tiistai 12. marraskuuta 2013

Pientä joulutusta

Tämä rouva sai eilen tarpeekseen pimeydestä. Tuntuu joka vuosi yhtä uskomattomalta, että neljältä on jo pimeää. Sitä kokoaikaista ankeutta vastaan yritän nyt taistella virittämällä ensimmäiset valot. Ei suinkaan nämä jouluvalot ole, talvivalot vain! Kaamosvalot.


Ikean lumihiutaleet tuovat ihanan puhtaan, valkoisen valon olohuoneeseen, kun muut valot on illalla sammutettu. Niiden tunnelmaan eilen nukahdinkin sohvalle, kun niitä jäin hetkeksi ihailemaan. No ehkä flunssallakin on osuutta asiaan, jos uni tulee puoli yhdeksältä, mutta kelpaisi näitä siinä pötkötellessä katsella ihan terveenäkin.


Tukkoista fiilistä lievittää troppien lisäksi myös Jonnan järjestämän kirja-arvonnan voittosaalis, joka perjantaina kotiutui.


Tämä on Ilona Pietiläisen suloinen joulukirja, josta kyllä näkee, että kirjan ovat toteuttaneet todelliset jouluihmiset! Suurikokoinen kirja on täynä ihania näpertelyohjeita ja vaikka mitä kodin joulusomistukseen liittyvää. Muutama leivontaohjekin löytyy. Yllätyksekseni löysin kansien välistä myös Joel Jyringin ihania enkeli- ja lapsikuvia. Joel on perhetuttu lapsuudesta.


Vähän on ompeluttanutkin. Tai no paljon, mutta vain osan kaikesta siitä ompeluttamisesta olen pystynyt toteuttamaan. Miehen aikanaan ihan liikaa maksanut neulepaita on jäänyt vuosien käytön jälkeen eläkkeelle, mutta en antanut viedä sitä kierrätykseen, koska näin siinä samanlaisen paidan, vähän pienemmässä muodossa vain. 


Tämä kuva on toukokuulta 2008, kun paita on vielä ollut siipan käytössä. Ja nykyään-viisivuotiaskin on niin sävysävyyn iskän kanssa!


Leikkasin helmasta etu- ja takakappaleet, ja sai siitä vielä hihatkin. Toiseen sivusaumaan jäi alkuperäisen paidan koristetikkaus ja kangasmerkki, ja hihansuiden käänteet ovat osa ison paidan helmakäännettä.


Ainoastaan pääntie piti tehdä kokonaan uudestaan. Leikkasin siihen pätkän paitakangasta ja ompelin sen saumurilla kaksinkertaisena kaitaleena pääntielle. Alkuperäistä mallia mukaillen tikkasin pääntielle tehosteompeleen.
 
 

Pitäisi useamminkin harrastaa näitä uusio-ompeluita, sillä usein nämä ovat helpompia ja nopeampia toteuttaa kuin kankaasta alusta saakka ommellut vaatteet, ja yleensä nämä ovat vielä lähes ilmaisia.

Kalliiksi ei kyllä tullut tämäkään pöksykokeilu, sillä kangas on kirpparilöytö, joka irtosi mukaani muutamalla eurolla.


Perushousuihin tikkasin muutaman automobiilin Metsolan joustofroteen jämistä. Jotain yksityiskohtaa pitää sentään olla kotihousuissakin! Nuorimies tuumasi, että jatkossa kuulemma olisi suotavaa suosia taskuja - täytyypä muistaa!

Kaappien vimmainen tyhjennys jatkuu aina hetkittäin, ja parista viimeisestä palasesta tulikin taas vaihteeksi pipoja. Pilkullinen apilapallopipo heijatinnauhalla jää omaan käyttöön, mutta sammalpolku sujahtaa puodin puolelle.

Kankaat pehemia.com

Oman perheen käyttöön jää niin ikään tämä aaltopipo, jonka kaksoissisar on jo viime postauksessani mainittu murakuorrutteinen päähine. Siinä vain oli leuan alla nappi, ja malli oli Muraveinik. Ai niin, valkoinen täplä pipossa on saumaan ommeltu heijastinnauhan pätkä, mikäli satuit kummastelemaan sitä.

tämäkin neulos on Pehemiältä

Maatuskan loppu on nyt t-paita, kokoa 98. Myös tämä menee myyntiin.

... ja tämä trikookin on samasta kaupasta...

Uusistakin tilauksista on kyllä huolehdittu, että ei täällä kaapeista ompelumateriaali ole loppumassa. Tällä menolla ei varmaan koskaan!

6 kommenttia:

  1. Mukavia lukuhetkiä <3 Nuo Joel Jyringin kuvat ovat valtavan kauniita! Ihanat tähtöset siellä tuikkii! Paranemisia <3

    VastaaPoista
  2. Ihanat valot! Ja kiva tuunaus :)

    VastaaPoista
  3. Todella kauniit valot, kyllä tuossa hämyssä on kiva torkahtaa :) Jälleen myös ihania ompeluksia.

    VastaaPoista
  4. ihanat valot,tollaset määki tahon :) tiesin tuosta kirjasta,ku facessa seuraan+fanitan Joelin sivuja(perhetuttu mullekin)..

    VastaaPoista
  5. Kivat talvivalot, meillä ne ovat tunnelmavalot;) Lapset ja äiti ovat täällä niitä ripustaneet ikkunoihin ja mies tuumasi, että jouluvaloja ei tähän aikaan vielä, niin yhdestä suusta lasten kanssa kommentoitiin, että etkö ymmärrä ne eivät ole jouluvaloja vaan tunnelmavaloja, ja niin valot roikkuvat:) -Ulla-

    VastaaPoista
  6. Ihanan jouluista jo yksien jouluvalojen -todella kauniiden sellaisten- ansiosta!
    Meillä onkin kestona ympäri vuoden paikoillaan ikkunan välissä ja yläkatossa tallilyhdyt ja toisen ikkunan välissä valaistava, kullattu rottinkisydän...pistää johdon seinään, jos tahtoo valotunnelmaa ja muuten menevät siinä sivussa... (kukahan nuita jaksais joka jouluksi viritelläkään?).

    Täytyypä katella myös kirjastosta tuota kirjaa...

    Ihanaa joulun odotusta teidän perheelle!

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.