lauantai 31. maaliskuuta 2012

Maaliskuun viimeiset

Täällä on kuulunut muutamana iltana tomerasti klip-klip-klip... Jofotexin kankaat nimittäin kotiutuivat, ja olikin niissä ihmettelemistä - ja leikkaamista! Tämä oli varmaan sykähdyttävin jofotilaus ikinä - niillä on nyt törkeän ihania kankaita myynnissä. Tosi edullisia joustofroteita yksivärisinä, suloisia tähti- ja sienikuoseja, norsuja uusissa pirteissä kesäväreissä jne... No kattokaapa ite, tässä vähän esimerkkiä!



Mies siinä yhtenä kankaanleikkuuehtoona iltapalaa mutustellessaan katseli silppuamistani, ja arvosteli samalla kansalaisten kangasmakua. "Kuka tuommosiaki tilaa, jotain hirveitä kalsarikankaita!" Kyse oli ruskeista ja keltaisista joustofroteista, niistä ihanista ja edullisista, joten siihen oli hykerryttävän vahingoniloista vastata, että "no esimerkiksi minä!" Enkä aio piilottaa niitä edes kalsariosastolle, vaan ihan oikeiksi päällysvaatteiksi. =D Paitsi miehelle uhkasin kyllä tehdä niistä yhdet bokserit nostalgiannälkään.

Tällä kertaa tilaus sisälsi sekä reilusti että pihisti leikattuja paloja. Jokainen sai aikalailla sen mitä tilasi; ainoastaan yhdestä kankaasta puuttui reilummin, ja sitä jouduin jakamaan jokaiselle sitä tilanneelle niukemmin (en kyllä muista enää mikä se oli, joku kuviotrikoo). Eniten tilattu kangas oli, yllätys yllätys, se keltainen joustofrotee, jota tuli yhteensä n. 7,5 metriä! Siitä tekeekin jo melkoisen monet iloisenväriset kesäkalsongit. ;) Ja ennen kesää, tai viimeistään kesällä, on melkein pakko tilata taas vähän. Nimittäin vihreää ja sinistä joustista. Niitä tuli muille, ja minä kadehdin. Niin ihanan ällöttäviä! Ja tuhat kertaa paremman näköisiä luonnossa kuin noissa kuvissa!

Sen hillittömän leikkaamisen lisäksi olen vähäsen ommellutkin. Tosi vähäsen. Yhdet tilaus-haalarihousut oli kesken jo alkuviikosta, mutta vasta tänään sain ommelluksi niihin resorit. Nämä ovat kokoa 74.


Onkin ollut koko viikko yhtä älytöntä ravaamista. Joka päivä jossain. Missä välissä siinä enää ompelemaan pääsisi, kun nuttura vipattaen pinkoo paikasta toiseen milloin mitenkin monta muksua kainalossa. Toivottavasti ensi viikko olisi vähän rauhallisempi - onhan se ainakin kalenterin mukaan hiljainen viikko.

Vähäisiä on siis olleet ompelut. Pahimpaan vieroitustuskaan piti kokeilla pientä piristävää asustetta tyttären vaatekaappiin, kun oli sopivan kokoisia kangaspaloja kuin tällaisia varten. Tämä on se vinonauhaliivi, josta ei sitten tullutkaan vinonauhaliiviä, vaan resorilla kantattu liivi. Nyt tämä ei minusta olekaan enää ollenkaan joulupukki.

 

Esikoinen omi tämän samantien itselleen, ja kaksivuotias, jolla on uhmaikä, sai kauhistuttavan, maata tärisyttävän kohtauksen, kun hänelle ei ole tehty omaa "liivinsuojaa!" (Juu, imettävän äidin tytär, sen huomaa) ... Äkkiä piti työstää toinenkin liivi, mutta sitä en ehtinyt kuvaamaan, kun se oli sadasosasekunnissa kuorrutettu jo iltapalajogurttiin ja hammastahnaan. Tässä siis vain se ensimmäinen versio:



Tällaisia voisin tehdä lisääkin! Ainakin sitten joskus, kun minulla on peitetikkikone... On nimittäin aika hidasta ommella tuollaiseen vaatekappaleeseen ne piiiiitkät resorit kaksoisneulalla, kun saa mittailla tarkkaan, leikellä resorit, silittää reunaan taitteet, ommella ne kiinni nurjalle, ja lopuksi kääntää ja kiinnittää oikealta puolelta kaksoisneulalla. No, tiedättehän te tuon juonikuvion itsekin, mitä minä sitä kertaamaan.

