tiistai 31. heinäkuuta 2012

Se on minun! Minun!

Tapasin kesällä 2010 ruotsalaisella kirpparilla pikkuisen puusohvan, jonka ohitse käveleminen on kirvellyt minua tähän päivään asti. Se olisi ollut juuri sopivan levyinen pikkuiseen tuulikaappiimme, joka jo silloin oli tekeillä. Hintakaan ei ollut juuri mitään, muutamia satoja kruunuja vain. Ja minä jätin sen sinne.

No myönnetään - olimme liikkeellä asuntoautolla, ja tila olisi saattanut käydä hiukkasen ahtaaksi perheenjäsenilleni, jos seuraan olisi liittynyt yksi leveähkö huonekalu, olkoon vaikka miten soma. Siitä järkihavainnosta huolimatta olen kärsinyt tuosta ratkaisusta tähän päivään saakka. 

Mutta nyt en kärsi enää.


Löysin paremman, kauniimman, ja vähemmän mäntyisen.


Paljonko olisit valmis maksamaan tällaisesta? Sitä, mitä minä tästä lupasin maksaa, en tässä kerro. Kiinnostaa nimittäin kuulla, minkä arvoisena sinä pitäisit tällaista raakiletta.


Onko jollain tietoa, millainen tämä söpöläinen on ollut alkuperäisasussaan? Onko istuinosassa ollut pehmuste? Jos joku moisen minipuusohvan omistaa, olisin ylen onnellinen kuvasta sähköpostiin! Kamppailen nyt kovasti jo itseni ja suunnitelmieni kanssa tämän jakkaran kohtalosta. Tulipa siihen pehmeää tahi ei, sen 130-senttinen leveys on täydellinen 140-senttiseen tuulikaappiimme. Kylläpä mummon on joskus tulevaisuudessa kerrassaan soma kiskoa popoja jalkaansa, kun saa laskea pyrstönsä näin somalle sohvalle! Ja jos joskus sattuu niin hupsusti, että asummekin vanhaa taloa, käy tämä sinnekin kuin olisi paikan alkuasukas.

Sitten huolekseni jää enää se, miten saan nukutuksi ne yöt, jotka vielä joudun olemaan erossa tästä uudesta perheenjäsenestämme. Kesähelteillä sairastava perhe, itsellekin nouseva kuume, tolkuton kurkkukipu ja kaikinpuolin pieksetty olo tuntuvat vähemmän musertavilta tämän ansiosta. Eikö siinä(kin) jo ole riittävästi syitä tällaisen hankinnalle!?

35 kommenttia:

 1. Vaikeaa arvioida tuota hintaa, koska jos oikein havittelee jotain ja vielä se että on jo yhden tilaisuuden jättänyt käyttämättä, niin silloin kun tilaisuus tulee uudelleen eteen... on valmis maksamaan vaikka mitä, jos jotain oikein haluaa, tiedän nyt mistä puhun kun olen kämmännyt pari tilaisuutta saada jotain niin ihanaa kotiin...enkä ottanut ja ihan ilmaiseksi olisin ne huonekalut saanut..se vaivaa vieläkin ja toinen tilaisuus olisi ollut kirpparilla samanlainen tummempi tosin, mutta maalilla sen olisin saanut uudeksi ja se keittiöjutska olisi maksanut 100e..eli ei juuri mitään ja mie kämmäsin sen silloinkin kun syynä oli budjetti vajaus..ja nopea nappasi sen.. :(
  olen metsästänyt samanlaista tilaisuutta kolmannen kerran mutta ei ole tullut kohdalle..ei..olen kysellyt mutta ei...ehkä mie saan sen vielä joskus... en kuitenkaan ole menettänyt toivoa...
  Onkohan tuo talonpoikais tyylinen sohva?? Asuin maalla ja minulla oli siellä tuollaisen näköinen mutta isompi sohva mutta siinä oli vuodelaatikko alla..samantyylinen selkänoja..tosin ne kuului sinne ex-miehen lapsuudenkotiin eli erossa en saanut mitään alkuperäisiä kalusteita mukaani...mutta ei se haitannut minua..usi elämä ja uudet kujeet :)

