keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Tyytyväinen tyylivaras

Yhä useammin käy nykyään niin, että vaatekauppoja kierrellessäni lähden kotiin yhtä rikkaana (heh) kuin sieltä poistuin. Onneksi on kuitenkin netti hakukoneineen, ja onneksi löysin kirpparilta yhden Creamin mekon. Sen avulla pääsin tuon merkin jäljille, ja niinhän siinä kävi, että totesin liikkuneeni vaatekauppareissuilla aivan väärissä piireissä. 

Se huono puoli noissa Creamin vaatteissa on, että ne on pilattu hinnalla. Vaikka sattuneesta syystä ymmärränkin, ettei kaikenlaisten pitsi-ihanuuksien tekeminen ole ihan pikkujuttu, ja että itsensä elättääkseen käsintehdystä tulisi saada aika paljon, niin pihinä mummona minä en maksaisi 120 euroa esimerkiksi tästä (tosin tässä ei ole kyse kotimaisestakaan mutta kuitenkin):


 


Sen sijaan voin käydä Creamin sivuilla inspiroitumassa ja ryhtyä itse hommiin. Osassa tuon merkin vaatteista on jo liikaakin romanttisuutta ja yksityiskohtia minun makuuni, mutta itse tehden voin karsia kaikenlaisten hötäleiden määrän juuri minulle sopivaksi.


Tähän kokeiluun käytin jälleen vanhaa tuttua OB Womanin Susie-kaavaa, jota muokkasin aika rankasti kankaidenleikkuuvaiheessa. Ylipitkää hihaa, kohtalaisen pitkää helmaa ja kaikenlaista muuta pientä. Huomatkaa talon sisustukseen sopiva viivoittimeni! ;)




Laitoin tuon kuvan tuohon lähinnä siksi, että näette, miten kaavojen muokkaaminen ei välttämättä ole mitään tähtitiedettä. Kappale kankaalle, ja jos on tavoitteena saada malliin enemmän pituutta ja leveyttä, laitetaan niitä. Siinä se. Osa leveydestä on jätetty KE-taitteelle, osa lisätty sivusaumaan. Ahkerampi ja täsmällisempi kaavankuosittelija leikkaa kaavan pitkittäisiin siivuihin, ja lisää sitä leveyttä sinne vähän joka väliin.

Valmis tunika näytti jokseenkin ankealta, sillä se oli aika perusmallia, ainoastaan hihoihin olin keksinyt nuo pitsit (jotka muuten on leikattu kirpparilta ostetuista pikkuliinoista, kun nyt niille sattui vihdoin löytymään täsmälleen oikean värinen pari).  

 

Kokeilin, auttaisiko jonkinlainen röyhelökoriste pääntiellä, ja se muutti rievun heti salonkikelpoisen näköiseksi.


Niinpä leikkasin piiiitkästi trikoosuikaletta ja rypytin sen kapealla framilonnauhalla röyhelöntapaiseksi. Sen jälkeen kiinnitin sen pääntielle ihan vain päältä koneella ompelemalla.




No jo loppui se liiallinen harmaus ja ankeus, nyt tässä on ilmettä. Ja sopivasti romanttisuutta - oikein sopivasti erään mummon mieleen!



Hihoista piirsin ylipitkät, ja kuroin ne sopivan kapeiksi hihansuihin tuon pitsin avulla. Vähän romanttisempi resori tällä kertaa. ;)



Siinäpä se, oma wanabii-criimini! Tykästyi tähän niin, että päätin alkaa tehtailemaan omia vaatteita vaihteeksi enemmänkin. 




Luonnonvalkoinen college ja ryppykäsitelty valkoinen puuvillapala näyttivät ihan tulevalta mekolta. Kerrankin tuntuu luontevalta yhdistää kahta erilaista materiaalia omaan vaatteeseen! Mutta valkoinen, ehei. Lasten kanssa sellainen on ihan turhaa haaveilua, ja talvea kohti kun mennään, tuntuu valkoinen väri muutenkin liian.. no, valkoiselta. Mutta epäonnistuneesta sohvanvärjäysoperaatiosta taisi jäädä yli yksi pakkaus harmaata kangasväriä. Siinäpä se! Värjätään nämä sävysävyyn, ja ommellaan sitten!



