maanantai 28. marraskuuta 2011

Kaapillinen kangasta (vai kaaosta)

Kehuin jo aikaisemmin, että kangaskaappi olisi ompeluvalmiudessa, vaikka ympärillä onkin kaaos. Todistettakoon se nyt kuvin.


Kahden lasioven takana on jossain määrin väreittäin lajiteltuna kaikenlaisia riepuja, pieniä ja isoja. Kaikki rumat ja kummalliset kankaat, kuten rikkinäiset lakanat joista ommellaan tarvittaessa sovitusvaatteita, on umpiovien takana piilossa. Lehdet ja kaavakansiot täyttävät kolmannen lasiovellisen kaapin.


Lasisten ja umpinaisten kaappien välissä on se välitilasysteemi, ja siihen lykkäsin narukeriä ja nauhoja sommiteltuna kirppiskulhoon. Näissä on toteutumattomia virkkausunelmia (eli sellaista ohutta mitä-lie-kalalankaa), paperinarua, pitsin pätkiä ja ties mitä kaikkea...


Vinonauhat ja jotkut suoremmatkin pätkät on sullottu tällaiseen lokerikkoon, jonka joskus ostin jostain, koska se oli alennuksessa.


Laatikoissa on kaikki pikkuroju - se epäesteettisempi, mutta samalla tuikitärkeä osa ompelua. Lankakerätkin on vielä sullottuna minigrippiin - toisikohan vaikka joulu-ukko niille uuven telineen?


Juoru, joka muuton aikaan roikkui komeasti ruokapöydän yläpuolella, on majoittunut ainakin toistaiseksi perunakappaan, joka on nostettu kangaskaapin päälle. Joo ja silitysrauta on tarkkaan harkittu koriste kans, tottakai...


Sitten olohuoneeseen mars! Seinä venailee sohvaa vähintään yhtä paljon kuin minä. On siinä nyt ainakin rukilla ruhtinaallisesti tilaa pyörähdellä. Mattoakin olohuone kaipaa... Sellaista kakskertaakolmemetristä, eikä tuollaista nenäliinaa, jollainen siinä nyt on kaikua taittamassa.



Mutta totuushan on, että olohuoneessa ei ollut lainkaan noin seesteinen (lue: tyhjä) tunnelma vielä pari vuorokautta sitten. Ja jotta siihen päästiin, tarvittiin tieto kylään tulevista ystävistä ja tovi miehen silmitöntä huhkimista laatikoiden parissa. Nyt olohuone on kyllä valmiina vastaanottamaan sohvaa, mutta mihinkäs se ompelupöytä katosi..?!


Tuohan on siis piilokuva, ja tarkkasilmäinen kyllä huomaa laatikoiden välistä pilkottavan valkoisen pöytätasonkin. Ei siis paljonkaan enää esteitä sille, että Bernina pääsisi pöydälleen vastaanottamaan käskyjä mummelilta, vai mitä? Onneksi kahdelle lapsista sopii vielä viimetalven toppatakit, kun näyttää etten ehkä ihan huomenna vielä pääse uusiakaan toteuttamaan... Eikä se kangaskaappikaan ihan niin siisti kokonaisuus ole kuin ehkä ylemmistä kuvista päättelitte. Kyllä se vielä joskus tuolta seasta löytyy!


Koska uusia ompeluksia ei ole siis tarjota, esitellään sen sijaan vanhoja. Tästä haalarista ei aikaisemmin olekaan sovituskuvaa ollut, mutta nytpä on! 50-senttinen velourhaalari on juuri sopiva meidän pikkupätkälle, jonka syntymäpituus oli puolitoista senttiä yli sen puolen metrin:


