keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Perustylsiä

Ralliraidasta sai eilen vuoden täyttänyt nuorimies uudet pökät. On kyllä niin retrot! Piti jättää lahkeetkin leveiksi retromalliin, vaikka yleensä laitan aina kuminauhan tai resorin.


Vähän tuntuu isot vielä olevan, ja leveätkin tuli tehtyä, kun unohdin jättää sivusaumanvarat pois. Kannattaisikohan joskus panostaa siihen kaavojen uusintapiirtämiseen eikä luottaa, että muistaa tehdä niihin aina ne samat muutokset, vaikkei kaavassa ole niistä edes mainintaa? Pitänee tarjoilla pojalle kermaa iltavellin asemesta, niin saadaan istuvat housut.


Olipa muuten työläs kohdistettava tämä kangas! Vaikka kuinka mallasi saumurilla suristellessaan raidat kohdilleen, niin vinkkeliin meni. Taisi työntää paininjalka päälläolevaa kangasta vähän edellään. Tyhmä saumuri (vika ei tietenkään ole tekijässä..). Pääntielle ja kädenteihin ei ollut olemassakaan sopivaa resoria, joten ne tehtiin samasta kankaasta kuin housutkin.



Elloksen kanta-asiakkaana tulee tilailtua sieltä aika usein, ja kun minulla vielä on se premium-jäsenyys (vuoden postikulut kerralla.. olikohan se 21 vai 24e), voi tilata vaikka yhden sukan kerrallaan, jos siltä tuntuu. Tällä kertaa tilasin kuitenkin kaksi kerrallaan, ja sukkien sijasta verhoja. Ja niistä toivottiin kuvaa. Tässähän se.


Ovat tuollaista valoverhomaisen ohutta kangasta, ja todella rypistyvää. Ei täydelliset, mutta ihan kivat. Kuvio jää aika reippaasti piiloon kun verhoja katsoo ikkunassa, mutta kauempaa kuvasta se kyllä näköjään erottuu.
 

Aika pitkät ovat, saa nähdä kuinka näille käy kun joskus uskaltautuu pesemään.. jos kutistuvat, niin näissä tietysti voi jättää narut löysemmälle, jolloin verhoon tulee vähän lisää pituutta.

 

Lisää perustylsiä. Niitä oman mallin tunikoita, joihin vihdoin sain aikaiseksi piirtää kerralla sopivan kaavan, jotta ei aina tarvitse arvailla ja muistella, mites sitä kaavaa pitkään leikatessa muunnella. Nämä tunikat kulkevat nyt nimellä "sovellus-susie", joissa alkuperäistä Susieta taitaa olla ainoastaan takakappaleen yläosa.


Tähän versioon muokkasin hihoja leikatessa hetken mielijohteesta vähän erilaisiksi, mutta taidan vielä pätkäistä ne kuitenkin suoriksi, vajaiksi hihoiksi. Yliherkällä tuntoaistilla nämä tuntuvat ikäviltä, kun tuo hihan ylimääräinen saumakohta koskettaa ihoa.



Eipä näissä mitään uutta tai esittelemisen arvoista ole, mutta tulipahan silti esiteltyä. Että tehty on. Ja nyt on lähdettävä jatkamaan lastenhuoneen kerrossänkyprojektia, joka osoittautui kyllä varsinakseksi murheenkryyniksi - mikä se kryyni sitten ikinä onkin. Niitä tarroja olikin ihan joka puolella (kun kävin sänkyä katsomassa, se oli kyljellään ja kuvittelin nähneeni kaikki tarrat) ja paljon! Sängyissä on valkoisen maalin alla toisessa sininen ja toisessa oranssi maali, joka irvistelee sieltä täältä valkoisen läpi, kun kolhuja on jo tullut siihen valkoiseen pintaan melkoisen paljon. Ja vaikka tarrat on jo suurimmaksi osaksi saatu irti, on maali tarrojen liimapinnan alla värjäytynyt, eikä tasaista valkoista pintaa ole jäljellä enää varmaan yhtäkään neliösenttiä. Kaikkeen sitä ryhtyy, ja ensi kesä on maalauskesä!

