maanantai 9. syyskuuta 2013

Sovituskuvat

Eräs anonyymi pyyteli sovituskuvaa aikaisemman postauksen tunikasta, joten tässä se tulee!


Tunikan alkuperäinen kaava on Suuri Käsityö -lehdestä, numerosta 1/10, ja lehden mallikuva näyttää tältä:


Jäljensin kaavan koossa 36, ja tein seuraavat muutokset: kavensin helmaa, madalsin hihan pyöriötä ja otin etu- ja takakappaleiden olalta vähän leveyttä pois, muokkasin hihan koko matkalta kapeaksi eli piirsin käytännössä pyöriölle uuden hihan, poistin nappilistan ja tein tilalle koristenapituksen. Hihaan lisäsin huvikseni pienen nappikoristeen, joka näkyy jotenkin kuvissa. Hiuslaskoksien pituuteen lisäsin muutaman sentin.


Seuraavaan tunikaan kavennan helmaa vielä ihan hiukan ja avarran pääntietä - muuten tämä kaava alkaa olla jo aika oman näköinen.


Toivottavasti tästä oli apua ja iloa anonyymille. Kokeilemisen arvoinen kaava, ehdottomasti! Ehkä teen jonkin version vielä tuolla etunapituksellakin! Lasten kanssa rymytessä tällainen vain on huolettomampi, kun kukaan ei sylissä könytessään auo nappeja. Tai ehkä käytänkin metallineppareita, jos napillisen teen.


Mukavaa maanantaita kaikille!

23 kommenttia:

  1. Oih! Minä se jaksan ihailla kättesi töitä! Etsit kaavan, muokkailet sitä itselle mieluisaksi niin, että alkuperäisestä ei ole enää juurikaan mitään jäljellä ja tadaa: ihana uusi vaate on valmis. Osaisinpa minäkin..

    Joskus muuten järjestit sellaisia pieniä kilpailuja, missä kannustit muita ompelemaan muistaakseni esimerkiksi vuorellisen takin. Kuvat lähetettiin sinulle, ja sitten arvoit(?) jonkun pienen muiston jollekin osanottajalle. Pointti näissä ei tainnut olla se palkinto, vaan se, että tulipahan ommeltua itsekin, eikä vain ihailtua sinun kättesi jälkiä. Julkaisit sitten muidenkin työt blogissasi. Sellaiset oli hauskoja, järjestähän niitä lisää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. keskeneräisten töiden esittelyn muistan järjestäneeni, mutta heitit hyvän idean kyllä, voisin tässä syksyn pimeillä tuollaisen kuvailemasi "kisan" hyvinkin järjestää!

      Poista
  2. Hieno pusero!! Ammattilainen on ammattilainen, ei voi muuta ku huokaista taas.

    VastaaPoista
  3. Erittäin kaunis! Olet saanut omastasi paljon istuvamman ja tyylikkäämmän kuin lehden kuvassa oleva:-)

    VastaaPoista
  4. Todella kaunis! Ja noissa kuvissa on ihana tunnelma :)

    VastaaPoista
  5. Toi sun tekemä on kyllä paljo hienompi! Käypä koppaamassa haaste blogistani! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset haasteesta, koitanpas seuraavaan postaukseen liittää sen!

      Poista
  6. Tää on yhä niin kovin nätti!

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Kiitti.. kauniimpia varmaan saisi järkkärillä.. nimim. "vähän mieltä kiusaa sellainenkin ajatus"

      Poista
  8. Minustakin tuo sinun tekemä on paljon parempi malli kuin alkuperäinen.. ja tyttö sen sisällä niin rakas! Olen Niin Ylpeä!!!

    VastaaPoista
  9. Kaunis tunika/paita! Osaisinpa itsekkin tehdä tälläisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy tunnustaa etten tälläisia ole kokeillut :) mulla tahtoo olla se kaavan muokkaus ongelma kun en osaa oikeasta kohdasta vähentää/lisätä. Tälläinen lyhyt selkäinen ja lanteikas kun olen :)

      Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.