tiistai 23. lokakuuta 2012

Tilauspaitoja ja löydösraitoja

Ompeluhuoneen ikkunassa on roikkunut ravallista räväkämmän väriset verhot lähipäivinä. Vähän päästä tuohon verho-värisuoraan on lisätty jotain, ja tänä aamuna se olikin jo koko ikkunan levyinen suora.


Pikkuserkkuperheeseen olen urakoinut tilauspaidan poikineen, ja omallekin pojalle siinä sivussa tekeytyi yksi. Vanhoja paitoja löytyykin nyt huutiksesta, samoin muuta pieneksi tai isoksi jäänyttä. Kohteet ovat avoimina viikon ajan.

116-senttisen traktoripaidan musta vaati parikseen ehdottomasti ruohonvihreää.

Jo vain voi lapsellakin pitää mustaa, ja sitä näkeekin nykyään lasten päällä yhä enemmän. Mukavaa, että tarjolla on näitä mustapohjaisia kuosejakin! Tämä mustan ja vihreän liitto saa mieleni pörräämään, suorastaan pursuamaan ideoita, milloinkahan ne saisi toteutetuksi...


Mustaa saa ylleen myös traktoripojan äiti, tosin ilman noita koneiden kuvia...


Vanhimmille tyttärille puolestaan on luvassa omenaa ja apilaa. Molemmat paidat kokoa 122/128.



 

Tämä omppukuosi suorastaan aneli noita isoja punaisia nappeja seurakseen. Kiinnitin ne valelistaan Nalle-villalangalla, jotta ommel erottuisi oikein kunnolla.

 

Omalle pojalle tuli tekaistua samanlainen paita kuin pikkuserkullekin, mutta ruskeana ja oransseilla resoreilla. Mahtavaa, että nämä iki-ihanat konekuosit tulivat uudelleen myyntiin!


Kissapostaukseen kommentoineiden kesken arvoin yllätyksen, ja Jutalle, arvonnan voittajalle, ompelin T-paidan. Urkin hänen blogistaan, että siellä päin asuu pieni poikanen, ja vaikka T-paitakelit ovat taas vähäksi aikaa auttamattomasti takanapäin, niin komeita T-paitoja voi pitää myös peruspitkähihaisen päällä asusteena ja lisälämmikkeenä. Ja tuleehan se kesäkin sieltä taas. T-paidan koko on suunnilleen satanelonen.


Jatkossakin aion toisinaan arpoa kommentoineiden kesken pieniä yllätyksiä,

a) koska se on minusta hauskaa 
ja 
b) koska haluan osoittaa, että arvostan kommentoivia lukijoitani erityisesti. Kommentit ovat jokaisen blogin suola, ilman tuota vastavuoroisuutta blogikirjoituksetkin ovat paljon tylsempiä!

Lopuksi esittelen löytöni, jonka tein anopilta saatujen tilkkujen joukosta:



Nämä olivat käytetyn paidan hihat, jotka jostakin syystä oli leikattu talteen. Muistuttaa eläväisesti nykyistä ralliraitaa, mutta väri vain on sähäkän sininen ja materiaali on jonkinlaista neulosta!

Minun tekisi kovasti mieli kertoa myös pihaprojektistamme, mutta koska pelkään sen kuulostavan kroonisesti masentuneen mummon loputtomalta valitusvirreltä, taidan harkita vielä. Harkitessani voisinkin mennä vaikka tilailemaan noita nykymallin ralliraitoja. Aika makeita!

35 kommenttia:

  1. Ihania paitoja! Ja niin värikylläitä, vaikka onkin myös mustaa joukossa (minunkin mielestäni lapsetkin saa käyttää mustaa, se on väri siinä missä punainen ja keltainenkin). Odotan postatusta pihaprojektistanne, joten älä turhan kauaa pidä jännityksessä! ;) Kiva idea tuo yllätysarvonta, olen samaa mieltä kanssasi, että kommentit ovat blogin suola. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä suotta jännitä, kun se piha on nimittäin lähes samassa mallissa missä se oli keväällä lumien sulettua.. ja tänään siihen horsmikkoon satoi jo ensilumikin. On siis vastustanut, ihan urakalla.