Ja nyt vetoan hyväntahtoisuuteenne: suokaa anteeksi ja katsokaa läpi sormienne kaikki asia- ja kirjoitusvirheet tässä ja tulevissa postauksissa vähintään muutaman kuukauden ajan tästä eteenpäin. Täällä on yksi erittäin vakavasta sekavuustilasta kärsivä maitokone, joka tunkee likapyykkiä suoraan kuivausrumpuun ohittaen tyynesti pyykkikonevaiheen, työntää kaksivuotiaalle vastasyntyneen tuttia suuhun, sekoittaa sanoja kätevästi tyyliin "partasit kammalla vauvan tukan" ja niin edelleen... kyllä minusta joskus vielä saattaa tulla ihan normaali ihminen, mutta juuri nyt en siihen kykene! =D

Ps. ylempänä kaappikuvassa näkyvä valkoinen seinälokerikko on nyt huutiksessa, ja sen laitoin sinne ihan täydessä ymmärryksessä.. ehkä, käsittääkseni, muistaakseni!

16 kommenttia:

  1. nonnii,pääaasia että kangaskaappi on ojennuksessa, kohtahan tuo ompelupöytäki tuolta pääsee käyttöön :D On teillä vaan urakkaa, mut hienolta näyttää!! Ja nauratti niin nuo viimeset lauseet..täälläki asustaa yks harvapäinen lypsykone..välillä tuntuu ettei muista yhtää mitää ja puhhuu ihan höpöjä!! Mut onneks se kuuluu tähän vaiheeseen,ni ei tartte olla huolissaan :D

    VastaaPoista
  2. Vautsi! Olet järjestyksen mummo! :) Meinaan tuota kangaskaappia muun muassa.. itsellä on kausittain kankaat ojennuksessa, mutta usein kun inspiraatio iskee, niin yksi sun toinenkin kangas revitään pinoista ja syltytään takaisin.. ;)

    JA minusta tuntuu että tuo partasit kammalla vauvan tukan-vaihe on jäänyt minulla päälle, vaikka oma vauva on jo 1,5v! =)

    VastaaPoista
  3. Heippa! Kiitos kun kävit blogissani vinkkaamassa lokerikosta, olen edelleen kiinnostunut siitä! :) Nyt oon selannu huutista eessuntaas ja en minä sitä löyä sieltä? Millä hakusanalla sen löytäisin??

    VastaaPoista
  4. kaunis koti, ihana kangaskaappi ja kauniin hallittu kaaoskin. ;)

    ja pikkuihminen <3

    VastaaPoista
  5. Voi ihana!!! En tiedä meneekö se maitohumala ohi koskaan, 3kk jälkeen huoman edelleen että kummallisia tapahtu (melkein keitin kaurahiutaleista kahvia ja laitoin kahvipuruja puurokulhoon). Ihana pikkumies kyllä mahtavassa puvussa ja kaunis koti!!!

    VastaaPoista
  6. voi että mikä ihana pieni mies ihanassa puvussa <3 ja mun täytyy kyllä nyt myöntää että multa on menny ihan ohi hänen syntymänsä mutta näin muutama viikko myöhässä rohkenen silti onnitella koko perhettä <3

    Ja mukavan näköistä teidän uudessa kodissa! En malta oottaa että itse päästään tuohon pisteeseen, nythän ollaan vasta siinä paperisotavaiheessa kun talopakettia ollaan valitsemassa ja kaikki laput ja lippuset maksaa ja kaikesta pitää kysyä lupa.

    VastaaPoista
  7. Hiljaa hyvä tulee:) Älä ressaa purkamattomilla laatikoilla! Joskus on ollukin puhetta, että hyvä kun käy välillä vieraita, niin tulee tehtyä semmosia juttuja joita sais muuten oottaa pitempään..

    VastaaPoista
  8. Oi mä haluun kans tollasen kangaskaapin! Oon rakastunut <3

    Onnittelut myös ihanasta vauvasta ja kauniista kodista. Blogiasi lukiessa tulee aina hyvälle mielelle, kiitos :)

    VastaaPoista
  9. Anskuli: enemmän minuakin tässä vaiheessa häiritsee se jatkuva päänsärky, joka johtuu kai imetyksestä. Miksei sitä jaksa panostaa kunnon imetysasentoon. ;( Auts!

