perjantai 28. elokuuta 2015

Uusia asetelmiaPortailla kesän majailleet asetelmat alkoivat olla ränsistyneitä ja loppuun kukkineita, joten oli aika mennä eteenpäin. Eilisen Multasormen reissun saaliina toin kotiin suloisen silkkitassun ja kirjavalehtisen muratin, ja vaikka näillä on aika erilaiset kasvupaikkavaatimukset, ajattelin siitä huolimatta yrittää saada ne viihtymään samassa ruukussa syksyn ajan.Ruukku on kauan sitten ostettu musta purkki, joka on materiaaliltaan muovia. Se onkin toiminut jo hyvän aikaa oksasilppurin alla keräysastiana, kun sen muovinen ulkonäkö ei ole rouvaa miellyttänyt.
Totesin, etten häviä mitään, jos vähän tuunaan sitä, ja hain kirjahyllyn maalaamisesta ylijääneet kalkkimaalin jämät testaukseen.
Maalasin ruukun kauttaaltaan peittävän harmaaksi, mihin riitti kaksi maalikerrosta. Koska pinta on niin totaalisen matta, ruukkuun tuli vähän betonista fiilistä. Se oli kuitenkin turhan siloinen sellaisenaan, joten hieroskelin käteen sattuneiden saksien kyljellä vähän kohokohtia maalittomiksi.


Rapatessa roiskuu, ja huitaisin vahingossa siinä tohinassa tuota yläreunaakin niin, että siihen tuli kunnon viirut, mutta en jaksanut niitä alkaa korjailemaan. Eivät häiritse minun mielenrauhaani, ja istutusten alta tuskin moni niitä edes huomaa.
Silkkitassu on lasten mielestä ihana. 
 

Onhan se kyllä, ja nimestä tulee mieleen oma silkkitassumme, joka tosin ei kyllä ruukussa pysy!
Betonilehdet odottavat edelleen askellaatoiksi muuttumistaan, mutta hyvin nuo toimittavat somisteen virkaa portaillakin. Koska viisi lehteä on kuitenkin yksille portaille liikaa, vein osan niistä omenapuun alle koristamaan tasaista, katettua pintaa.


Kesäistutuksista siirsin tähän ruukkuun jonkun hopealehtisen yksivuotisen, jonka nimeä en muista, sekä valkokukkaisen neilikan. Ne jäävät vähän taustalle, ja hyvä niin, koska ainakin neilikka oli jo vähän ränsistynyt. En kuitenkaan halunnut siitä luopuakaan, kun se vielä kukkii ja tekee nuppuja.


Siemenkasvatuspelargoneistakin toin osan jo sisälle siinä pelossa, että pakkaset palelluttavat kaikki. 

Apple Blossom
Kovin olivat ruikuloiksi muuttuneet osana isompia asetelmia, mutta koska ne on itse siemenestä kylvetty, saa olla minkälainen riuku tahansa, enkä siltikään raaski hävittää.Ihan jokaista en näistä pysty sisälle ottamaan, mutta jos muutaman saisi mahtumaan, niin aina on suurempi todennäköisyys, että edes yksi pysyisi hengissä talven yli.

1 kommentti:

  1. Maalilla saa todellakin melkoisesti ihmeitä aikaan!
    Kauniin värinen pelargoni <3

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.