Pikainen penkaisu kangaskaappiin, ja yksi lahjoituksena saatu Nanson trikoo lensi myös pyykkikoneeseen. Ehkä tästäkin osaisi ommella jotakin harmaapohjaisena?




Muutama tunti pesukoneen hyrinää, ja pyykkinarulla näyttää tältä:



Ryppypuuvilla on oikein hyvä, vaikka ehkä hiukan liian sinertävä.




Mutta se ex-luonnonvalkoinen college. Siitä tuli havunvihreää! Auts.




Ja tämä sitten.. no ehkä teen siitä joskus vielä jotain. Ehkä. 
Tai ehkä värjään sen mustaksi.



Ryppypuuvillasta tulee epäilemättä jotain itselleni, mutta nuo kaksi muuta... saa nähdä. Nyt kaipaan vain ryppypuuvillalle sopivaa miehustaosaa - siitä rypystä tulee tietysti se helma.

Niin, raaskinhan minä sentään yhteen aitoon Creamiinkin sijoittaa. Nimittäin kunnollista toppatakkia olen kaivannut jo useamman vuoden, mieleistä löytämättä ja vanhoilla, itseommelluilla reuhkoilla kulkien, mutta nyt nappasi! Villakangastakkien ja itse ommellun valkoisen toppatakin tilalle tulee nyt oikea toppatakkien kuningatar:



Tämä tulee minulle lähipäivinä, ja pitäkää ne sormenne ja varpaanne nyt tuhannella mutkalla että tämä on minulle hyvä! Voi sitä sydänsurua, jos tuo ei käykään. Tämä näyttää ainakin kuvassa täydellisesti siltä, miltä minun takkini tulisikin näyttää!

Ps. Lukijoita on jo ihan hurja määrä, melkein täydet kuusisataa! Minusta tuntuu, että tasasatasia juhlitaan arpomalla! Kerrassaan mukavaa, että olette täällä!

46 kommenttia:

  1. Onni on tuollainen taito!
    Creamisi on mielettömän hieno :)
    Toivotaan tosiaan, että takki passaa. Pistä postaus sit!

    VastaaPoista
  2. Todella kaunis tunika. Kivoja ´koristuksia´ olet keksinyt. Tosi ihanat nuo frillat. Itse rypytän ne aina rypytyslangoilla, pitääkin kokeilla tuota framilonia tuohonkin hommaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Framilon on joissakin tapauksissa kätevämpi, kun se joustaa ja rypytys on säännöllinen. Joskus taas poimutuslangat on paremmat.

      Poista
  3. Voi, että miten ihanan tunikan olet tehnyt. Tosi tosi kaunis. Tuo toppatakki on kyllä kans tosi tyylikäs ja siitähän voi jo maksaakin, mutta kyllä tosian 120 euroa paidasta tai tunikasta on kyllä aika paljon, kuten kirjoitat.
    Itse haaveilen silti(kin) Marimekon Kurkistus- mekosta...ehkä sen ostankin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sillä on varmaan jälleenmyyntiarvokin kohdallaan, jos sen päätät ostaa..

      Poista
  4. Itse myös ihastunut kyseiseen merkkiin. Ihana tuo itsetehty röyhelötunika!
    Uusi takkisi on kyllä namu ;)

    VastaaPoista
  5. On oikein ihana tunika! Tuosta voisi varastaa kyllä jotain ideaa omiinkin vaatteisiin.

    VastaaPoista
  6. Kyllä niissä Creamin vaatteissa on hintaa, ja joskus kyseessä on niinkin edistyksellinen vaate kuin trikootoppi pitsireunuksella... Nuuskin aikani tuota takin kuvaa ja kysynkin nyt vähän katkerana, että satutko Sinä olemaan sitä onnellista kokoa 34? Jossain muistan jo tehneeni ostopäätöksen, joka kaatui pikkuisen liian pikkuiseen kokoon ;O)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli viimeinen kappale tuota mallia, mutta koko oli 36! Zalandon verkkokaupasta sen tilasin.. ja nyt sinä vasta katkera oletkin, jos se 36 olis ollut sinulle sopiva.. :0

      Poista
  7. Ihan mahtavan ihanan tunikan olet tehnyt!! Tällaisen haluaisin ehdottomasti itsellenikin! Aivan uusi merkki minulle tuo Cream, kun olen ihan ulalla nykybrändeistä muutenkin. Täytyy ehkä käydä inspiroitumassa itsekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin törmäsin siihen kirpparilla ekaa kertaa.. löysin kivan alusmekon vitosella, ja uusien vastaavien hinnat näyttää olevan 40-60e!