    Hanna: minä oon tas ihan toista ääripäätä, suorastan ressukka - viikkaan kankaita kesken ompelun ja leikkuunkin.. ;D

    Saila: tuossa ylhäällä oikealla on huutonet-kuvake, jota klikkaamalla pääset kohteisiini. Sieltä se löytyy. =)

    Katja: kiitokset =)

    kewa: hui, mulla tää ei aikaisemmin oo ollut näin paha - kauankohan se meillä kestää...! Tsempit sinnekin! :D

    Pikku piltti: kiitos, hyvin ehtii mukaan kahden viikon viiveelläkin! ;D Tsempit paperisotaan, se tosiaan tuntui välillä ihan älyttömältä, mihin kaikkeen tarvii luvan (vielä rakennusaikanakin sama meno jatkuu).. ja miten paljon paperilappuset voikaan maksaa.. huhhuh.

    Anna: ei ne laatikot mua ressaa, enemmän tuo pöytä joka jäi niiden alle ;D Tai siis se etten pääse ottamaan sitä käyttöön...

    Mkis: Kiitos itsellesi, kommenttejanne lukiessa tulee aina hyvälle mielelle. ;)

    VastaaPoista
  10. Kankaat järjestyksessä - valtakunnassa kaikki hyvin! ;)
    Ja tuo leijonapuku on päällä(kin) just niin ihanan näköinen, huoh.

    VastaaPoista
  11. Kaikkea kivaa ja piristävää olet kuvannu...Pikkuinen miehen alku...onnea kovasti :) Olipas ihana käyä sun blogissasi, tervetuloa vastavierailulle :)

    VastaaPoista
  12. Voi että, ovellinen säilytys olisi kyllä monell asialle/tavaralle hyvä.
    Itsellä lojuu niin inhottavasti oman "työhuoneen" (= koppero, missä kaikkea maailman asioita sekaisin ihan työasioista harrastuksiin)avohyllyillä pölyttymässä..

    VastaaPoista
  13. :) laitoin just lasten ksylitolipastillit jääkaappiin ja maidon astiahyllylle. Järki karkaa maidon mukana!

    -M-

    VastaaPoista
  14. Suorastaan haltioiduin tästä blogista! Aivan mahtava blogi!! Upeita töitä ja ompeluksia vaikka millä mitalla. Mukava tyyli kirjoittaa, paljon kuvia jne. kaikki hyvän blogin tunnusmerkit. Luin (todellakin luin) tekstejäsi läpi monta tuntia enkä päässy ees montaa kuukautta. Jatkan paremmalla ajalla! :)

    VastaaPoista
  15. Onnea ihanasta pikkuisesta!
    Kiva blogi, löysin eilen ja lukaisin jo melkein läpi. :)

    VastaaPoista
  16. Sarita: just näin! Kankaat järjestyksessä - pää kasassa. ;D

    Minnariitta: Kiitos, tulen takuulla - kunhan joskus selviän istumaan tässä enemmän kuin minuutin kerrallaan! =)

    KahviKaneli: vähän suureellinen nimitys se ompeluhuone on meilläkin, kun samassa huoneessa on kyllä tietokonetta, arkkupakastinta sun muuta joutavaa, mutta jospa täällä joskus mahtuisi myös ompelemaan.. ;) Mutta kaappi on joka tapauksessa kyllä hyvä!! Ja ihan OMPELUkaappi (vaikken siellä ompelekaan)! ;)

    M: no sitä se sitten on - kaikki järki meni jo, poika nimittäin imee minut kuiviin n. 20 kertaa vuorokaudessa...

    Näppi: voisiko enää väsähtänyttä mummoa paremmin piristää. =) Tervetuloa jatkossakin blogiin, mukava että viihdyit ja erityisen mukava että kerroit sen myös meille!! =)

    kehrä: kiitos, ja tervetuloa jatkossa sinäkin lukemaan! =)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.