maanantai 25. helmikuuta 2013

Viimeaikaiset

Vihoviimeisistä Noshin omenapaloista sai vielä parit mikroshortsit, ja täytyy kyllä sanoa, että tällaisissa shortseissa tuo kangas on ihan parhaimmillaan! Ihanan isot kuviot pääsevät upeasti oikeuksiinsa.



Kankaiden lisäksi on hävitetty myös vanhoja vaatteita, jotka sellaisenaan eivät ole kelvanneet käyttöön. Kirpparilta ostamani trikoomekko päätyi tyttären pitkiksiksi, koska kyseinen mekko oli tyyliltään yhtä kaukana minusta kuin.. öö.. joku, joka on todella kaukana. :D
 
 

Tyttärelle siitä kuitenkin tuli oikein pirtsakat leggarit, ja väritkin ovat juuri niitä, mitä kyseisen tyypin vaatteissa muutenkin on.

Eräälle kaimalle muokkasin vanhasta retromekosta päivitetyn version, ja kyseinen kaima lähetti minulle ystävällisesti kuvan tästä mekosta jo ennen muutosoperaatiota, mutta tietenkään minä en löydä sitä enää mistään! Jos Tiina sulta se vielä löytyy, viitsisitkö lähettää sen mulle uudestaan, niin liittäisin senkin tänne? (ennen-kuva lisätty, kas tässä:)


Tiina värjäsi mekon pesukoneessa ja sai lopputulokseksi huomattavasti rauhallisemman kuosin. Sen jälkeen minun oli aika tarttua toimeen, ja niin mekosta leikattiin pois pienet hihat sekä laajennettiin pääntietä. Kaikki risareunat kanttasin  mustavalkoisesta puuvillasta leikatulla vinokaitaleella.





Poika ei ole tullut kasvattaneeksi itselleen lantiota, joten kaupan pitkikset tahtovat tippua jalasta. Kirpparilta muutamalla eurolla ostetusta Black horse -tyyppisestä kankaasta sai tehdyksi kolmet kapeat pitkikset. Olipas ihanaa heittää niitä liian leveitä ja entisestään pesussa lörpsähtäneitä pitkiksiä pois näiden tieltä! Tilasin muuten Kangastukusta 50 metrin kelan 20mm leveää vyötärökuminauhaa, kun se loppuu aina kesken! Ja tosiaan vasta nyt hoksasin, että myydäänhän sitä tuollaisissa tukkukeloissakin, vaikka olen jo vuosia tuskaillut että se parin metrin kuminauhaostos loppuu aina alkuunsa kesken...


Tänään tuli Ottobre Woman. Yllätyksekseni siinä oli pari sellaista mallia, jollaisia olen lähiaikoina itselleni tehnyt. Tai oikeastaan minä olen tuunaillut tällaisia malleja valmisvaatteista, joita ei muuten ole tullut pidetyksi, ja nytpä sain kaavatkin sellaisiin! Joskus kannattaa vitkutella kaavanpiirrossa, sillä näinhän tämä kävikin paljon kätevämmin! ;)



Kirpparilta löytyi lauantaina pikkuinen, ruskea Muija-liina, jonka reunusröyhelön käytän epäilemättä hyödyksi jossakin mekko- tai tunikaprojektissani. Liinaosasta saa hyvin vaikka parit paikkataskut.




Mutta kylläpä tuli sellainen tuskanhiki pelkästä kirjoittelusta, että taidan vetäytyä sohvan syövereihin. Tauti se iski mummoonkin, vaikka pitkään olen flunssilta välttynyt. Ensiksi lapset sairastivat viikko- ja kuukausitolkulla, ja nyt potevat vuorostaan molemmat vanhemmat. Mutta enköhän minä taas pian ole täydessä iskussa, kun hetken otan löysemmin.. siihen malliin pää suhisee ideoista, ettei tämä tauti taida kuolemaksi olla. ;)

17 kommenttia:

  1. Vai tuli Ottobre woman jo teille, varmaan se sitten tupsahtaa iltapäivällä meidänkin postilaatikkoon. Tosin tekemättä on vielä edellisestäkin suunnitellut... T: Irmeli

    VastaaPoista
  2. Oijoi, ootteliskohan se ob woman muakin postilaatikossa :)

    Mulla kans odottaa iso läjä vanhoja t-paitoja yms. uudelleenkäytettäväksi jossain muussa muodossa. Juuri eilen mietiskelin, kuinka paljon materiaalia maailmassa onkaan ihan melkein ilmaiseksi saatavilla..