      Poista
  8. Ihana tuli tuosta tunikasta ja ihanuus takkikin on sulle tulossa. Näyttää ainakin lämpimältä talven pakkasiin!

    VastaaPoista
  9. Värjäys on tähtitiedettä. Itse värjäsin kerrattain oranssia collegea turkoosilla, tulos oli vihreä. Nyt viimein sain senkin kankaan vaatteeksi :-)

    VastaaPoista
  10. Olisko sulla muistissa, mikä Ottobre-lehden malli tuo on? Tai siis mistä kaavasta se on tehty... Voisi olla soppeli mullekin :)

    VastaaPoista
  11. Hieno paita! Kyllä oot kätevä käsistäs! Tiina Y.

    VastaaPoista
  12. Tuli tosi kaunis tunika. Tykkäisin itsellekin tuon tyylisestä. Takki myös erittäin kaunis.

    VastaaPoista
  13. Kerrassaan mukavaa lukea näitä sun juttuja :D ..ja uppeita oot taas tehnyt! (arpomiseen sillai, että anonyymitkin pääsee mukkaan kiitos! ;))-kaiku-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, se lisääkin työmäärää niiden arpojen kanssa ihan huimasti.. entä jos rekisteröityisit googlekäyttäjäksi? =)

      Poista
  14. Ihanaa. Toinen blogi tänään, jossa on ostamisen sijaan tehty itse ja nautittu lopputuloksesta. Tätä lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein vaan itse tekeminen edellyttää ensiksi ostamista.. mutta joka tapauksessa! =)

      Poista
  15. Sama vika tuppaa olemaan täälläkin suunnalla, pihistely ja sen myötä inspiroituminen kaupan vaatteista.
    Mutta hieno on creami! :)

    VastaaPoista
  16. Kivannäköinen lopputulos, eikä yhtään liikaa röyhelöitä ja romantiikkaa!

    VastaaPoista
  17. tosi hieno. mäkin haluun tehdä tuollaisen :)

    VastaaPoista
  18. en oo ennen tuollasesta merkistä kuullukkaa mut tuo sun tekemä tunika on kyl ehkä ihanin mitä oon koskaa nähny <3 saako laittaa tilausta tulemaan?=D
    ja peukut täälläki pystyssä että tuo takki on sopiva, ihana seki!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakaan toistaiseksi en tällaisia tee tilauksesta, ovat sen verran työläitä ettei aika ja motivaatio riitä tekemään materiaalihinnoilla. =) Ja aikuisille on tietysti hankalampi saada tehtyä istuvaa etänä, kun ei aina lapsillekaan onnistu, kuten tiedät. ;D

      Poista
    2. no niin arvelinkin, eikä mulla varmaan olis tuollaseen varaakaa =D

      Poista
  19. on kyllä tosi hieno tunika. :) tekis mieli itellekki värkätä ku ehtis vaan.

    VastaaPoista
  20. Hieno! Hyvä vihje tuo viivotin, yleensä viivotin loppuu kesken, tuolla saakin oikein hienosti tehtyä lisää mittaa... voisitkos näyttää miten sitä framilon-nauhaa käytetään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin vaikka kuvata joskus sen käyttöä, mutta noita trikoorypytyksiä teen niin, että venytän reippaasti sitä framilonia ja ompelen sen suoraompeleella kiinni alla olevaan trikookaitaleeseen. Valmiissa vaatteessa framilon jää siis miehustan ja se ryppykaitaleen väliin piiloon. Ja teflonpaininjalka auttaa kummasti tuossa, nahkea framilon luistaa sen päällä paljon paremmin kuin tavispaininjalalla.

      Poista
  21. Tosi kaunis tunika, minä voisin ottaa sinun koko vaatekaapin sisällön, jos sieltä löytyy tämmöisiä ihanuuksia mitä täällä olet näyttänyt..

    Kiitos myös tuosta vaatemerkkivinkistä, juuri tuollaista olen etsinyt aiemmin..