 

Mutta olisi se tosiaan helpompaa, kun sitä varten olisi pöydän reunalla kyyköttämässä tällainen uskollinen palvelija. Uskoisin ainakin saavani siitä sellaisen, ja olen sen päättänyt myös hankkia. Jahka tässä. Tekisihän se työn jäljestäkin parempaa, kun nurjan puolen siksak korvautuisi siistimmällä peitetikillä. Puhumattakaan siitä, että koneeseen saisi liitetyksi kääntäjän, jolla resorin saa kiinnitetyksi siististi kolminkerroin, eli ohuemmin kuin nyt. Ylettäisi kamin tähtinepitkin läpi - tuohon liiviin yritin ensiksi laittaa tähtikantoja, mutta ei riittänyt pituus.

Mutta vielä ajellaan tuplaneulalla, ja sujuuhan se niinkin. Haalarihousupaikkaan lähtevät myös nämä 98/104-senttiset velourhousut, jotka ovat oikeasti ihanan pirteät pinkit, mutta jotka kuvissa näyttävät aneemisen kirsikanpunaisilta.


Minulla on päällitaskukausi, ja sen näkee. Tällä(kin) kertaa leikkasin taskut ilman kaavaa, näitä housuja varten. Kai näitä siksikin voi sanoa uniikeiksi pöksyiksi. Sitä ne nyt ainakin väittävät olevansa.


Ihastuin näihin, ja totesinkin jo miehelle, että jos meidän tämänkokoinen olisi tyttö, jättäisin nämä meille ja tekisin tilaajalle toiset. Tai tekisin meille samanlaiset. Voisin tietysti tehdäkin tällaiset 86-koossa oman likan kaappiin. Sillä ei isommin mitään vaaleanpunaista taida vielä ollakaan!

Tein näistä aika kapean malliset ihan monikäyttöisyyttä ajatellen. Nämä menevät täydestä ihan itsenäisinä housuina, mutta näitä voi pitää myös leggareina tunikan kanssa. Kääntämällä lahjeresorin suoraksi näihin saa lisää käyttöikää, kun lapsi venyy pituutta.


Ja ai niin:
Jos muuten arvonnan tuloksia tulitte kurkkimaan, näette ne täältä!

Ja toivotanpa vielä lämpöisesti tervetulleeksi monen monta uutta lukijaa! Olette te vaan mukavaa sakkia! Ja täällähän on muuten jo melkein viisisataa lukijaksi kirjautunutta.. pitääkö sitten taas arpoa!! No jos vaikka kesällä seuraavan kerran. ;)

28 kommenttia:

  1. 1 uusi lukija ilmoittautuu:)

    Iiihanan näköisiä kankaita! Muiden kangasostoksia katsellessa tulee aina sellainen olo, että "mulla ei ole mitään kivoja kankaita". Se on lopun alkua se:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sano sinä muuta!! Mitä tekeekään heikolle mummolle tuollaisten kangasmäärien hypistely.. no kangaskuumeen tietty. Se on petollinen harrastus tuo kimppatilausten käsittely.

      Ps. mukava kun tulit! ;)

      Poista
  2. Oi oi, kun ihania kankaita! Tuota keltaista norsua olis IHAN pakko saada!

    VastaaPoista
  3. Kivoja kankaita ja vaatteita:)

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana liivi, olen niin kauan miettinyt sen ompelemistä mutta ei vaan saa aikaiseksi! Peitetikin kanttauksesta en saa kyllä kam neppareita menemään läpii, pitää olla pidempi piikki-osa...minä muuten olin ostamassa tätä Berninan peitetikkaria mutta myyjä suositteli Janomea;) vaikka 'nainen' se kone onkin niin en luopuis ikinä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääntääkö se sulla oleva kääntäjä resorin kolmin- vai nelinkerroin? Kolminkertaisesta voisin kuvitella ylettyvän tähtikannankin läpi, jos kantattava materiaali on yksinkertaista trikoota? Itse meinasin hankkia nimenomaan kolminkerroin kääntävän kääntäjän. =)

      Poista
  5. Ihania kankaita ja herkulliset nuo päällitaskulliset housut :)

    VastaaPoista
  6. Oi, mulla sama peitetikki haaveissa, tarjoukset pyydetty ja kaikki, mutta pitänee vielä odotella lottovoittoa tai jotain.. ;-) Ps. sieltä sinun asuin-suunnaltasi sain muuten parhaimman tarjouksen!! ;-) Ai niin, ja saako tuohon koneeseen sen nauhankääntäjän sitten myös? Kun minulle paikallinen myyjä täällä sanoi, että EI saa???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, ei muuta kuin rahaa sukanvarteen ja konekauppaa tekemään! ;) Tuohon 009-Bernetteen saa kääntäjän, mutta siihen joutuu tekemään tai teettämään itse jotain pientä muutostyötä, ruuvinreikää tms. Onnekas osaisi kertoa paremmin, kun hänellä sellainen on. Tai Kyösti osaa kertoa, kyselet siltä kun ostat sen koneen (ellen ehdi ensin, kerron toki jos jossain vaiheessa itse tiedän). =)

