tiistai 24. lokakuuta 2017

Tampereen tuliaisia

Viime viikonloppuna oli taas ihanan, perinteeksi muodostuneen sisustushörhöilyviikonlopun vuoro. Kokoonpano on aina sama - me kaksisisustushurjaa, ja lopputulos aina yhtä rentoutunut ja iloinen kaksikko. Tämä oli viides syksy tällaisella lomamatkalla, ja takana ovat kaupungeista Jyväskylä, Joensuu, Vaasa, Oulu ja nyt Tampere.


Kaava on jokaisella reissullamme ollut aika samankaltainen. Perjantaina ajellaan perille ja majoitutaan ennalta varattuun hotelliin. Syödään, haetaan pientä iltapalaa (karkkia en ainakaan myönnä) ja googlaillaan lähiseutujen sisustusliikkeitä. Laaditaan lista käytävistä kohteista ja mietitään, missä järjestyksessä niitä lähdetään lauantaina kiertämään. Aukioloajat ja pikkuliikkeiden sijainti määrittävät järjestyksen.


Tällä kertaa ensimmäiseksi listalle päätyi Alexandra's Lifestyle, joka yllätti pienellä koollaan. Olin kuvitellut liikkeen sisältäpäin aina isommaksi, kun siitä olen eri blogeista ylistyksiä lukenut. Valikoima oli kuitenkin kokoonsa nähden yllättävänkin runsas, vaikka yllätyksiä se ei tarjonnutkaan. Kauniin rouhea pellavainen, iso astiapyyhe lähti mukaan, mutta astiapyyhkeeksi en sitä ottanut, vaan ison keittiön pöydän päätyyn asetettavaksi sisustusasetelmien alustaksi. Kai sinä voisi jonkin sortin pöytäliinaksikin sanoa. Ripustuslenkin ratkoin siitä irti.


Oli hurjaa huomata, miten monta erilaista sisustusliikettä Tampereen kokoisesta kaupungista löytyy Kuopioon verrattuna. Ja siihenhän me vertaamme, kun se on kaupungeista lähimpänä. Liikkeestä toiseen kävellessämme huomasimme toisen ja kolmannenkin sisustusliikkeen, joita emme olleet netistä edes huomanneet. Kaikkien nimiä en enää edes muista, mutta Silver House taisi olla yhden yllätyslöydön nimi. Melko hopeaista siellä olikin!Oma suosikkini löytämistämme liikkeistä oli Kantriina. Iso, ja täynnä ihania esillepanoja Nordalin huonekaluilla. Ainakin oletan niiden olleen Nordalia, tyylistä ja kauneudesta päätellen. Yläkuvan emalikyltti Riviera Maisonilta lähti Kantriinasta muistoksi kohti savonmaita. Ajattelin kiinnittää sen poikienhuoneen kerrosänkyyn vähän kuin rekkariksi.


Poikienhuoneeseen löysin myös kiva seinäkoristeen, niinkin eksoottisesta kaupasta kuin Minimani! Kävimme kahteen otteeseen Lempäälän Ideaparkissa, jossa myös Minimani sijaitsee, ja vieläkin jäi paljon kiinnostavia liikkeitä katsomatta. Sisustusta siellä tosin on vähemmän, mutta vaatteiden shoppailijalle se on pieni ihmemaa.

Sunnuntai on näillä reissuilla kirppispäivä. Kaikkein kutkuttavintahan on, ettei koskaan tiedä, mitä niistä löytää. Ihanimpia löytöjä kirppiskierrokselta oli mm. tämä metallivati, jonka ohi Bonuskirppiksellä ensiksi kuljin, mutta käännyin yhtäkkiä kannoillani kun tajusin että hei, sehän oli muuten hieno! Onneksi kukaan muu ei ollut ehtinyt napata tätä mukaansa.
Toistaiseksi se on ollut kynttiläalusena ja ihan vaan yläkuvan tavalla pystyasennossa astiakaappia koristamassa.
Ilmeisesti on syksy ja joku J-alkuinen juttukin lähestyy,  kun nämä kynttiläjutut osuvat joka paikassa ostosilmään. Laukontorilla sijainnut Kirpputori Tarina (jos muistan nimen oikein) myi minulle nämä lasiset tuikkukipot, jotka otin ihan vain, koska halvalla sain (yhteensä euron). Alunperin niissä oli tumma pinnoite, joka kuitenkin lähi osittain pois hintakappuja poistaessa ja loputkin tiskikoneessa. Nätit ovat ihan kirkkainakin.


Kodin Kakkonen -kirppikseltä löytyi kaksi House Doctorin kulhoa, jotka tarjoilevat nyt keittiön pöydässä omenoita ja tomaatteja. Ykkönen puuttuu, mutta se ei minua haittaa. Ei se ole niin justiinsa.


Samalla kirpparilla olisi ollut myös uskomattoman ihana klaffilipasto, jota sekä minä että ystäväni himoitsimme kilvan, ja hintakin oli vain n. 60-70 euroa, mutta sinne se jäi jonkun toisen tuunaajan iloksi odottamaan, koska se ei olisi mahtunut autoon.


Tuollainen kodinkakkonen pitäisi olla Kuopiossakin. Iso määrä vanhoja huonekaluja, ihan tolkun hintaisiakin, ja lisäksi ihan peruspöytäkirppis, iso sellainen. Lapsille löytyi tietysti hyvät määrät kelvollista vaatetta, ja jotain itsellekin. Tästä viikonlopun rentouttavasta tarve- ja tarpeettomuushankintareissusta intoutuneena sain aikaiseksi varata itsekin kirppispöydän, ja seuraavat päivät kuluvatkin tiiviisti hinnoittelu- ja tavaranlajitteiduunissa, sen mitä siltä oikealta duuniltaan tässä ehtii. Toivottavasti minäkin saan tarjota jollekulle aarteenetsijälle vuorostani löytämisen iloa ensi viikolla!

2 kommenttia:

  1. Kivaja löytöjä olet tehnyt ja mikä ihana idea tuollaisten kaupunkiviikonloppujen vietto! 😊 Olen hipelöinyt täällä Seinäjoen minimanissa kuumailmapallotaulua, ilimankos se näytti niin tutulta. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä Maiju! Nuo viikonloput on kyllä tosi odotettuja ja aina yhtä ihania, varsinainen piriste syksyn pimeyteen.

      Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.