keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Löydös.


Neidille suunnitteilla oleva hempeilyhuone pääsi pykälän lähemmäksi lopputulosta, kun huoneeseen löytyi ihan vahingossa sänky. Olin suunnitellut ostavani huoneeseen Ikean valkoisen rautasängyn, mutta arvaahan sen, miten siinä käy, jos sen tilalle löytyykin vanha, oikea rautasänky - niin, hyvinhän siinä käy!


Sattui nimittäin niin, että käpsehdimme eilen pitkin Kokkolan vanhan kaupungin, Neristanin kapeita katuja, kun silmiini osui rautasängyn pääty pihaportin pieleen nojaamassa. Heti perään tajusin, että onhan siinä samassa pinossa toinenkin pääty, ja kaikki muutkin osat. Siis kokonainen sänky! Päätin käydä tutkailemassa sitä lähempää.


Aikani kääntelin ja tutkailin. Siinä katsellessani totesin epäilykseni kokonaisesta sängystä oikeaksi. Samaan aikaan paikalle asteli vanhempi herrasmies joka kysyi, haluanko ostaa sängyn. No tottahan toki! Kävi ilmi, että sänky oli juuri tuotu paikalle ja kuului antiikkiliikkeen valikoimiin. Pällistelimme sitä tietämättämme antiikkiliikkeen takapihalla.


Sänkykaupat tehtiin nopeasti ja samalla ostettiin melkein koko liike, ainakin jos vähän liioitellaan (se on kuulemma piakkoin myynnissä, kun omistajat jäävät eläkepäiviä viettämään).Onneksi oli karavaanarireissumme viimeinen päivä ennen kotiinpaluuta, sillä muuten olisi saattanut olla hankaluuksia mahtua asumaan samaa vaunua sängyn kanssa. Siellä kun on niitä sänkyjä meidän sakille aivan riittämiin ilman tätäkin!


Mainio paikka tuo Kokkola, vaikkakin se jäi suurimmaksi osaksi vielä katsastamatta. Sinne on päästävä ehdottomasti uudestaan myöhemmin! HH-kankaasta lähti mukaan aivan mahtavaa pellavaista printtikangasta, josta ajattelin tehdä istuinpehmusteen päälliset mustaan keinutuoliimme.Neristanin kaduilla ilahdutti paitsi kauniit rakennukset, joista vanhimmat olivat 1600-luvulta, myös katujen varsilla kasvavat unikot. Antiikkikauppias kertoi heidän kylväneen siemeniä kadun vierille, sillä onhan unikko kauniimpi kuin voikukka.


Tässäpä teille pikaräpsäyskuvia katujen varsilta. Nolo myöntää, mutta en edes tiennyt Kokkolassakin olevan vanhaa kaupunkia! Olisihan se pitänyt tietää, satamakaupunki kun on kyseessä. Alla olevan kuvan ikkunan takana oli maan mainio kesäkahvila, jossa istuttiin ikivanhan talon tuvassa eriparituoleilla ja juotiin hyvää kermakahvia. Seinällä oli kuva presidenttiparin vierailusta muutaman vuoden takaa.
Kaunista, todella.
 Kannattaa käydä (ainakin jos tykkää vanhoista taloista ja lukuisista antiikkiliikkeistä)!

22 kommenttia:

 1. Komia on kaupunki,muutaman kerran siellä käyny :) ja tosi upean löydön teitte,tuo sänky on aivan ihana!

  VastaaPoista
 2. Nolo tunnustaa, mutta Kokkolassa tulee käytyä suhteellisen usein jo työnkin puolesta. Silti Neristan on mulle ihan outoa seutua...siis tiedän että se on olemassa mutten ole siellä vielä koskaan käynyt.Nyt on varmaan pakko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo käy ihmeessä... ihana, ihana paikka!

