolivuotiaan kokoa. Tai tarkemmin sanottuna meidän puolivuotiaalle täsmälleen sopivia, pienemmällekin jo passaa mutta ei juuri enää 42cm:ä isompaan päähän:
Tuo ikuinen nauhaongelma (tai ainakin minulla se on aina pulmana, kun teen lakkeja, joihin tulee narut) on tällä kertaa ratkaistu niin, että leikkasin vuoritrikoosta kapeita suikaleita ja venytin ne rullalle. Tuntuu toimivan hyvin nauhoina, ja on tosi helpot ja nopeat tehdä. Eikä lähde purkautumaan. Kannattaa kokeilla!!

7 kommenttia:

 1. Iiiihana tuo juna-lakki...!

  VastaaPoista
 2. Lakkiompelut on kyllä mukavaa puuhaa! Ihania lakkeja olet tehnyt! Ja hauskaa, miten erikokoisia päitä voikin puolivuotiailla olla, sillä meidän muuten aika pienikokoisella pojalla on 46,5cm päänympärys (nyt 6,5kk).

  VastaaPoista
 3. Susanna - ohhoh! =D Voipa tosiaan olla eroa. Onkohan meillä sitten pienipäisiä lapsia, kun kaksivuotiaallakin päänympärys on vasta 47cm. Vai onko mun mittanauha venyny... ;)

  VastaaPoista
 4. Sinähän tehtailet mahdotonta vauhtia! Ihana malli tuo neliölakki! Mitäs sulla lukee noissa merkeissä, joita oot laittanu pipoihin?

  VastaaPoista
 5. Keltaisessa merkissä lukee "homemade by mum", ne on tilattu Sampsukalta. Valkoset merkit on ihan vaan puuvillavinonauhasta leikattuja pätkiä. =) Nuo keltaset on aivan ihanan näkösiä mutta joka vaatteeseen niitä on paha pistää jos ne ei tule omille lapsille - aina olis äitin tekemää.. ;)

  VastaaPoista
 6. Ai että on ihania lakkeja! Mä ihastuin noihin ruskeisiin.. Ne on tosi kivan näkösiä pikkusilla päässä!!

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.