maanantai 19. tammikuuta 2015

Pieniä ja vähän suurempia ilojaMitä ihmettä! Meidän keittiössämme ei kovin usein tuore leipä tuoksu tai yleiskone hurise, mutta nyt niin on tapahtunut jo kahdesti viikon sisään.
Viime viikolla leivoin kuopuksemme sanojen mukaan "maailman palhaita tänkylöitä" (jota rohkenen epäillä) ja viikonloppuna keittiössä tuoksui porkkanapiirakka. Syynä moiseen on tämä OBH Nordican Herqules-yleiskone, joka toteuttaa kaksi pitkäaikaista toivetta: suuri leivontakulho ilman keskeltä nousevia vispilänpidikeulokkeita sekä mahdollisuus pyörittää konetta ilman kantta. Tämä piti ostaa, kun kerran(kin) halvalla sai!
Myönnetään, sisälläni asuu pieni välineurheilija. Kyllähän reipas emäntä vaivaisi tänkylätaikinan käsinkin, ja porkkanapiirakkaakin voisi vallan hyvin leipoa tavallisella käsivatkulilla, mutta onhan se nyt ihan eri hauskaa tällaisella! Siippa kommentoi koneen retroa ulkonäköä "20 vuotta auringossa kellastuneeksi", ja lähellehän se arvio osuukin. Hieno se on minusta silti, tai juuri siksi!
Pääasiallinen tavoitteeni koneen suhteen on leipoa silloin tällöin tuoretta leipää, koska itse tehty vain on niin hyvää.  
Ja nyt ne parhaat leipäreseptit jakoon, jookos?

Muuten alkuvuosi on elelty aika hiljaisissa merkeissä vapaa-ajan suhteen, työ on melkeinpä ainoa harrastukseni vielä tovin. Sen ohessa olen ilahduttanut itseäni erinäisillä edullisilla löydöillä ja todennut taas, että muutaman euron esineellä voi ihminen tuntea itsensä onnelliseksi yllättävän pitkään. Humoristisesti voisinkin väittää, että jos raha ei tuokaan onnea, niin sen käyttäminen saattaa tuodakin.


kynttilänjalka 5e, musta kukkaruukku vielä vähemmän, alla oleva liina 2,5e
Poikien huoneessa on kotoisen sotkuista, kuten aina (paitsi silloin kun siivoan), mutta tykkään silti sen huoneen verhosta, joka on Elloksen alesta, hinta noin 6 euroa.
Nämä kauniit tyynyliinat puolestaan maksoivat euron kipaleelta (nämä löytyivät jostakin halpakaupan sekalaisesta lajitelmasta), joten niistäkään ei itseään tarvinnut kipeäksi maksaa. Ja silti ovat niiin kauniita! En ole raaskinut käyttää näitä edes nukkumiseen, vaan ovat koristeena päiväpeiton päällä.
Viimekertaiselta kirpparivisiitiltä löytyi muuten vielä tämä ihana kulho, joka jäi aikaisemmin esittelemättä.Tuossa on vanhaa kunnon opetustaulufiilistä, ja sen lisäksi se on juuri sopivan kokoinen litralle jäätelöä. Onkin se ollut ahkerassa käytössä (tosin tähän on pakko huomauttaa, että jäätelöä siinä ei ole ollut kertaakaan, kukkakaalia jo useamman kerran)!

No entäs se koulusta ja hoidosta palaavien märkähanska-ongelma sitten... molemmilla ulko-ovilla pitäisi olla oma kuivatusteline, mutta sini-kelta-punaista muovihärveliä en kertakaikkiaan tähän tuulikaappiin huoli, olkoon kuinka pinnallista ja turhamaista tahansa. Metallinen sai muuttoluvan heti kun sen ostoksilla ollessani huomasin - hintalaatusuhde on erinomainen ja ulkonäkö suorastaan kaunis. 

Teline on Halpa-Hallista, muistaakseni 4,95e


Näin on taas yhden höperön arkea sulostutettu useammalla pikkujutulla, joissa on paitsi suloisia turhakkeita, myös tarve-esineitä. Tarve-esineistöön kuuluvat meillä nykyään myös kynttilänjalat, sillä vuodenvaihteesta lähtien sähköjen pätkiminen on ollut epätavallisen tavallista. Toivokaamme että puista vihdoin pois sulanut lumi olisi parantanut tilannetta ja saisimme jatkossa pitää sähkövalomme. Kynttilänvalo on hyvällä tavalla tunnelmallista vain niin kauan, kun se on vapaaehtoista.

7 kommenttia:

 1. Pienet jutut on usein niitä parhaita ♥

  VastaaPoista
 2. Omatekoiset sämpylät ovat niitä parkaita. Meillä herkkusämpylöihin uppoaa kaurapuuronjämät ja reilusti porkkanaraastetta :)

  VastaaPoista
 3. Nyt pitää ihan härskisti tulla mainostamaan tätä omaa postaustani: http://pieniihana.blogspot.fi/2014/04/maailman-kaunein-ja-helpoin-leipa.html Tähän ei kyllä yleiskonettakaan tarvitse, mutta suosittelen ehdottomasti testaamaan vaikka viikonloppuaamuun! Mulla on muuten sama verho keittiössä kuin teillä poikien huoneessa, ja siellä näkyy myös ihanaa pulpetinkulmaa, jollainen meilläkin lapsuudessani oli... :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä yleiskoneella vaan mieluummin tekee sen sämpylätaikinan, niin ei tarvi sotkua käsiä. Tuoreet sämpylät on niin hyviä! Hieno löytö tuo kulho.

  VastaaPoista
 5. Hei tuohan ois ihan huippu kuivatusteline puuhellan päälle. Pitääpä käydä halppiksessa mutka. :) Kiitti vinkistä.
  Ja tuo kone on kyllä hieno. :)
  T. vakkarilukija

  VastaaPoista
 6. Näköjään osa joululahjoista on tullut tammikuun puolella:) Pitkää ikää uudelle yleiskoneelle, meilläkin se pitäisi uusia, että mielellään lukisin enemmänkin mmäyttökokemuksia. Tuliko mitä lisäosia mukana?

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.