keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Tuliaisia pesuhuoneelle

Viikonloppuna oli vuotuisen akkareissun aika. Kotimaisemissa päin akat on akkoja, eikä se ole haukkumanimi, vaan - no, nimitys. Siinä missä ukotkin. Näitä kolmen siskoksen ja yhden äitimuorin yhteisiä reissuja on tehty ainakin viidentoista vuoden ajan, eikä perinnettä ole aikomus lopettaa jatkossakaan. Välillä ollaan reissattu kauempanakin, kuten viime keväänä Prahassa, mutta nyt päädyttiin hengähtämään Oulussa, joka sekin oli oikein mukava kaupunki. Vai onkohan se kuitenkin se laadukas seura, joka tekee mistä tahansa maailmankolkasta hyvä paikan olla.

 

Noilla reissuilla on kerrankin aikaa etsiskellä rauhassa sisustuksesta tai vaatekaapista puuttuvia juttuja ilman kiirettä kotiin tai muita takaraivossa tykyttäviä aikatauluja, ja tällä kertaa tavoitteena oli viime postauksen mukaisesti löytää biojätteelle kaunis astia. Löytymättä se jäi, mutta löysinpäs vahingossa pesuhuoneeseen sopivan kokoisen ja edullisen penkin. Sekin on ollut hankintalistalla nelisen vuotta. 


Penkki on Prismasta, ja hintaa ei ollut kuin reilut parikymppä. Vahata se tosin piti itse, ja hyvä niin, jotta sain siitä mieleisen värisen. Osmocolorin ebenpuu-vahaa oli kaapissa jämät entisistä projekteista, joten sillä mentiin. Sauna on tummanpuhuva, ja tumma penkki käy siksi hyvin pesuhuoneenkin puolelle. Jos maltan, levitän penkkiin vielä värittömän vahan lisäsuojaksi, mutta siitä malttamisesta ei kyllä ole mitään takuita.


Samaisella reissulla osui kohdalle myös hiveleän kaunis pumppusaippuapullo, johon tyhjensin heti vajaan (ruman) familyfreshin pullon. Pullo on Clas Ohlsonilta.


Totuushan on, että ihan näillä ei pesuhuoneessa pärjätä. Muutakin siellä on kuin pesuharja, kuorintavoide ja kaunis pumppusaippua. Mutta niitä kaikenkirjavia ja värikkäitä shampoopulloja ei kukaan halua nähdä, joten en niitä myöskään kuvaa.


Pesuhuoneessa on myös Sinin seinästä seinään vedettävä pyykkinaruteline, joka on aktiivikäytössä. Rumpu kuivaa suurimman osan käytettävistä vaatteista, mutta aina on jotain vietävää narullekin. Ja tietysti on myös ne ulkona kastuneet vaatteet. Kevättalven loskaisina viikkoina siellä on roikkunut erityisen paljon märkiä rukkasia!

 

Pieni ikkuna avautuu länteen, ja sieltä paistaa ilta-aurinko kesäisin suoraan saunan tumman lasioven läpi lauteille.


Penkki ei ole vielä ihan varmuudella päättänyt, kummalle puolelle pesuhuonetta se aikoo asettautua.


Mutta kotiutuipa se kummalle puolelle tahansa, nyt on kuitenkin esitelty se viimeinenkin huone tästä talosta, josta ei aikaisemmin ole vielä kuvia blogissa ollut. Olihan se jo aikakin, kun neljä ja puoli vuotta on tässä asuttu! Ihan valmis tämä pesuhuone ei ole edelleenkään, sillä seinähylly puuttuu vielä. Se on lankkuna kodarin kaapin päällä, ja työn alla on löytää siihen sopivat kannakkeet.


Voisikin lämmittää tänään saunan ihan siitä ilosta, että on vihdoin alusta, jolle istahtaa, kun lempeä höyrykäsittely vie voimat. Kauan sitä jakkaraa piti odottaa, mutta saatiinpahan kuitenkin sekin!

5 kommenttia:

 1. Nätti penkki ja sopii hyvin värin puolesta tuohon seinän tummaan kaakeliin. :) Meillä on noita samoja "Clasun" pumppupulloja, ne on kivoja :)

  VastaaPoista
 2. Kauniin näköinen kylppäri teillä! Penkki sopii sinne kuin nakutettu. Mulla on kaiken maailman nättien pumppupullojen kanssa mennyt hermot. Ostettu vaikka ja mistä, ja aina ne alkaa temppuilla jossain vaiheessa. Olisko nyt viidennet menossa, kohta ostan niitä rumia valmiiksi täytettyjä :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne tahtoo olla lyhytikäisiä, ja kun yksi kerrankin toimi hyvin, rikoin sen (oli posliinia) tiputtamalla altaaseen. Saa nähdä kauanko tämä pärjää, ei se ainakaan kappaleiksi mene niin kuin tuo vanha! ;)

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.