perjantai 11. toukokuuta 2012

Takki poikineen

Tänä aamuna heräsin lasten väittelyyn, jossa se minut herättänyt lause kuului kutakuinkin näin: "Eiku yks kenkä vaan, ku ei sillä oo ku yks jalka!" A-haa, siellä taidetaan stailata uusinta hankintaani!


Ja olikin sille löydetty langattomista kuulokkeista lähtien kaikkea kivaa päällepantavaa! Kaunis on tuo vauvan harsosta tehty hamonenkin, vai mitä. Mutta pidänkö minä tosiaan keittiöluuttua ja tulostimen asennus-cd:tä kaulallani? Tuo luuttu on kyllä oikeastikin liimaantunut käteeni melkeinpä aamusta iltaan, mutta että kaulalle! Vai kuvastavatko nuo lisäkkeet kenties huivia? ;) Jalan koon olivat arvioineet vähäsen väärin, sillä kengäksi asettelivat parhaillaan siroa 24-koon ballerinakenkää, kun vihdoin sain kammetuksi itseni tapahtumapaikalle.

Ja se stailauksen kohdehan oli tämä eilen kotiin haettu nettikirppariostos, lapsikokoinen sovitusnukke.


Nyt kun on esitelty lasten aikaansaannokset tällä vaatettamisen saralla, niin esitellään seuraavaksi äidin aikaansaannoksia. Pikkuisimmalle miehelle tein Melooni-verhon lopuista 74-senttisen takin, jolla porskutellaan kauppa- ja kyläreissut sun muut siistimmät menot. Vinonauhalinjalla jatketaan edelleen - nämä vinonauhaversiot tuntuvat juuri nyt mukavammilta tehdä kuin ne perinteisemmän malliset. Hupun vuoritin fleecen sijaan päällikankaalla, koska kaukalossa on havaintojeni mukaan aika kuuma matkata, ja pää on hyvin suojassa ja lämpimässä siellä styroxien keskellä ilman fleecehuppuakin.

 

Ja sitten se takki poikineen:


Pääsi unohtumaan se puolivuotiaiden vauvojen kaulattomuus, ja ylin neppari on nyt siitä johtuen turhan ylhäällä. Mutta pidetäänpä sitten auki se! Ehkä tuon ylimmän napin tarkoitus onkin toimia viihdykkeenä - onhan sitä mukavampi ikenillä jyystää kuin pelkkää kangasta...


Takissa on fleecevuori kuten sisarusten takeissakin, ja kiinnittiminä toimii neljä kam-neppiä. Hihoihin löytyi anopin aarteista juuri sopivan kokoinen minipala ruskeaa leveävakoista neulosta, joka toimittaa nyt resorien virkaa.


Ja se toinen, vähäsen isompitöinen takki ei tullutkaan omaan talouteen vaan jonnekin ihan muualle. Tästä tilaustyöstä vilauttelinkin jo aikaisemmin kuvia, kun selittelin mykkäkoulun pitoani (jota ei kyllä tainnut kestää paria päivää enempää).


Ottobre Woman 5/2011 -lehden sivuilta löytynyt kivan mallinen takki toteutettiin Saksasta tilatusta päällikankaasta, ja lopputulos oli minusta tällä kankaalla toteutettuna kauniimpi kuin lehdessä ollut, alkuperäinen versio.


Eniten työtä takissa aiheutti kaavojen jäljentäminen, kappaleiden leikkely ja tukikankaiden kiinnittäminen. Kun ne alkukankaudet sai tehdyksi, varsinaisen takin ompelikin parissa illassa aika sutjakasti. Takki pääsi muuttamaan omistajansa luokse tämän viikon alkupuolella, ja tässä pikapikaa napsittuja sovituskuvia - huivi puuttuu, mutta kyllä tästä mallin näkee.