      Poista
    2. Kiitos! :) Ehdit luultavasti ensin! Ostan vasta kesällä/syksyllä! Tingi kunnon hinta!! :)

      Poista
    3. On jo tinkastu, tuo etevämpi osapuoli hoiti homman! ;)

      Poista
    4. Hei mummo ootko tosissas, että berninan peitetikkikoneeseen saiskin kääntäjän. Annatko miehesi värkkäiltäväksi tuunata kone? Minä aikoinani(kaks vuotta sitten) juuri siksi jätin tuon Berninan peitetkkikoneen valitsematta, kun siihen ei ollut kääntäjää..ja ostin Brotherin. Siihen olen ollut melko tyytyväinen. Varsinkin siihen kääntäjä härpäkkeeseen. Minusta mun kääntäjä kääntää kantin kolmin kerroin..jos nyt ihan okein muistan.. miten mä voinkin olla epävarma, että hävetää.. :) Mutta syötän siihen silti yleensä interlocia, niin ei tule nii paksu..joskus resoria. Kantin leikkaaminen on työläin homma..

      Poista
    5. Kyllä mummo on aina tosissaan. ;) Tässä linkki mainitsemaani blogiin, jonka kirjoittajalla on moinen yhdistelmä käytössään, ja samanlaista systeemiä meidän kauppias suositteli meillekin (sama kauppias molemmilla):

      http://piiloaitta.blogspot.com/2012/03/asiaa-peitetikkikoneesta.html

      Poista
  7. Siis miten halpaa joustista ja mitä värejä!! Ihan epistä :D Ihania vaatteita myös taas kerran :) Tuo liivi näyttää tosi hyvältä päällä!

    VastaaPoista
  8. mistä tuo ihana keltainen sydänkangas on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikasyrillä on tuota sydäntä, keltaisena ja ruskeana. Se ON ihanaa! =)

      Poista
  9. ihania kankaita mut vielä ihanampia ompeluksia MEILLE <3 Aah.. tuskin maltan oottaa että saan pikkuneitille nuo ihanat haalarihousut ja isommalle velourit, kummallekki niin ihanat! Kiitos taas hirveästi :)

    VastaaPoista
  10. Voi toista kun hän tarvitsi oman liivinsuojan, hih. :)
    Aivan ihanan näköinen tuo kangaspino, mä sitä kokonaistilausta silmäillessä aloin ihmetellä miksi en taas tilannutkaan yhtään sitä kovin suosittua keltaista joustista, mutta mä olenkin tässä vasta ihan parin viimeviikon aikana syttynyt keltaiseen. :p

    VastaaPoista
  11. Ihania kankaita, ja ihanan edullisia! Mitäs tuolta maksaa postari suomeen, jos vaikka uskaltais tilata itsekin.. ? (Kiva blogi sulla, ihan vasta löysin tänne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus vuosia sitten, kun tilasin itsekseni (kahden muun kanssa) pienen määrän kankaita, postarit oli lähelle kahtakymmentä euroa.

      Tällainen iso tilaus taas tekee 115 kruunun pk:t, eli joku 10-15 euroa. Kimppatilauksia tulee varmaan jatkossakin, tosin ei ihan heti, joten niihinkin voit joskus lähteä mukaan. Silloin maksettavaksesi tulee käytännössä vain Suomen-postitus, sillä isosta tilauksesta saa 10% alennuksen tilauksen loppusummasta, ja se kattaa käytännössä aina Ruotsi-Suomi-postituksen hinnan.

      Poista
  12. Mistä löysit kaavan liiviin? Aivan ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periaatteessa iha tuollaisenaan en mistään, mutta muokkasin Ottobren 6/09 lehdestä yhtä kaavaa. 116-senttisellä tytöllä on 80-koosta muokattu liivi. ;)

      Poista
  13. Ihania kankaita, ompeluksia odotellen! Toivottavasti huutelet kimppatilauksista jos sitä itsekin innostuisi lähtemään mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen minä niistä tilauksista aina huudellut blogissa, tosin paikat täyttyvät aika nopsaan. Mutta pidä silmällä. =)

      Poista
  14. Olipa hyvä että kaksivuotiaskin sai liivinsuojansa :). On se niin tärkiää!

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.