keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Kaappien aarteet käyttöön!


Punainen sydänpuuvilla vuosikymmenten takaa on äkkiseltään aika jouluista, mutta kun sitä katsoo takissa, jouluisuus häviää. Kuvitelkaa pikkupirpanalle jalkaan pirteän punaiset tennarit ja tällainen takki päälle. Ei kovin väsynyt fiilis, vai mitä!

 




Takilla on kokoa sopivasti reilun metrin mittaiselle naperolle. Sisäpuolella on lämmin polarfleecevuori.







Käyttöikää pidentävät käännettävät hihansuuresorit.



Vastaavin ominaisuuksin on varustettu tämä oranssi takkikin, koko vain on pienempi. 






Vuorin mustat osat ovat collegea, selkäosa oranssia fleeceä.


Ruskean raitapuuvillan lopusta ompelin mekkoja, kun takkikokeiluni jälkeen totesin, että joka suuntaan kiemuraisia raitoja ei voi kohdistaa mitenkään. Mekossa ei tarvitsekaan, kun olalla on avattavat napit, eikä kohtaavia saumoja ole pystysuunnassa yhtään.



Mekko on kokoa 98, ja menee toki vähän isommallekin. Mekkojen koon kanssa ei ole niin tarkkaa. Ja tällaisen mekon ompeluun löytyy kuvalliset ohjeet tuolta ompeluohjeista, että tekemään vaan! Kohta on kesä!


Napit taskunsuissa ovat vain koristeena. 




Isompi, kooltaan 116cm, sai napeikseen ruskeat. Ehtaa vanhaa nekin, mutta entuudestaan käyttämättömiä. Taskuihin ei löytynyt saman värisiä somisteeksi.










Yllä olevat takit ja mekot löydät täältä.

Koululaisten ulkoilutapahtuman yhteydessä järjestettäviin arpajaisiin on toivottu vanhemmilta palkintoja. Aloitin sen urakan varovaisesti parilla pipolla, ja loppuviikon aikana on tarkoitus ommella lisää.




Pipot ovat mallia 'lörppis'. 

 
Kuvan mallipää tosin hiukan liioittelee sen lörppäisyyden kanssa, sillä se on kovin kapoinen normaaliin ihmispäähän verrattuna. Sitä paitsi eihän se ole pää ensinkään, vaan puinen silitysapuväline, jonka siippa joskus nikkaroi ilokseni hihan pyöriöiden ja muiden kaarevien saumojen silitykseen.


Rouva Tosimummo on blogannut ihan pian neljä vuotta, joten mahtaisi olla lähiaikoina arvonnan aika. Pysykää verkossa!

14 kommenttia:

  1. Ompahan mummo taas surrannu hienouksia! Piti tulla vielä hehkuttamaan, että sillä eilisellä maakuntamatkailulla käytiin Kontissa kans ja löyty yks harmaa pohjanen pompulapaita ja heti tulit mieleen siitä.Otin sen, kun oli ihan vanhimman tyttären näkönen ja nyt kun pläräsin taaksepäin, niin sinun tekemä paitahan se on! Se on se apilapallopitsijutska <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kiva kuulla että sekin löysi uuden kodin! :D

      Poista
  2. Huippuja takkeja ja mekkoja! Vielä isompana kiitos. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Koot määrittyvät sillä, minkä kokoisia kankaasta saa. Ompelen noita paloja kaapeista pois.

      Poista
  3. Tuo sydäntakki on kertakaikkisen hellyttävä. Eikä takkina todellakaan yhtään jouluinen. :-)

    VastaaPoista
  4. Onpa kauniit takit! Tuota sydänkangasta lymyää itselläkin kaapissa, mutta ei oikein ole ketään kelle siitä mitään ompelisi, kun lähipiirin tytöt on jo siinä iässä ettei kelpaa. Itse en ehkä osaa pitää päälläni.

    VastaaPoista
  5. Ihana punainen sydän takki :)

    VastaaPoista
  6. Sydäntakki on täydellinen! Löysin taannoin kirppiksellä vastaavaa kangasta ruskeana pussilakanana. Näin siitä myös takkeja, mutta esikoiseni näki vain sen valmiin pussilakanan ja vaati käyttöönsä. Vielä joskus ehkä takiksi, kun lapset kasvaa...

    VastaaPoista
  7. ihania takkeja,kerrassaan hurmaavia molemmat!

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.