keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Harvoin tarjolla


Vessakuvia, nimittäin.
Nyt on, kun teimme kopperoon pienen uudistuksen. Tai no, onko uusi allas nyt ihan pieni, mutta joka tapauksessa. Aikaisempi allas vessassa oli Bathcon Cordoba, jota edelleen näkyy olevan myynnissä Netraudassa. Se oli ihan nätti ja sinänsä toimiva kipponen, mutta alusta saakka siinä on harmittanut se, ettei hanan vieressä ole sopivaa tasoa pumppusaippualle, mikä on aiheuttanut jatkuvia roiskejälkiä tasolle.
Se ei kuitenkaan ole ollut riittävä syy ryhtyä altaanvaihtopuuhiin. Riittäväksi syyksi muodostui haju.
Cordoba-altaassa ylivuotoreikä on altaan etureunassa, ja itse allas on ontto. Vuosien saatossa ylivuotoreiästä on päässyt altaan sisälle kosteutta, eikä kaikki ole sieltä omia aikojaan kuivunut tai valunut pois. Altaan muotoilussa on siis pientä sanomista sisuksien osalta. Monta kertaa lievänä löyhähdellyt levänhaju saatiin poistetuksi suihkimalla kloriittia ylivuotoreikään ja putsaamalla hajulukot sun muut inhottavat, mutta lopulta neljän vuoden käytön jälkeen haju alkoi olla sellainen, ettei siihen enää myrkyt auttaneet. Kun ylivuotoreiän teippasi umpeen, haju hävisi kokonaan. Niinpä totesimme, että on aika vaihtaa allas.
Viime viikonloppuna olimme siipan kanssa kahdestaan lomalla, ja sieltä palatessa pysähdyimme Ikealle. Sieltä löytyi kivan näköinen tason päälle asennettava allas, nimeltään Bråviken.


Hanan vieressä on ihanasti laskutilaa saippualle ja muille tykötarpeille, ja vaikka allas on edellistä matalampi ulkoisilta mitoiltaan, itse syvennys on suurempi.Ainoa ongelma oli, että olimme niin erkaantuneet arkitunnelmista, ettemme muistaneet edes miettiä, minkä syvyinen vesan taso on. No, se oli tietysti 47cm, ja altaan syvyysmitta taas oli pari senttiä enemmän.Olisin ollut palauttamassa altaan Ikealle, mutta mies ei. Jos se ei ole hyvä, siitä tehdään hyvä, oli siipan visio. Minä epäilin toteutusta isoon ääneen, ja muistuttelin, että se on sitten satasen virhe, jos se ei onnistukaan, mutta ilmeisesti joku tiesi, mitä aikoi. Timanttilaikalla lähti muutama sentti takareunasta pois, ja nyt allas on kuin tasolle tehty. Posliini ei tätä käsittelyä ehkä olisi kestänyt, mutta tämä allas on jonkinlaista puristemateriaalia (polyesterihartsi, marmorijauhe, polyesteri). Minussa on mummoa myöntämään, että olin väärässä. Siitä tuli hyvä! Niinpä meillä on nyt ihan uuden näköinen vessa!


Kyllä siellä taas passaa käydä.


7 kommenttia:

 1. Kivan näköinen vessa teillä. Mulla ollut mietinnässä monesti, että onko tuollainen tason päälle asennettava allas lasten kanssa hankala? Nuita nimittäin olisi aika kivoja malleja olemassa, joita voisi uuteen kotiinkin sitten miettiä. Ja hei, sain vihdoin avattua uuden bloginkin, kovin sielä hiljaista vielä on kun ei jouda tietokoneella istumaan näin kauniilla kevätilmoilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokenut sitä sen kummallisemmaksi kuin tavallistakaan allasta, molempiin pätee sama sääntö, että ei sitä pienintä ja matalinta kannata ehkä laittaa. Ja tason korkeudessa on tietysti huomioitava se seikka jo kalusteita suunnitellessa. Lapset on ainakin tykänneet siitä että taso on tosiaan matalampi. Lapsiystävällinen. :) Kiva kun bloggaat taas, olen kuulolla!

   Poista
  2. Eli täytyypä ruveta miettimään tuollaistakin allasvaihtoehtoa sitten :) kaunis tuo teidänkin allas. Kerroppa sitten ajan myötä onko laatu myös hyvä tuossa altaassa.

   Poista
  3. Saanko vielä udella sen verran että minkä kokoinen tuo teidän vessa on? ;)

   Poista
  4. Joo tai ainakin todennäköisesti kerron jos ei ole hyvä. Kymmenen vuoden takuu sillä ainakin on, tosin meillä se ei ehkä ole voimassa kun on vähän leikattu versio. ;) Vessassa on neliöitä 2,6.

   Poista
 2. Voi vitsi mikä Puuha-Pete sulla on siellä kotona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kun oliskin kotona eikä töissä.. :D No onneksi se käy joskus kotonakin. ;)

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.