    Olisi aika mahtava juttu jos voisit vinkata jos satut löytämään tuontyylisiä vaatekankaita mistä olet vaatteita itsellesi tehnyt, (vaaleita luonnonläheisiä sävyjä, mielellään laadukkaanoloisiakin saavat olla ettei heti nyppyynny karmean näköiseksi). Sen harvan kerran kun pääsen käymään ihan oikeissa kangaskaupoissa, siellä myydään vaan "ei valitettavasti nyt ole" -kankaita, ja netistä tilaamalla saa kulumaan koko omaisuuden kun kuva ei oikein kerro ja kotiin tulee aika paljon ylläreitä..

    Olipas mielenkiintoista lukea noista värjäyksistä. Minä kun meinasin seuraavalla kaupunkireissulla käydä ostamassa väriä mutta aika ankeat valikoimat noissa väreissä tämmöisiin vaaleisiin sävyihin. Noissa Creamin sivujen vaatteissa oli niin kauniit sävyt..

    PS. voisitko laittaa tunnisteeksi tähän postaukseen tuon aikuisten vaatteet että löytyypi sitten myöhemminkin, nyt ei löytynyt ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäsin tunnisteet! =)

      Minä kuules luulen, että suurin osa mun vaatekaapin sisällöstä olis sun päällä aika telttoja.. =) Mutta nuo Creamin värit iskee minuunkin, ihania murrettuja ja luonnonläheisiä sävyjä. <3

      Tuon värisiä kankaita on tosiaan astetta hankalampi löytää, aina myydään vaan tummia tai puhtaita/kirkkaita sävyjä, mutta nämä viimeisimpien tunikoiden/mekkojen kankaat on EK:n palapuolelta. Noita ostaessani kysyinkin, että mistähän mahtavat tulla, mutta eihän se myyjä tiennyt sanoa kuin että se joka niitä hankkii, ostaa niitä ulkomailta, eri tehtaiden pakanloppuja. Jos ne on vaikka niitä kriimejä.. ;)

      Jenkeissä oli joku verkkokauppa josta saa noita kangasvärejä vähän useammissa väreissä, en vaan muista mikä se oli, joten eipä siitäkään kauheasti tainnut apua olla! ;)

      Poista
    2. Oliskohan siellä vielä jotakin jos ennättäis käydä katsomassa..(tosin tänäänkin oli ihan hurja päivä, yllätysrekkoja jotka ennättää tyhjentää maalämpöpumpun ja puskurivaraajan keskelle pihaa vesisateeseen kyselemättä mitään just kun olen nukuttamassa kahta pienintä ja olen itsekseen kotona, juoksemista pitkin Kuopiota hanoja, liittimiä, suihkuseiniä ym. etsimässä yllättävää putkiasentajan ilmaantumista varten, ja päivän kruunasi päivystysreissu josta ihan just tultiin kun pienin sai naarmun silmään just ennen nukkumaanmenoa ja piti käydä näyttämässä että miten syvä tuo naarmu on. onneksi oli pinnassa niin menee ohi parissa päivässä antibiotilla.. )että tähän vielä sitten jossakin välissä taas yksi "ei oo" reissu EK:hon, mutta katsellaan jos kerkeäis...

      Poista
    3. Hengästyin kun luin tämän. :D Kuulostat ihan minulta.. niin tuttua tuo turhan kiireinen elämän meno!!

      Poista
  22. Miun on varmaan pakko vähän apinoida, on niin ihana tunika ja tarvitsen hautajaisiin jotain vaatetta. Näyttää niin tyylikkäältä ja ajattomalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apinoiminen ja inspiroituminen on täysin sallittua! ;)

      Poista
    2. No niin mummelssoni, nytpä ois apinoitu. Tuloksen voit nähä blogistani :D

      Poista
  23. Ihana. Pitäis vissiin minunkin antaa Susielle toinen mahdollisuus!

    VastaaPoista
  24. Voi, aivan ihan tuo tuunattu tunika! Voisitko tulla minunkin vaatekaappia tuunaamaan ;)
    p.s liityin lukijaksesi saman tien :)

    VastaaPoista
  25. Kaunis tunika ja tosiaan kaunis ja sinun tyylinen tuo takki, toivottavasti on mieluinen sitten kun sen saat kotiin :)

    VastaaPoista
  26. Seek the advice of the hassle codes by lookup motor.
    The compatibility of this software with the commercial systems
    and the freeware is wonderful.

    My web blog; obd 2

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.