    VastaaPoista
  3. Minä tänään juuri kävin kaupassa tarkistamassa ja luin lehden lastenversiosta että lehti ilmestyisi vasta maaliskuun alusta.. Enkä minä ole edes tilannut kyseistä lehteä kun ei ole viimeaikoina ollut sellaisia minunnäköisiäni malleja joten pitää kyttäillä kaupoista sitä lehteä. ihan juuri tuollaisia ohjeita olen yrittänyt etsiä ensiviikkoa varten, kun silloin olisi viimeinen lapset mummolaan - ompelupäivä ennen töitä jolloin pitäisi valmistua kaikki omat työvaatteet...

    Kalsarit on oikein pätevän näköisiä. Minäkin teen ne mieluiten itse kun löysin tosi kivan mallin ja saa tosiaan sitten tarpeeksi kapeita..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne omat on hoikalle usein kaupan malleja paremmat! :)

      Joskus joku kyseli, miksen tee sitä etuluukkua noihin pojan pitkiksiin, mutta kun mulle ei ole oikein valjennut vielä se, miksi sellainen pitäis siinä olla. Ja kun kerran hyvin kelpaa pojalle itselleen ilman luukkuakin niin helpompi näin! ;)

      Poista
    2. Minäkään en sitä luukkua tee, mutta teen sellaisella kiilapalalla, jolloin keskelle ei tule saumaa. Olen ajatellut että on kivempi kun ei ole saumoja painamassa ja tiedätkös kun istuukin paremmin päälle ;)

      Poista
  4. Hienoja tuunauksia ja nuo mikroshortsit on aivan mahtavat!! :)

    VastaaPoista
  5. Lehden mallinumero 13 (jos oikein näen kuvasta, omani vielä postilaatikossa) näyttää tosi kivalta. Jostain mukavasti laskeutuvasta kankaasta saisi ihanan paidan. Pitääpä kipaista postilaatikolle :-). Paranemisia!

    VastaaPoista
  6. Uusi lukija ilmottautuu!
    Makeet noi mikroshortsit! Ite kans oon miettiny, että miksköhän niitten kaupankalsareitten pitää olla niin leveitä ja löysiä... Meillä meinaan lapset on kanssa vähän luikeroa mallia :)

    VastaaPoista
  7. Käytin äsken saumuria siellä Kyöstin luona ja kahteli, ettee sitä terää tarviikkaa terottee, oli joku nopsanäppi säätänyt sitä namikkaa jolla saa terän "jousitusta" kirittyä..vaan eipä ollu hukkareissu, lähti pussillinen erivärisiä saumurinlankoja mukkaan ,oli niitä avajaistarjouksia.Siitäpä passas sitten loppurahat viijä Eurokankaalle ;)
    Pikaista toipumista,meillä on kans tauti pyörinyt nurkissa jo monta viikkoo. Nii ja sortsit on namut!

    VastaaPoista
  8. Nuo shortsit antaa ihan selvästi luvan haaveilla kesästä! Entisöintipiirin tiloissa on tuollainen kuosi kudottua kangasta ja mua häiritsee se joka kerta, kun nään sen siellä. Kaunis mekko siitä tulis, mutta kun ei sitä voi sieltä viedä.

    Paranemisia teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä oon kans joskus himoinnu komeita verhoja kyläillessäni, mutta toistaiseksi en ole keneltäkään verhoja varastanut.. ;D

      Poista
  9. Ihanat pöksyt, nuo omput. Ovat kuin tehty shortseihin...

    Pikaista paranamista, täällä samassa taudissa ollaan :/

    VastaaPoista
  10. Noi mikrot on AIVAN VALLOITTAVAT!

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.