      Poista
  2. Voi kuinka kauniita, jälleen! Mä tahdon myös kuulla pihasta ;) t. eräs jonka olkkarin ikkunasta näkyy multakasat ja epämääräiset kasat risua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä ikkunasta näkyy kuraa ja hiekkaa. Kiviä ja kantoja. Ja ensilumi. ;.(

      Poista
  3. Aivan ihania paitoja!! Nuo kirkkaanväriset resorit sopii kyl noihin tummiin paitoihin ku nenä päähän, varsinki tuo musta ja vihree-yhistelmä on kyl huippu!!!=)
    ja tuo omppukangas <3

    VastaaPoista
  4. Olet taas ihania juttuja siellä tehtaillut!Kaikki kyl niin ihania ja varsinkin tuo ruskea konetrikoo paita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsellaan sen lopun konetrikoon jämien kohtalo kun taas käyt. Ellen sitä ennen saa inspiraatiota ja ompele siitä ominpäin.. Jos, niin yritän tehdä teidän pojille sopivassa koossa! ;)

      Poista
  5. Ihania ja pirtsakoita paitoja olet tehtaillut! Olen samaa mieltä tuosta kommentoinnista. Bloggauksesta häviää puolet hohdosta, jos kukaan ei kommentoi... Kiva idea siis nuo yllätysarpajaiset silloin tällöin!

    VastaaPoista
  6. Tuollaiset onkin kivat ja vaihtuvat verhot ompeluhuoneeseen. Ei ainakaan pitäisi verhoihin keretä kyllästyä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kyllästyin jo ja paljastin niiden alta löytyneen patjaraitakuosin taas esiin..!

      Poista
  7. Oletpa ollut ahkerana! :)

    Mäkin törmäsin tuohon samaan neulokseen (ruskea-valkoisena kylläkin) pari viikkoa sen jälkeen kun ralliraidat oli tilattu tehtaalta... Onneksi on sentään eri mittasuhteilla nuo raidat ja eri materiaali! :) Mutta niin kait se on, että mitä yksinkertaisempaa yrittää, sitä suurempi todennäköisyys että on tehty jo aiemminkin... :P Vallankin jos lähtökohtana on tehdä jotain "vanhan näköistä".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta on, polkupyörä on niin hyvä keksintö, että joskus joutuu keksimään sen uudelleen ihan vaan siksi kun se toimii niin hyvin juuri sellaisenaan! ;)

      Oi että, ruskea-valkoisena se olis kyllä ihanaa, toivottavasti sitä sun raitaa tulee joskus siinä värissä! <3

      Poista
    2. Saatikka jos niitä pyöriä ei saa enää mistään niin pakko alkaa väsäämään itse... :D

      Poista
  8. Nykyisin alkaa valmisvaatteistakin jo löytyä mustaa myös pienille lapsille. Tytön vauva-aikana (josta ei ole edes kahta vuotta vielä) etsin hänelle mustia leggareita tai puolipotkareita, silloin ei löytynyt, nyt alkaa niitäkin jo löytyä.

    Kivoja paitoja, etenkin tykkään tuosta omenasta - täytyy olla noiden nappien syytä että sait tuonkin kankaan näyttämään kivalta mun silmissä, aiemmin en tykännyt :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isot napit saa kyllä monen jutun näyttämään paremmalta.. on niissä ihme voima! ;D

      Poista
  9. Mukava kun kuvasit omppu-paidan valenappilistan läheltä!:) -Ulla-

    VastaaPoista
  10. Tuo ruskea konepaita iski muhun ihan täysin! Aivan älyttömän siisti!
    Pitääpä tilata omillekkin poikasille tätä kangasta vaatteisiin :)

    VastaaPoista
  11. Voi miten todella kivoja! Tuo musta-valko-vihreä iski myös minuun. Vitsit miten herkku väriyhdistelmä.

    VastaaPoista
  12. Ihania ompeluksia, jälleen kerran! :)

    VastaaPoista
  13. Ihania nuo apila- ja omppupaidat!! <3 Mistä kankaat on peräisin? :)

    Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Apilat ja omput on Jofotexin tilauksesta..

      Poista
  14. Olipa taas niin mahtavia paitoja, tykkäsin erityisesti noista isoista napeista tuossa omppupaidassa. Ja kyllä, tykkään minäkin mustasta pikkuisten päällä. :) Kivan arvontavoiton olet myös ommellut. Onpa kyllä niin nykyistä ralliraitaa muistuttava tuo viimeinen kuva että... :D

    VastaaPoista
  15. Ihana tuo omppupaita. Miksi minä en huomannut tuollaista herkkua jofotexiltä silloin kun tilattiin?!!
    Kerro piharojektista, mulla ainakin kiinnostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sehän siinä on, kun se ei vielä ole projekti.. huoh!!!