Muuten, tuo vasemmalla sivulla oleva ihana farkkuliivari tuli kopioitua siinä samalla itselleni, sellainen on pakko saada! Nyt on vain etsinnässä joku sopivan ohkainen ja nätti farkkukangas. Yhden version jo aloitinkin tuosta tekemään, mutta arvioin itseni todellista isommaksi, ja niinpä tuo aloittamani Bubble Pocket -liivari on minulle ihan liian iso. Ja voi että se kehtuuttaa tehdä valmiiksi, kun se ei kuitenkaan ole itselle sopiva! Kangaskin sattuu olemaan sellaista ihanan luirua pellavaa, johon menee hermo jo pelkästä sinne suuntaan luodusta vilkaisusta.

Arvontatuuriakin on ollut lähiaikoina poikkeuksellisesti kahteen kertaan. Tikbumsan arvonnassa voitin T-paidan, jonka toiveisiin laitoin vain sen, että paita kävisi yhteen pojan ruskeiden shortsien kanssa. Ja sehän käy. Sani oli painanut kankaan itse, ja kuosista minulle tulee mieleen IdaT:n kuosit. Ihanan yksinkertainen ja selkeä, ja tuo sinapinkeltainen väri napsahtaa aina! ;)



T-paidan lisäksi paketissa tuli myös söpö kesähattu, jonka kaksivuotias ehti jo omia itselleen (silmät vinossa viuhtoo tyttö menemään, kun onhan se kaksivuotiaalle vähän pieni tuo vauvakoko). Sain kuitenkin luvan kuvata sen vauvan päässä:


Mahtavan mallinen lätsä lippoineen kaikkineen! Tällaisia pitäisi olla puoli tusinaa ensi kesäksi. Kiitokset Sanille näistä!


Pompannapin Hanna puolestaan arpoi kankaita, jotka päätyivät minun kangaskaappini lasiovien taakse. Kiitos! Käyttöön menee, eikä se oravakaan ollut mikään mitättömän kokoinen pala, niin kuin väitit. Siitäkin saa ties mitä!


Mukavaa viikonloppua! Tämän mummon nuttura tutisee jo jännityksestä illan MM-peliä ajatellessa. Ensimmäinen Todellinen Peli. Täytyykin tästä lähteä sen kunniaksi nitropurkille! ;)

22 kommenttia:

  1. Aivan ihana takki pojalle! Poikasi ei taida montaa kuukautta olla meidän poikaa vanhempi.. :) Niin samankokoiselta vaikuttaa!

    Ja hieno takki tilaustyönä! Vau!

    Voi kun olisi itselläkin aikaa enemmän ommella.
    Ideoita olisi miljoona, mutta aikaa sattuu vain olemaan aivan liian vähän!!

    Ja MM-peliä illalla katsellaan täälläkin.

    ps. saa tulla tutustumaan munkin blogiin.. :) http://tatun-turinat.blogspot.com/:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu 6kk tuli tänään kuopuksella mittariin - aika hyvä ajoitus, kun syntyy isänpäivänä ja täyttää puoli vuotta äitienpäivänä! :D

      Kiitos toistamiseen, tulen! =)

      Poista
  2. Tuo tilaustakki on kyllä hieno! Ei onnistuis varmastikaan multa.

    VastaaPoista
  3. Mulla on just tuo mekko, jonka teit ensin liian isona. Äiti teki sen itselleen Ottobren mittataulukoiden mukaan, mutta siitäpä tulikin mulle sopiva! Oon siis äitiä n. kaksi kokonumeroa isompi. Ja äiti on ihan taitava ompelija, että ei vahingossa vaan leikellyt liian suuria saumanvaroja. :D Että jotain vikaa taitaa olla kaavassa?

    Tuota takkia oon katsellut itselleni kans. Tosi ihana malli. Mutta ehkä se hupullinen versio on kuitenkin enemmän mun makuun.

    Ihana takki poikineen! Suloinen pieni mies. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu on ne aika isoja kokoja, en tosiaan miellä olevani vielä ihan 36-kokoinen, mutta niin vaan piti sellainen kaava tuolta kopioida. Se on ylhäältä hyvä mutta lantiolta iso kuin säkki, muokkaamaan joutuu sitäkin.. hmph..

