keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Punapäitä vm. 2012

Viisi yötä aattoon. Kyllä nyt tarttee olla kiltisti. Mutta eihän tämä tonttu muuta osaakaan...(?)Vähän löysä tuli uudesta päähineestä, mutta eipä tuolla tytöllä pysy tosimenossa lakit päässä muutenkaan, olipa tiukkoja tai ei. Uudesta joululakista johtuva ilo oli joka tapauksessa käsin kosketeltavaa.

Toivottavasti eräs pikkuisen nuorempi tyttö ilahtuu yhtä paljon tällaisista joulutuomisista. Hänelle tahty lakki on ainakin pikkuisen pienempi.


"Pupunkorvalakin" latvoissa on kulkuset, ja samanlaiset on tarkoitus ommella oman tytön lakkiinkin. Ei vaan millään raaskisi, kun lakki on koko ajan päässä ja herättää sitten kilinällään päiväuniaan uinuvan pikkuveljen, joka on lähiaikoina ollut äkäinen kuin se pyrstöön pamautettu karhu. 

 

Tämä lahjalakki on muuten ommeltu vanhasta verhopuuvillasta, ja moni tunnistaa varmaan kuosin. Alareunassa on kaitale joustinneulosta, jotta lakki ei valu silmille.


Aika hiljaa ovat saaneet ompelukoneet pöydällään oleilla, ja saavat niin tehdä vielä pitkän aikaa, mutta pöytäliinan ompelin joulupöytään jo jokin aika sitten.


Pöytäliinakankaan tilasin jo viime joulun alla Jotexilta, mutta siihen aikaan elämässä taisi olla jotain muutakin tekemistä kuin pöytäliinakäänteiden ompelu, joten raidat pääsevät joulupöytään vasta tänä vuonna. Onneksi olin tilannut reilun palan, sillä tässä välissä ehti vaihtua pöytäkin aikaisempaa suurempaan!No mitä muuta... tätä paketointihommaa on ainakin riittänyt useammalle illalle, ja vaikka oli aikomus mennä aika tiukalla linjalla lahjojen suhteen, näyttää niitä vain kertyvän. Mistä niitä oikein tulee!


Mutta nyt minä hiljennän sisäisen mummoni ja päästän ääneen sisäisen marttani, ja jatkan Operaatio Joulujysäystä pyyhkimällä yläpölyjä (hieno termini on jäänyt käyttöön perintönä lukuisista siivoojaduunikesistä). Oikein pölytöntä ja rauhallista joulun aikaa jokaiselle!Tavataan taas ensi vuonna!

16 kommenttia:

 1. Samoin sulle hyvät joulut näin vastavierailulla!

  VastaaPoista
 2. Hauskoja tonttulakkeja :) Ja hyvää joulua! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos hauskasta ja inspiroivasta vuodesta blogisi myötä ja hyvää joulua ja tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
 4. Suloiset tonttumyssyt! Mukavaa joulua ja tulevaa vuotta :)

  VastaaPoista
 5. Kortti tuli perille, mulla ne jäi tänä vuonna lähettämättä.. Päivät menee töissä ja illat kaikenmaailman kinkereillä ja kankereilla.. Ja kun päivät käärii paketteja niin ei enää illalla oo ollu kortitkaan mielessä.
  Oikein ihanata Joulua sinne Mummolaan!
  Eevamaija

  VastaaPoista
 6. Oikein ihanaa ja rauhallista joulunaikaa teillekkin <3

  VastaaPoista
 7. Kiitos hauskasta ja inspiroivasta vuodesta blogisi myötä :). Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta myös sinulle ja perheellesi! -kaiku- (ja joskus kun kysyit niin emme tunne toisiamme, nimimerkki on vaa keksitty :)

  VastaaPoista
 8. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta, ja jättihali kummitytölle <3 !

  VastaaPoista
 9. Rauhaisaa joulunaikaa ja kiitos blogista!:) -Ulla-

  VastaaPoista
 10. Ihanat tonttulakit. Laittaisitko kaavan kiertoon;)
  Hyvää ja etenkin Rauhallista joulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaava löytyy Suuren Käsityölehden numerosta 11-12/09. Melkeinhän sen saa jo piirretyksi tuosta lakkikuvastakin, kun suurentaa. ;)

   Poista
 11. Meilläkin löytyy tuolta samaa sydänpuuvillaa, tosin äidiltä perittyinä leivinliinoina.:) Ihanan lakin oot saanut siitä. Hyvää joulua ja sen odotusta!

  VastaaPoista
 12. Leppoisaa joulun aikaa ja onnekasta tulevaa vuotta koko konkkaonkalle!

  VastaaPoista
 13. Rauhaisaa Joulunaikaa ja Touhukasta tulevaa vuotta teillekin!

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.