Ps. kokeilin tarranpoistoon myös voita, josta oli aikaisemmin puhetta (kirjoitusta siis), ja sen seurauksena lastenhuoneessa lemuaa vieläkin härskiintynyt voi.. mutta tarrat sillä eivät lähteneet mihinkään. =X

29 kommenttia:

  1. Voi jee! taas kerran. Tuo ralliraita-haalari on aivan rakastuttavan ihana! Hitsiläinen.
    Tsemppiä sänkyjen kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä. Ja ihanan tiivistä joustista, ei edes roskannut juuri ollenkaan leikatessa!

      Poista
  2. Sievät verhot! Oletko koskaan ajatellut jos laittasit niin pitkän verhotangon että menis tuo terassin ovi samaan ikkuna "riviin" kun on sama korkeus ovella ja ikkunoilla. Näät on makuasioita mutta minusta jää turhan vähän ikkunaa verhojen viereen, jotenkin häiritsee, kun yli puolet ikkunasta jää verhon peittoon..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä, ja aika usein..! Molemmissa vaihtoehdoissa on omat ongelmansa, mutta saa nähdä mihin tässä lopulta päätyy, kunhan oviaukko joskus on saatu valmiiksi..

      Kuvaa varten tosin levitin vähän tavallista leveämmälle noita verhoja, kun yksi lukija nimenomaan pyysi kuvaa verhoista. Tavallisesti ne on kapeampina.

      Poista
  3. Kiva haalari:)

    Jos sulla on sängyssä vielä tarraongelmia, niin kokeile asetonia tai Citrus Cleaner-nimistä suihketta. Ja vanhan maalinhan sai ennen näppärästi pois Nitro Morssilla, mutta nykyinen koostumus ei valitettavasti enää ole niin hyvä... Teho kyllä paranee, jos ainetta sivelee maalatuille pinnoille ja sitten kelmuttaa hetkeksi jollain muovilla, jolloin aine pääsee oikein hautumaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos asetonivinkistä! Maalinpoisto on ensi kesän hommia, jos nyt yleensä poistamaan päädyn.. mutta sekin vinkki laitetaan talteen, tai onneksi se jo on tallessa täällä blogissa kun kommentoit! ;)

      Poista
  4. Ei lainkaan tylsiä, haalari on kyllä niin kiva, mäkin haluan! Tai siis ei mulle, mut lapsille. ;)

    VastaaPoista
  5. Onnea 1v-lle!!! Kaunis puku, kyllähän ne lapset kasvaa ja kohta jo sopivat...

    VastaaPoista
  6. Maalia saa kätevästi -ja edullisesti- irti myös kuumailmapuhaltimella. Kuumentaa vain kohta kohdalta maalia, jolloin maali kupruilee ja lähtee hyvin irti kun lastalla hiukan avittaa. Kokeiltu on ja toimii! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä on kokeiltu täälläkin lukemattomat kerrat! =)

      Poista
  7. ihana ralliraita-haalari ja kaunis, romanttisen yksinkertainen tunika <3
    nko muuten tuo sohva teillä pysyny lasten kans puhtaana?
    Mä edelleen haaveilen valkeasta kangassohvasta ja kaikilta kyselen et miten nuo saa pysyy puhtaana... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se vielä valkoinen on! Tosin kesällähän siinä oli harmaa päällinen. Kyllä sen talviaikaan, kun lapset ulkoilee haalareissa, saa pidetyksi puhtaana, lähinnä se on opettelukysymys. Jos lapset oppii pesemään kädet ja naaman (myös) ruokailun jälkeen niin hyvin sujuu. Ja herkkuja meillä ei syödä koskaan sohvalla (paitsi äiti ja isi silloin kun muksut nukkuu).. ;)

