sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Mustasta metalliinAika aikaa kutakin, sanoi mummo, kun vetimiä vaihtoi.


Kuvaan on ikuistettuna keittiön vanhan lookin lisäksi kuopuksen nykyinen look. Kuinka moni teistä joutuu syömään aamupuuronsa Peltorit korvilla? Mietin vain sitä, että kuinka kamalan kiukkuiseksi ihminen voi noin nuorena muuttua?

Mutta takaisin aiheeseen. Musta mustat on nätit, mutta metallinväriset vielä nätimmät. Mustat kävisivät parhaiten kokovalkeisiin kaappeihin, mutta tummat rungot tekevät sen, että metallinväriset käyvät paremmin. Kiitokset vielä Marille uusien nuppien ostamisesta ja postittamisesta!

Ihan putkeen ei mennyt tämä vetimienvaihtoprojekti, koska minä nyt vain olen sellainen höseltäjä, enkä aina muista ajatella ennen kuin toimin. Liian tiukkaan kiristetyistä ruuveista olisin voinut määrätä itselleni pari päivää ruuaksi pelkkiä kasviksia, niin vihainen olin peilikuvalleni. Onni onnettomuudessa, että Puustellin keittiösetä oli aikanaan niin viisas, että toimitti keittiökalusteiden mukana kynsilakkapullon kokoisen tuubin korjausmaalia... 
Tämän kommelluksen jälkeen päätin lujasti, etten koske enää poraan - ainakaan muutamaan päivään. Seuraava poraprojekti kyllä muhii jo mielessä, ja sitä olisi pak-ko päästä toteuttamaan nyt ja heti ja ihan samantien, ja se tulee jo uniinkin. Odottakaapa vain. Mutta tällä kertaa lupaan kuitenkin pysyä pois kalliiden kiintokalusteiden kimpusta.

Kuten sanottua, seuraavakin keittiö ja koko muu talo siinä sivussa on jo suunniteltuna. Ei tosin paperilla, eikä virallisesti, mutta omassa päässäni. Sitähän ei tiedä, tuleeko sitä seuraavaa, mutta ainahan voi ainakin ajatella. 

Viiden vuoden takuulla satasen hana, ja vielä näin kaunis. Eikö siinä ole jo syytä kerrakseen päätyä suunnittelemaan uutta keittiötä?


Samasta puljusta löytyisi ne unelmien uunitkin. Kiertoilmauunia ja mikroaaltoa samaan tyyliin.

Kuvat Ikean sivuilta.

Mutta eipä mennä asioiden edelle - ainakaan tämän enempää. Yritetään toistaiseksi saada tämä nykykoti pysymään ehjänä ja heilutellaan poraa ainoastaan ulkotiloissa ja kohti karvalautaa. Mies saa hoitaa nämä sisätilat, kun kerran osaa miettiä kahdesti, ja minä vain kerran - ja senkin lyhyesti.

17 kommenttia:

 1. Miten sitä saakin pienellä muutoksella noin paljon uutta ilmettä! Ja teidän ruokapöytä tuoleineen on ihana.

  Tuosta hanasta, onko siinä apk-liitäntä? Hieno se kyllä olisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään hajua, minä vain visioin ja miehen huoleksi jää se käytännöllinen puoli! ;D

   Poista
 2. Tosi paljon tekevät vetimet ulkonäköön kyllä :) Ja tykkään nykyisistä enempi kyllä :) Tuossa alimmassa kuvassa on jotain kertakaikkisen ihanaa. Ja sivussa taitaa pilkahtaa Ikean liinavaatekaappi jonka kovasti tahtoisin jos olisi tilaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkäisin samaisesta liinavaatekaapista.. tosin valkoisena tai mustana. :)

   Poista
 3. On hyvät nuo uudet. Vaikka ihan piruuttani oliskin ollut nautinnollista, että olisit joutunut syömään pari päivää vaikka punajuuria. Hohohohohoohohohohhohohohohohoooo.

  Mullakin kummittelee keittiöremppa mielessä. Aika hyvä, mulla on ehkä n. -2000 euroa rahaa...Mutta kun se ois niin pieni? Ja pitäishän siellä olla vintageastiakaappi? Ois tuolitki katottuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhee, vahingonilo se on sitä aidointa iloa? :D Punajuuria juuri tänään syöneenä voin todeta, että kyllä ne pihvin kanssa menee, mutta yksinään tekisi kyllä tiukkaa. :D

   Poista
 4. Raikasti ilmeen noi uudet vetimet! Se suunnittelu on niin huisin hauskaa, mutta se raksa-aika ei ole mitään kivaa...

  VastaaPoista
 5. Hieno on lopputulos! Kaunis pöytäkalusto teillä! :) meillä taitaa rakentaminen alkaa parin vuoden sisään, mutten osaa vielä edes miettiä muuta kuin mahdollista pohjaratkaisua! :/

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti oikea muutos! paljon paremmin passaa, ja raikas kyllä!:)

  VastaaPoista
 7. Hieno muutos! Hyvä valinta nuo vetimet muutenkin, itselläni samanlaiset kodinhoitohuoneessa ;)

  VastaaPoista
 8. Hieno muutos! Toimiiko hyvin välitilassa tuo paneeli? Onko teillä mitään suojaa päällä esim. lieden ja altaan kohdalla? nimimerkki: välitilaan paneelia haaveileva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan hyvin toimii, tosin jos nyt tekisin, käyttäisin umpipuupaneelia ja maalaisin lujalla vedenkestäväksi. Saisi samalla puhtaan valkoisen, tuo mdf kun nimittäin on kellertävä. Ei ole erityistä suojaa, ainoastaan paneelien saumakohdat on suojattu silikonilla altaan ja lieden takaa. Lieden takana ei koskaan ole edes tahroja, olen tullut siihen lopputulokseen että induktiolla laittaa ruokaa paljon siistimmin, ei juuri roisku. Altaan takanakin tuo mdf-paneeli kestäisi mainiosti, jos käyttäjinä olisi vain aikuisia, mutta nuo alaikäiset tulvaekspertit pitää huolen siitä, että nukkuisin yöni rauhallismmin, jos pinnoilla olisi luja-maali..

   Poista
 9. Hävititkö nuo vanhat vetimet? Katsoimme juuri niitä vetimiä, kun eilen vierailimme ikealla keittiösuunnitelmissa. Poistuuko nuo mustatkin valikoimasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hävitetty, tosin ruuvit niistä puuttuu! Tarviitteko? 15 on niitä putkivetimiä ja 7kpl nuppeja jos muistan oikein. Mustat ei tosian ole poistumassa valikoimistakaan, ei ainakaan myyjä kertonut että olis.

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.