  toinen minkä kämmäsin kirpparilla oli vanha ihana vaatekappi kaksi ihanaa ovea ja hyllyt..ja se olisi maksanut vain 50e..kävelin ohi...ja se meni..sekin vaivasi minua ja oikeesti vaivaa vieläkin..
  Kolmannen kämmäsin valkoinen korituoli älyttömän hyvässä kunnossa ja luulin ettei se mahu autoon..niin 7e...VAAN ja kun käännyin ja olisin sen ottanut niin se oli jo toisen kädessä...Minulla näitä kämmäyksiä riittää..ja nää on tosi asioita..mulla on huono tuuri tai luovutan liian pian..
  Mukavaa tätä loppupäivää sinulle ja huomista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on käynyt samalla tavalla monta, monta kertaa.. esimerkiksi Kontissa joskus iskin silmäni valtavan isoon koriin, ja samaan aikaan sellaiseen tummaan, puiseen vaatetelineeseen.. molemmat oli samanhintaisia. Päätin valita korin, ja mietin, etten kyllä molempia raaski, vaikka hinnat ei olleet tosiaan isoja. Sitten muutaman askelen käveltyäni päätin, että raaskinkin ostaa myös sen telineen, ja kun menin hakemaan sitä, se oli jo toisen naisen kainalossa. Eikä tosiaan ole ainoa tällainen kokemus mullakaan.. ;)

   Poista
 2. Onnea! Ihana! Meille kans, keittiöön uunin viekkuun ;) Minulta on jäänyt huutokauppaan aulaamme sopiva kaapisto, tyyliin "olis maksanut 5 €, mutta ei ollut olevinaan, millä kuljettaa" vaikka olisin voinut hakea sen myöhemminkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on ihan viheliäisiä juttuja.. ehkä sitä joskus vielä oppii tarttumaan kiinni heti eikä kohta.

   Poista
 3. Jos nyt äkkiseltään tutkii asiaa niin suhteellisen halpaan hintaan olet sen saanut... :) Anteeksi. Hihih* Kaikki siitä ei sitä kyllä varmasti maksaisi mutta jos minulla olisi tarve, niin varmaan maksaisin. Löysin vain semmoisia jossa ei ole verhoiluja mutta en mistä sitä tietää onko niitä kuin 'entisöity'.

  Äääh. :) Saitpa mut koukkuun. Siis jäin tutkimaan asiaa mielenkiinnosta ja nyt sit jäi vähän hoitamatta asioita.. Äkkiä nyt tekemään*. Varmaan iltamyöhällä vielä palaan tutkimaan asiaa koneelle kun jäi selvitys kesken! Voi ei.:)

  Kiva löytö!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaha, ollaankos sitä paikallisia, selaatko samaa nettikirpparia kuin minä? =D

   Minäkäänhän en varsinaisesti harrasta entisöimistä, vaan enemmänkin kunnostamista. Joku pitää minua varmasti huonekalujentuhoajana, mutta en näe mieltä siinä, että laittaisin jonkun huonekalun alkuperäisasuunsa, joka sitten olisi omasta mielestäni ihan hirveän ruma.. :D Mieluummin kunnostan huonekalun siihen tyyliin, mikä meidän kotiin sopii.

   Poista
  2. Nääää. Vaikka itse sillon tällön entisöin huonekalut (ainakin osittain) alkuperäiseen kuntoon (sinne päin) niin en tee sitä siksi että niin on tehtävä vaan jos se näyttäisi kivalta semmosenaan niin miksei. Saan aina välillä "haukut" kun maalaan vanhan puisen huonekalun öö vaikka keltaiseksi. Mutta kattos jos siltä tuntuu niin teen niin...

   Satuin vain vahingossa löytämään tuon samaisen kuvan tutkaillessa... :)
   Tsemii kunnostukseen.

   Poista
 4. Ehdottamasti kannatti hankia sellainen. Sielusi voi nyt levähtää ja et tarviste enää mietiä koko asia. Vaikea arvioida hinta. Maksat sen verran mitä se on SINULLE arvoinen, sanoisin minä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri minä tein - tosin olisin saattanut maksaa vähän enemmänkin, kun kerran tuon näin, mutta onneksi oli hinnoiteltu kohtuudella.

   Poista
 5. Itse maksaisin tuollaisesta ehkä 50 euroa. Voin jo melkein nähdä kuinka hieno siitä tulee!

