perjantai 19. syyskuuta 2014

Kuormalavaromantiikkaa

Viikonloppu - ja viikonloppukukat. Vähän flunssaa ja kipeitä keuhkoja, mutta silti hyvä fiilis.

 

Vuosien ajan olen odotellut, että saisin tehdä jouluisia, keväisiä, kesäisiä ja syksyisiä asetelmia ulkoportaille tulijoita ja omaa väkeä ilahduttamaan - materiaalia niihin kaikkiin löytyy nurkista, kunhan vain on, mihin niitä asettelisi! No, ne kauan odotetut portaat loistavat edelleen poissaolollaan, mutta en enää suostunut niitä odottelemaan. Käytetäänhän kuormalavoja sisustuksessakin, joten eivätkös meidän rappusemmekin ole trendien aallonharjalla?  
Vähänhän ne koristukset ovat eksyksissä tuolla raksarojun keskellä, mutta ihan sama. Istun portaalla ja katselen pelkästään noita callunoita ja muuta romua, ja ihailen niitä. Henkiset silmälaput vain ohimoille, niin kaikki on ihan hyvin!


Kuten kenties huomasitte, ovenpielet ovat portaiden puuttumisesta huolimatta valkaistuneet. Kesken on vielä tuo oven päällinen, mutta ikkunat alkavat näyttää jo naulankantojen maalausta vaille valmiilta!
 
Pieni hyppy ojan yli, ja callunoiden juurelle sai somasti vihreyttä sammalmatosta, joka ei lasten "taikametsästä" heti kesken lopukaan.Portaissa sellainen uudempi puuaines ilahduttaisi, mutta sisätiloihin aloin jälleen pitkän tauon jälkeen työstämään harmaantuneesta ja pinttyneestä kasasta kuormalavakoristusta. 


Juuriharjapesun jälkeen pintaan jäi kivasti tummaa "patinaa", vaikka osa puusta vaaleni huimasti. Tämä projekti jatkuu toivon mukaan huomenna, kun lavat ovat kuivuneet pesun jäljiltä.Kirpparillekin uskaltauduin vapaapäivän kunniaksi heti aamusta. Vähän kyllä kadutti siinä vaiheessa koko reissu, kun nuorimmaisemme rymäytti painavan, kaappia vasten kumollaan olevan koulutaulupinon päälleen ja huusi äitiä säikähtäneenä, takaraivo lattiassa.


Säikähdyksellä onneksi selvittiin, eikä koulutauluillekaan käynyt pahasti, joten en päässyt ostamaan niitä kaikkia. Vanhan, kaltoinkohdellun laatikon kuitenkin ostin.Sillekin on erinäisiä visioita olemassa, mutta ehkä palaamme niihin myöhemmin kuvien kera. Mukavaa viikonloppua kaikille!

3 kommenttia:

 1. Ihan täydestä kuule menee nuo portaat. :D Varsinkin kun katse ohjautuu ihan itestään noihin kauniisiin kukkiin. Auts...huomasinpa just tänään, että meillä on ihan ruskeet kukat oven pielessä.

  VastaaPoista
 2. Elämänmakuista menoa! Niin sitä pitää!
  Raput tehdään mistä vaan ja näin sait ihan trendiraput!
  Nauttikaa elämästä ja tummuvista syysilloista. Lähetän vielä korillisen lämpö täältä etelän auringon alta!

  VastaaPoista
 3. Meilläkin oli monta vuotta tuollaiset portaat ja pannuhuoneen ovella on vieläkin, vaikka tässä on asuttu jo seitsemän vuotta. Runko on hitsattuna ja lehtikuusta höylättynä, mutta aina on jotakin kiireempää tekemistä kuin portaat.

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.