      Poista
  16. Mielestäni oikein pätevä verho teillä, näkevätpähän naapuritkin (jos ovat hyvinkin tiirailevaa sorttia) mitä sitä on ajankuluksi näiltä rankkasateilta suojassa tehty ;D

    Mulle tuli vähän sellainen hööööh -fiilis kun ompelin muutaman vuoden hautomani mielestäni ihanan kankaan tulevaksi paidaksi ja ajattelin ettei enää tule heti samanlaista vastaan, mutta eikös niitä ole heti jo joka blogissa kun tuli juuri uudelleen tuotantoon kankaaksi "kun oli niin suosikki". No hyvä on, nuo ajoneuvokuosit alkaa olla jo vähän lopussa että nuo onkin ihan kivat uudelleen myynnissä :)

    Mulla on joku musta kausi tällä hetkellä myös lastenvaatteissa ja mustiin on ihana laittaa vähän tehoväriä resoreilla, napeilla ja vastaavilla kirkkaan sävyisillä!

    Onneksi sulla ei ole sellaista kotiputiikkia jonne voisin tulla sormi ojossa osoittamaan että otan tuon, tuon, tuon ja.... (äläkä sano että sulla on! ihan hys nyt! Mulle on nuo kotiputiikit vähän heikko kohta. Mielestäni olen vain käynyt juttelemassa, mutta kotiin lähtiessä käsivarrelle on liimautunut sellainen kassi joka ei irtoa kuin vasta kotona..)

    VastaaPoista
  17. Oho, ootpa ollut ahkera, iso läjä ihania paitoja!

    Mua on ruvennut vähän häirittemään tuo kankaiden kuosien kopiointi. Joo-o, onhan se vähän vaikea keksiä raitoja/palloja/tähtiä/pilviä uudestaan, mutta silti. Eilen juuri yhden suomalaisen nettikaupan valikoimaan katselin, ja melkein joka toisen kankaan kohdalla tuli deja vu -fiilis. Joissakin kankaissa piti oikein tarkistaa että onko tämä nyt sitä originaalia (vaikkapa liandlon raidat) mutta olikin kopiota. Ei kait se nyt NIIIN vaikeaa ole keksiä jotain omaperäistä? Ja musta on eriasia saada inspiraatiota jostain toisesta kuosista kuin kopioida idea lähes kokonaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ralliraidan suunnittelijana mun täytyy kyllä ihan rehellisesti sanoa että suunnittelin sen (ja lähti painoonkin) ennen kun olin törmännyt tähän vanhaan raitaneulokseen... :\ Ja onhan nuo raidat leveyssuhteiltaan ihan erit, vaikka eipä se paljoa auta jos ihmiset pitää sitä kopiona siitä huolimatta... :C

      Kyllä munkin silmään pistää pahasti nuo ihan suorat vanhan kuosin kopiot mitä markkinoilla on. Mutta ihan selvä kait sekin on ettei liandlo todellakaan ole ensimmäinen joka tuollaista "yhden suhteessa kahteen" -raitaa painaa...? Eli ei tuota raitaa voi minusta mitenkään (millään mielikuvituksella) pitää liandlon originaalina? Eri juttu sitten monimutkaisempien kuosien kohdalla, kyllähän Suomestakin löytyy eräskin firma joka tekee aivan sumeilematta täysin suoria kopioita vanhoista retrokuoseista.

      Täytyy yrittää jatkossa olla omaperäisempi. :) Eihän tällainen palaute kovin kivaa ole mitenkään päin.

      Poista
    2. Mun mielestä on vähän asiatonta ruveta sinunkin noita kiviä heittelemään. Ralliraidat on ihan yhtä suora tai epäsuora kopio kuin tämän eräänkin firman "kopiokuosi" waterlily. Nyt voit yrittäjänä itsekkin miettiä miltä mahtaa tuon firman omistajista tuntua kun jokaisesta kuosista kaivetaan joku "alkuperäinen" esiin vaikka sitten laittamalla kaksi kuosia päällekkän!

      Nämä kopioiontisyytökset on menneet ihan naurettavuuksiin asti! Raitoja, tähtiä ja kukkia on ollut maailmansivu täynnä, jospa annettaisiin kaikkien kukkien kukkia?

      Peace

      Poista
    3. Olen pahoillani, tuo viittaus oli tosiaankin täysin asiaton! :( Ei pitäisi närkästyneenä koskaan kirjoittaa mitään. Anteeksi kun loukkasin! :(

      Poista
    4. Ei se toisaalta mikään ihme ole, jos laittaa harmittamaan aiheettomat syytökset! =( Minusta on ihan yhdentekevää, onko joku kuosi vanhan kopio vai ei, eikö ole pääasia että me kaikki saamme mahdollisuuden käyttää ihania retrokuoseja ja ommella niistä oman ja muiden mielen ilahduttajia!? Ilman sitä, että joku keksii niitä uudestaan, me kaikki jäisimme ilman niitä. Se se vasta vahinko olisi!! ;)

      Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.