tiistai 16. helmikuuta 2016

Hetki auringonpaistetta...

Eilinen uupumus kaikkosi kuin joulufiilis tapaninpäivänä, kun aurinko vähän kurkisti keittiön ikkunasta. On sillä voimaa!


Sillä samalla hetkellä, kun näin keittiön raa'an kevättalvisen auringon valaisemana, tiesin, että tästä vapaapäivästä tulisi siivouspäivä. Ommella ei jaksa vieläkään, mutta siivota sentään.


Kun lattia, pöytä ja tasot oli putsplankattu, ikkunaan ripustettiin uusi kappaverho ja pöytään silitettiin uudenkarhea kaitaliina. Minulla ei ole vuosikausiin ollut tuollaista rypytettävää kappaa, mutta tämä kuosi pakotti tekemään poikkeuksen. Ne on ne raidat taas.

Verho ja kaitaliina Halpa-Hallin uutuuksia

Tekstikuoseistakaan en ole päässyt yli. Vieläkään. Teksti ja raidat on siis tuplapaha yhdistelmä minulle!


Kun aurinko ei lakannut paistamasta, menin mylläämään vielä olohuoneenkin. Kuvan lipasto on ollut aloillaan melkein yhtä kauan kuin olohuoneen nurkassa nököttävä kaakeliuuni, eli käytännössä talon valmistumisesta saakka. Oli sen jo aikakin vaihtaa nurkkaa!


Lipaston entisessä nurkassa, joka väliseinien rakennusvaiheessa mitoitettiin varta vasten tuolle lipastolle sopivaksi, on nyt vaihtuva kokoelma kaikkea pientä. Tyttöjen huoneen ovea koristaa taiteellisten neitien väsäämä kettupariskunta, joiden yläpuolelle ilmestyi ystävänpäivänä vielä suuri huopasydän. Aaww.Kirjahyllyä kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa uunin viereen. 
 
 
Kovin on varjoinen ja vaihtelevan lämmin paikka huonekasveille, joten kirjahylly ei nyt toimi kukkapöytänä kuin yhdelle juorulle.
 

Siinähän sitä jo olikin yhden auringonpaisteen verran tekemistä. Onneksi jokainen valoilmiö ei myöhemmin keväällä aiheuta ihan yhtä suuria tarmonpuuskia, sillä jo nyt puoliso katseli hetken ovella töistä tultuaan, että olikos tämä nyt oikea talo, johon tulin. Ei pian löytäisi kotiin ollenkaan, kun kunnolla kesä tulee.

12 kommenttia:

 1. ihanan raikkaan näköistä teillä! itse laittaisin tuon olohuoneen verhotangon ihan oven yli melkein nurkkaan asti ja siten, että verho tulisi oven eteen tai osittain :) tämä vaan minun näkemys, itse tietysti teet niin kuin haluat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se meilläkin ollut to do -listalla kolmisen vuotta.. :D

   Poista
 2. On se jo hyvin, että siivoamaan jaksoi alkaa. Eilinen ilma oli kyllä sellainen, että eka kertaa vuosiin kävi ompeleminen mielen vieressä ;)

  Teillä on niin raikasta ja kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on kyllä myönnettävä, että se siivoaminen on se jota ensimmäiseksi jaksan. Sairastamisen jälkeenkin se siivousvimma on ensimmäinen elonmerkki, kun on pakko päästä vähän imuroimaan. :D

   Poista
 3. Moikka. Meillä kävi samanmoinen puhuri - olenkin aina sanonut toimivani aurinkoenergialla. Mukavaa viikonloppua -Ritu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aurinkopaneelit taitaa mullakin olla ohimoilla! :D

   Poista
 4. Teillä on kaunis ja viihtyisän näköinen koti! Aurinko antaa kyllä kummasti energia näin kevättalvella :-)

  VastaaPoista
 5. Tunnelmallinen ja kaunis koti teillä! Ihanan raikasta ja valoisaa. Kevätauringolla on taipumusta saada aikaan siivousvimmaa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä valo on juuri niin ihanaa kuin muistinkin, aivan huippua!

   Poista
 6. Ihana uus järjestys <3 Ja tuo raitakappa ja liina teksteineen on kyllä kauniit, ei voi muuta sanoa! Tsemppiä arkeen ja aurinkoista kevättä <3

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.