  VastaaPoista
 6. Ihana, ja uskonpa et sun käsittelyn jälkeen vielä ihanampi :D
  Voisin kuvitella tuohon hyvin pehmeän päällisen, oispa siinä mukava sitte pukea kenkiä jalkaan..:) Mut pikaista paranemista sinne ja laitathan projektista kuvia tänne kuhan se etenee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta laitan, kaikenhan minä tänne aina tuppaan! ;)

   Poista
 7. Meidän mummulassa on aika pitkälti samanlainen. Pohjana joku vanerilevy ja päällä vaahtomuovipatjaa, joka on päällystetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli kuten meidän keinutuoli, jonka kunnostin joskus aikaisemmin. Tuo puusohvahan on pitkälti saman näköinen kuin meidän keinu.

   Poista
 8. Mä maksaisin noin 20e jos siinä olis paljonkin laittamista (puuosien uusintaa) , jos riittää pelkkä hionta ja maalaus plus istuinosa niin enemmänkin... Mun mielestä tuohon kuuluu pehmuste joka on päälystetty nahkalla, ja pehmuste on ikään kuin kehyksissä, siis n. reilu 5cm päässä joka reunasta. Nahka on kiinnitetty sellasilla "sinkilöillä" tai kuparinauloilla. Koitan etsiä tähän linkkiä kuvaan,, meillä oli mummolassa vastaava. http://www.huuto.net/kohteet/puusohva--istuinosa-nahka-ja-niitteja/229977845 tuossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komea antiikkisohva tuolla linkissä! Puuosia ei tarvitse uusia, ei ole heiluva eikä laho. Pari liitosta täytyy kuulema liimata, muuten runko on kunnossa.

   Poista
 9. Itse en 5e enempää olisi maksanut, minulla ei olekkaan pakkomiellettä eikä visiota sohvasta :D. mut jos toi ois ollu mun pakko saada kohde, niin varmaan 40e ihan ehdoton kipuraja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiselle tuo on romu, toiselle aarre - näinhän se menee kaiken kohdalla. =)

   Esimerkiksi mulle joku omituisen näköinen disain-tuoli saattais olla kaluste, jota en ottais ilmatteeksikaan (paitsi ehkä myymismielessä tietty) ja joku maksaisi samasta kalusteesta monia satasia.

   Poista
 10. samoilla linjoilla kuin sani, paitsi en ois ehkä 40€ asti menny.

  lopputulosta mielenkinnolla odotellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi mun kipuraja oli korkeammalla ;D

   Poista
 11. Meillä on mökillä tuon tyylinen "art deco" (?) tyylinens puinen sohva. Se on mummoni peruja ja on niin kauan kuin muistan ollut mustaksi maalattu, tosin alkuperäisestä väristä en tiedä... Mustana on kyllä tyylikäs! Siinä on pehmustettu pienesti tuo istuinosa, ei todellakaan mitenkään paljoa pehmustetta. Äiti on siihen pistänyt jonkun oman kankaan, en tiedä sitäkään mikä siinä on ennen ollut pehmusteen päällä... Hintaa on vaikea määritellä, koska joku ei maksais mitään ja toinen joka sen todella haluaa maksais mitä vaan. Mutta jos nyt jotain heittäisin (ja mulla olisi sille NIIN TÄYDELLINEN PAIKKA = pakko saada ja entisöidä) niin 60 eur maksimissaan, ehkä tai max. 80 eur

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit.. sehän siihen vaikuttaa, millaisen arvon moiselle antaa. =)

   Poista
  2. Hmm, musta olisikin aika repäisevää meidän olosuhteissa.. varmasti komea mustana!

   Poista
 12. Sohvasta tulee vielä komea kun sen entisöi! Hyvä löytö!

  VastaaPoista
 13. Tuosta saa kyllä tosi hienon. Itse maksaisin ehkä 40€. Innolla jään odottelemaan millaisen käsittelyn se sinulta saa. Itellä tuli heti mielikuva hiottu valkoinen ja siinä pellavainen pehmuste, tai kiiltovalkoinen ja tumma nahkainen istuinosa. Mutta kun avasin tuo huuto.net linkin niin sekin oli komea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaatkin varmaan, kumpi noista visioistasi on enemmän minun näköinen.. ;)

   Poista
 14. Heh, näinkin tuon sohvan nettikirpparilla ja heti tuli tää blogi mieleen! :) Hassua, että olit tosiaan sit tuon hommannut! :D

  Olisin valmis maksamaan moisesta n.20e. Siksi noin vähän, koska itsellä ei ole kykyä eikä tiloja alkaa entisöidä sohvasta "uutta", mukava tosin olisi kokeilla omia rajojaan!:) Muuten runko on kyllä kiva, ja valmiina varmasti upea!

