tiistai 4. kesäkuuta 2013

Hellehipiöille





Jos ommellessa on koko ajan hiki pinnassa, on joko itse kauhean sairas tai sitten ompeluhuoneessa on kauhean kuuma. Onnekseni poden tuota jälkimmäistä.




Kuumaa on, ja nuorimmaisen t-paitapula on todellinen. Luotin siihen, että ullakolta niitä löytyy, mutta toisin kävi. Isoveli taisi tuhota lähes kaikki paitansa tuossa iässä, joten tyhjän päällä ollaan!

Hätäensiavuksi tein parit paidat ihanista Lillestoffin kankaista. Linnunpönttötrikoossa minua viehätti kuosin lisäksi nimi, Tweet home. Tykkään noista sanaleikeistä! Ja kuten kuvasta näkyy, siedätän itseäni tummansiniseen ja sähkönsiniseen väriin, joten niitä löytyy molemmista paidoista. Shortsit tein kaapista löytyneestä collegen palasta, johon en tarvitse edes siedätystä - turkoosista kun olen pitänyt oikeastaan aina.




Turkoosien shortsien lisäksi tuohon twiithoumiin käy kyllä aikaisemmin ommellut vihreät omppushortsitkin, kun väri sattuu olemaan sama raikas vihreä kuin paidassa.




Vanhin kaipasi mielestäni lyhythihaisia mekkoja, kun hihattomia löytyy kasapäin, mutta neidin hipiä on herkästi palavaa sorttia. Ja niinpä käytössä on taas yksi ihana Sari Ahokaisen suunnittelema Lillestoff-kuosi lisää!




Traktorijoustofrotee puolestaan on vanhaa Metsolaa, ja sen sain tilaustyöstä, kun kangasta jäi yli ja asiakas maksoi ompelutyön tällä loppukankaalla. Siitä sain tehdyksi juuri ja juuri 86-senttisen paidan, ja niitähän meillä tarvittiinkin.




Royal-tuotteen vihreästä joustofroteesta puolestaan tein peruslökäpöksyt kuopuksen vaatekaappiin. Tämän tylsemmäksi ei juuri ompelu voi tulla: kuminauhavyötärö, resorilahkeet eikä sitten muuta. Herkullisen värinen kangas kuitenkin korvaa tylsyyden ja tekee näistä varsin oivat kotipökät.




Kotiterroristi kotipökissään cd-varkaissa. Mokomakin, aina tonkimassa kaappeja ja laatikoita. Menis lelulaatikolle!




Joo mutta ihan hulluahan se nyt on, että niin alkoi ompeluttamaan keskellä tällaisia helteitä. Vaan kun niitä on kestänyt jo niin pitkään, eikähän ihminen voi kuukautta putkeen olla ompelematta vain koska on lämmin! Sitä paitsi ompeleminen on ihan hyvää vastapainoa kivien ja kantojen keruulle, jota illan viiletessä taas on oikein oivallinen aika harrastaa.

(Tyhjensin muuten pieneksi käyneitä pikkuvaatteita kaapeista ja lisäsin myyntiin. Vink vink.)

14 kommenttia:

  1. Samaa mieltä: herkku kangas ei tarvi mitään suurempia krumeluureja :) Aurinkoisia ilmoja sinnen!!

    VastaaPoista
  2. Lillestoffin kankaat on ihania! Haaveilen vaunupeitosta jommallakummalla noista kahdesta ensimmäisestä kuosista. Saa nähdä saanko ikinä aikaiseksi!

    VastaaPoista
  3. Kirppareilla olen huomannut saman ilmiön. Poikien vaatteita löytyy huonommin. Pojat taitaa tosiaan kuluttaa niitä vaatteita enempi, kun niitä ei riitä kiertoon.. Minäkin vähän huristelin ompelukoneella. Ruohonleikkuri kurja kun ei suostu lähtemään käyntiin!

    VastaaPoista
  4. Onpa erinomaisen hyvännäköisiä vaatteita! Kelpaisi minullekin nuo kuosit.

    Minulla olisi sinulle tarjolla yksi blogihaaste:
    http://www.susannantyohuone.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. ihania kesävaatteita :) onneks oma ompeluhuone on kellarissa, niin sinne menee helteellä ihan mielellään! mutta mainittakoon, että talvella ei niinkään... :D

    VastaaPoista
  6. Ihanan raikkaita kesävaatteita, varsinkin tuo linnunpönttö-kankaasta tehty paita!

    VastaaPoista
  7. Oletpa saanut ihanuuksia aikaan helteestä huolimatta :)

    VastaaPoista
  8. Ihania vaatteita jälleen:) -Ulla-

    VastaaPoista
  9. Aivan ihania jälleen! Mä niin nostan sulle hattua että saat pihanteon lisäksi ommeltuakin! Olen aivan läkähtynyt kun töiden jälkeen nujuan vielä parituntisen kivien kanssa ja iltaisin on aivan turha yrittää ommella edes suoraa saumaa. En ole ääneen kehdannut sanoa, mutta tulispa sadetta piakkoin.. sellainen sopivan mittainen vajaan viikon (tai vielä mieluummin yön) jakso!

    VastaaPoista
  10. Ihania, pirteitä vaatteita jälleen. Täytys iteki ommella kesävaatetta lisää muksuille. Täältä saa lisäinnostusta ku näkee mite ihania juttuja oot tehny!

    VastaaPoista
  11. Voi vink vink, ku kaikki ihanat pieneksi jääneet oli jo menny :(, ;)... Kauniita vaatteita ja ihania kuoseja :). Minäki jo haluaisin rikoopuolta alakaa ompeloimaan, mutta vielä on takkeja tehtävä, ku niitä kerta väki tarvii:P.

    VastaaPoista
  12. Mitähän tuota linnunpönttö kangasta voisi vielä ostaa?? Haluaisin siitä paidan itselleni, ihanaa..
    Aivan ihania ovat kaikki tekemsi vaatteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää löytyvän vielä Sari Ahokaisen verkkokaupasta!ü sashop.fi

      Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.