   Poista
 3. Oi Oi, miten ihana sänky ja mikä löytö!! Tutun näköisiä maisemia ja ihana tuo bongaamasi kangas. Harmittaa, kun täältä kaikki HH:t loppui, sillä tykkäsin sen kangasosastosta kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo varmaan osa jäi kaipaamaan näitä suljettuja myymälöitä. Harmi ettei meillä päin ole noita kangasosastoja!

   Poista
 4. ihana löydös! ja ihana kotikaupunkihan :) se siellä kuvissa. :) kotikaupunki se on vaikka melkein kaksikymmentä vuotta olen sieltä pois asunut. kesäkaupunkina kokkola on ihan paras-siellä on tosi paljon kaikkea katsottavaa ja tekemistä, kirpputoreja ja pihakierroksia jne. neristan on helmi puukaupunkien joukossa! ja hh:n kangasosasto on huippu. viimeksi kokkolassa käydessä piti melkein se tyhjentää. samaa printtikangasta hypistelin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi jätit printtikangasta mullekin! ;D

   Poista
 5. Voi miten kaunis sänky! Kyllä meidän kotikaupungin Neristan on vaan kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se.. sinne on mentävä vielä uudestaan ja paremmalla ajalla ettei vierailu jää niin tyngäksi!

   Poista
 6. Hermo menee tämän bloggerin kanssa kun hävittää pitkän tekstin lähetysvaiheessa.......

  Mutta tiivistettynä taisin kirjoittaa, että paikka on tosi tuttu, jo nuoruudessa olen tuolla kesiä viettänyt ja kuvien kadutkin on heti näkemältä tuttuja. Kiinnostaisi mikå liike siellä on lopettamassa, veli kun asuu tuolla päin niin tulee aina käytyä..?
  Sitäkin piti kysyä, että satuitteko käymään Tyynelässä? Se on niin ihanan vanhanaikainen paikka että siellä viihtyy (myös ne jotka ei tontuista niin paljon välittäisikään), talot ovat ulkoa ja sisältä ehtaa menneisyyttä vuosisatojen takaa..

  Sänky on aika helmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään tietoa nimestä, sen muistan että poikittain läheltä meni mahdollisesti itäinen kirkkokatu jonka varrella oli tuo 1600-luvun tölli jossa ikinuori mummo piti kesäkahvilaa ja kotikirppistä. ;) Ehkä liikkeen nimi oli ainoastaan Antik? En tosiaan muista.

   Ei käyty Tyynelässä, lasten oleminen oli pitkän reissun jäljiltä jo sen verran räjähdysherkkää että lyhyt oli vierailu neristanissa. Tyynelästä en ollut edes kuullut ennen tätä!

   Poista
 7. Ihana sänky <3 Voi, että olisi pitänyt älytä käydä tuolla kun kerran mekin sillä seudulla pyörittiin. Upeita vanhoja rakennuksia! Mutta hankalahan se on tietää kaikkia ihanuuksia jos ei ota yhtään selvää ennen reissua mitä kaikkea kannattaa käydä katsomassa...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä tien päällä mekin tuo hoksattiin kun on nämä puhelimet nykyään apuna. :)

   Poista
 8. Ihania kuvia voi huokaus miten idyllisiä rakennuksia, mietin et olisi kivaa asua puutalossa jonka asunto olisi toisessa kerroksessa jonne pääsisi puurappusia pitkin kulkemaan omalle ovelle..mutta sellaisia asuntoja on harvassa :)
  Kaunis tai ihana on sänky kyllä teillä oli tuuria matkassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Realisti miettii heti, kuinka kova homma olisi kantaa kuusihenkisen perheen ruokaostoksia yläkertaan... ;D

   Poista
 9. Kiitos Kokkola kuvista! Hienoa nähdä erilaisin silmin kuvattua kotikaupunkia. Neristan on kaunista vanhaa puutaloa täynnä. :)

  VastaaPoista
 10. Upea löytö! Meilläkin olisi sänkytarve ja mieluummin tekisin tällaisen löydön, kun kääntyisin juurikin Ikean puoleen...

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.