      Poista
  4. Tosi upea takki tai siis takit! :) Isompi vain näyttää niin suuritöiseltä, että itsellä ei rahkeet riittäisi kuin kaavojen jäljentämiseen! ;-)

    Ja sanin painokuvio on kyllä kiva myös! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän se melkein kovin työ siinä olikin.. ainakin melkein.. ;) Mutta ohjeetkin olivat tuossa aika selkeät mitä niitä seurailin välillä. Kyllä niillä takin tekee jos yhtään on monimutkaisempaa ommellut.

      Poista
  5. Nätti tuli takista, sama kaava on mullakin työn alla jahka vaan löydän sopivan kankaan. =)

    VastaaPoista
  6. Kiva takki, tai siis molemmat! :) Minä täällä ahmin sun useamman postauksen putkeen kun olen viimekuut joutunut niin kovasti "opiskelemaan" ja tekemään lopputyön ym. että olen pudonnut ihan kärryiltä. Hih mukavaa kevättä sinneppäin! Ja aih että näytti kivalta teidänkin rällipiha ;) Meillä alkoi vasta muuan viikko sitten taloprojekti ja meinaan olla jo nyt välillä helisemässä saven ja soran kans mitä mies ja poika kauhoo sieltä tullessaan sisälle....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tuntuu välillä että sitä savea ja hiekkaa tuodaan sisätiloihin pihamaalta kauhalla.. ellei peräti kottikärryillä. Sen verran isoja määriä sitä välillä löytyy arkieteisen lattialta - ja seiniltäkin...

      Poista
  7. Kas vain, täälläkin on Meloonia poikasen päällä. Samasta kankaasta kun juuri vasta tein omallenikin. Pakko myöntää että sinun versio näyttää paremmalta! Resorit ja reunakanttaukset sen kai tekee, ja ehkä muutenkin sattunut sulla paremmat värit noihin kappaleisiin. Dääm! :D

    Mutta hyvä kun nyt näin tämän, sillä olen tänään suunnitellut hupparin ompelua ja nyt varmistui se että laitan siihen kanttaamalla reunat, ja just tollaset kaartuvat nuo etukappaleiden kulmat. :)

    VastaaPoista
  8. onpas mahtavia takkeja poikineen :D

    VastaaPoista
  9. Ihania ompeluksia taas. :) ja voi tuota hymypoikaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos =) Voitais tulla hymypojan ja noisen muidenkin kanssa kyläilemään vaikka joku arkipäivä, sulla on kuulemma mulle ruskeaa vakosamettia.. ;D

      Poista
  10. Että sä olet taas ehtinyt kaikkea ihanaa! ja toi ompelujälki on jotain todella kaunista katseltavaa :)

    Farkkuliivis oli muuten ainaki koossa44 tosi pieni rinnankohdalt verrattuna muihin mittoihin :), mut sä varmasti tarkistusmittaat fiksuna, toisin kuin minä, tee ensin ja totea pieneks ;)

    Aika leveältä näyttää toi teeppari kuten epäilinkin, sen siitä saa ku tekee valmis kaavoilla :), mut sä osaat onneksi kaventaa jos tarvis :)
    Ja heti piti toi IdaT kurkata, en ole enne kuullutkaan :D taas yhtä asiaa fiksumpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiei se ole leveä, minusta ainakaan! =)

      Ja mulle se liivari oli nimenomaan ylhäältä sopiva, minäkin kun olen suht kapeaa kokoa kainaloiden alta.. :D Vielä kun jatkuisi samat mittasuhteet tuossa vyötäröllä.. ;D

      Poista
  11. Ihania juttuja taas. Suloinen pieni takki ja ihana iso.
    Mulla on odottelemassa tuota naisten takkia varten sinapinkeltaista villakangasta. Se saman lehden samalla kaavalla tehty ulkoilutakki on mulla jo valmis mutta bloggaamatta. Pitää vaan pidentää vähän hihoja. Oon vissiin pitkäkätinen kun ne oli vähän lyhyet mulle.

    VastaaPoista
  12. Hurjan söpö pieni takki! Täytyy tosiaan ihastella ompelujälkeä.

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.