  VastaaPoista
 15. IHANA, ostaisin itse tuollaisen heti jos olisi valmis, kiiltävä valkoisena tai mustana johon laittasin jonkun mustavalkoisen kankaan tai sitten pirteän värisen, mutta sinun tyyliin toki passaa varmaan paremmin valkoinen ja siinä pellavainen pehmuste tms. vain istuin osaan pehmusteen laittaisin. ja 40 e olis minunki kipuraja tuon työmäärän takia :)

  itselläni meni sivusuun ihana puusohva sopivan pieni, näppärä.. siskoni oli ehtiny sen ostaa ennen minua ja oli maalannu sen mustaksi ja siihen musta valk,marimekon kangas niin kyllä aina harmittaa kun käyn siskolla ja nään sen ihanuuen,ja vain 25 e maksoi se ja oli siis valmis ja ehjä. kyllä harmitti,mikään ei oo niin paljoa harmittanu ja ei siskoni myyny sitä 70 eurolla ennen laittoa ;D Olisin ainaki sen siitä maksanut :)
  -kaiku-

  VastaaPoista
 16. hei..pikkusen mä oon hölmö.. katoin tuon huuto.netin linkin ja sit vasta tajusin et meillähän on ollu ihan melkein samallainen!! Viime muutossa vaan annettiin se pois ku ei tähän asuntoon mahtunut..
  Siinä oli ohut pehmuste ja päällä sinivalko-raidallinen kangas! Se oli varmaan hitusen uudempaa tuotantoa ku tuo teidän, mut samaa tyyliä :)

  VastaaPoista
 17. Löysinpä ihastuttavan blogin :)Tykkään itsekin tuunata vanhaa omanlaisekseni. Ihanan mallinen penkki, siitä on tulossa kyllä todellinen aarre:)
  Lähden tutkimaan vielä vanhempia postauksiasi.
  Haleja ja terkkuja SisustEllenistä♥

  VastaaPoista
 18. Kyllä minä tuollaisesta voisin 60 euroakin maksaa,jos se olis sellanen tarvin-tämän-ihan-välttämättä. Omasta pienestä puusohvasta taisin 25 tai 30 euroa maksaa, mutta on kyllä paaaljon pienempi kuin tuo sinun. Sekin muuten kaipaisi hiomista ja uutta pintaa, mutta siitä tuskin valkoista tulee,ehkä turkoosi tai keltainen ;)

  VastaaPoista
 19. Meillä on justiisa samanlainen puusohva ja siihen kaks käsinojallista tuoliakin, jotka on oottanu jo jonkin vuoden käsittelyä!:) meillä ainakin siinä maalipäällä (monta kerrosta)ja niinkuin joku jo sanoikin että vaneri ja ohut vaahtomuovi ja kangas päällä.kangas on laitettu koristenastoilla kiinni. Meidän sohvassa aika ruma kangas, pikauudistuksella päällystin irtovaahtomuovipatjan, jonka kulmissa on nauhat joilla solmin selkänojanpuihin sen kiinni! Suunnitelmissa olis maalata valkoisiksi ja ehkä jatkan tätä irtopatjalinjaa, jolloin on nopeampi vaihtaa ilmettä!mut tykkään näistä vanhoista kalusteista. Niillä on tarinaa!

  VastaaPoista
 20. Voi,minkä kaunottaren olet löytänyt...ja minä löysin ihanan blogin...pistin itseni lukijaksi,on täällä niin herkullisia juttuja....no,minäkin tälläinen romumummo jolle kelpaa mikä vain,mut halpaa pitää olla...kyllä tuosta olisin valmis 60-80€ maksamaan:)

  VastaaPoista
 21. Voi mikä löytö!! Tiedän tunteen ku löytää jotain minkä on pakko saada ..sillon ei taida olla hinnalla mitään merkitystä :) Penkistä tuloo käsittelyssä varmasti upea!!

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.