      Joutuu siitä toisinaan yksittäisiä päällisiä irrottamaan ja pesemään, mutta ne helppo käyttää irti. Jos viitsii nähdä sen vaivan, ei tuon kanssa ole ongelmaa. Enemmän mua harmittaa tuo harmaa päällinen, kun sitä ei sais pestä koneessa ja kun kesällä oli pakko yksi päällinen pestä, se kutistui ihan hurjasti. Kun sen väänsi takaisin tyynyyn, meni vetoketju siitä rikki. Valkoisen kanssa ei ole koskaan moista ongelmaa, kun sen saa luvan kanssa heittää 60 asteessa koneeseen. =)

      Poista
  8. Mä olen tullut siihen tulokseen että ainoa konsti jolla saa raidallisen joustiksen kohdistettua tasan, on laittaa tosi tiuhaan silleen poikittain nuppineulat (ei ihan reunaan saakka ettei terät mee pilalle) ja ajaa saumurilla siitä neulojen yli. Muuten se siirtyy väkisin just sen millin verran vaikka minkä tekis. Omalla työlistalla on neidille samanlaiset trumpettihaalarit, mutta meinasin kokeilla raitaa pystyyn... Säästyy kohdistamiselta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metsolan leveäraitaisessa ei ollut joskus aikoinaan kohdistusongelmia, mutta se oli paljon lurumpaa laadultaan kuin ralliraita.. kiitos siis vinkistä, täytynee kokeilla, kun raitaakin on vielä jäljellä! =)

      Poista
  9. Ihanalta näyttää koti ja nuo sinun tunikasi ovat niin kivoja. Pitäisi saada itsellenikin ommeltua tunikoita, kun olen jämähtänyt noihin mekkoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vaihdetaan, minä voisin välillä surauttaa parit mekot. ;)

      Poista
    2. Siis tarkoitan, että vaihdetaan inspiraatioita, en tunikoita ja mekkoja. :D

      Poista
  10. Tykkään myös ralliraidoista, ihana haalari!! :) Ja pitänee kokeilla myös millan vinkkiä kohdistuksissa.. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin pitää! =) Ei ole tullut mieleen, että ne neulat voisi sujauttaa sieltä "väärästä suunnasta" tueksi!

      Poista
  11. Tosi hienot on 1-v:n haalarit! :) Ja on tuo sun tunikas kans :) Onnea kerrossänkyprojektiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se toinen sänkykin löysi jo hyvän lainakodin pariksi vuodeksi, ja patjat vaihdettiin eilen uuteen-vanhaan petiin. =)

      Poista
  12. Mitä materiaalia ralliraita on? Kuinka monikertaisena sitä pystyy ompelemaan ompelukoneella ilman että neulat napsahtelevat poikki? Monikokertaisena velouria, tiedätkö?:)

    Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ralliraita on tiivistä joustofroteeta, aikalailla velourin vahvuista siis, vähän napakampaa vain. Ei mulla neulat katkeile moninkertaisessa farkussakaan noin vain, onkohan vika jossain muualla jos sellaista tapahtuu? Liian ohuet neulat työhön nähden? Ainoa, mikä on katkennut mulla aika usein, on ollut kaksoisneula, kun sen vahvuus on aina se 70, vaikka olisi kuinka paksu ommeltava. Peitetikin myötä pääsi siitäkin riesasta.. =)

      Poista
  13. Tarrojen liimaa saa positettua myös vaseliinillä. Samaan tapaan toimii kun se voi mutta ei haise. Ja ihan sellanen kaupan huulirasvavaseliini toimii...

    -anelia-

    VastaaPoista
  14. Eiköhän se kryyni ole länsinaapurista lainattu jyvän vastike. :) Vaikka kuvauksesi perusteella kuulostaa aika isolta murheelta jyväksi.

    Sun perustylsä on kyllä mun mielestä taas oikeen hieno!

    VastaaPoista
  15. Tarraongelmaan kantsii kokeilla Aqalan L -perusvoidetta. Sillä lähtee ainakin laastarit, hintalaput ja etiketit. Tosin pitää tovi odottaa, että imeytyy.

    Ihanat nuo haalarit! <3 Tuostapa idea kummipojan lahjaan, kiitos :)

    VastaaPoista
  16. Pssst, Hannan Kankaasta löytyy ralliraitoihin sävytetyt yksiväriset joustikset ja resorit... :)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.