keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Täällä on tänään...

... tarkasteltu eilisen maalausillan tuloksia. Hyvä ja ihanan rosoinen arkku tuli viime kesän oranssista vaneriarkkulöydöstä, mutta jotain se vielä kaipaa. Siksipä tilasin puhelinsoitolla poran kotiin raksalta, ja tänä iltana täällä surisee. En sentään madonreikiä tuohon aio alkaa tekemään, mutta aiheesta lisää saatte lukea myöhemmin!


... käyty näyttämässä pinkeää etupalloa neuvolan tädeille. Välillä tuskastuttaa nämä viimeiset viikot, kun saa jatkuvasti ravata neuvolassa ja lääkärissä ja vasta-aineverikokeissa ja ties missä... menee hyvää harrastusaikaa ihan hukkaan! ;)


... ihasteltu sydän sykkyrällä pikkuruisia retrovaatteita, jotka odottavat nyt pikkuista vauvaa käyttäjäkseen. Erityisesti tuo keltainen kokopuku vei sydämeni sata-nolla. Oih! Kohta saa leikkiä nukella!


... ihasteltu myös retrovaatteiden mukana tullutta pupukangasta, jonka on määrä muuttua 120-senttiseksi takiksi. Ihania nämä työvaihtarit!


... eletty mukana esikoisen riemussa - se on hieno hetki, kun saa viikkoja pois käytöstä olleen sänkynsä takaisin ja pääsee jälleen lattianrajasta oikeaan punkkaan tutimaan. Yläpuoli vielä puuttuu... 


... ja sen kanssa onkin taisteltu tänään oikein hiki päässä.


Joskus suututtaa omien voimien rajallisuus ja se, ettei tässä mahatilanteessa ole kovinkaan paljon valinnanvaraa työskentelyasentojen suhteen. Yhtä vaivaista päätylevyä ei mummelson-parka saa paikalleen puukolla, vasaralla eikä tahdonvoimalla. Tunnin puurtamisen jälkeen päätin antaa periksi ja odottaa vahvempaa osapuolta auttamaan. Minä en tätä tämän paremmin saa! Päivä paistaa reunoilta. Hrmph.


... ilahduttu Kestovaippakaupan lähetyksessä tulleista ylimääräisistä terveisistä - kiitos, Essi!


... pesty ja kuivattu kyseisen tilauksen veloursatoa. Pian päästään ompelupuuhiin!


... köyhdytty Metsolan ystävämyynnissä. On niin helppoa klikata kangasta ostoskoriin ja suunnata kassalle...


Ja näiden lisäksi tänään on muistettu Eevamaijan kysymys lipaston maalaamisesta arvontakommentissa. Ja tässä vastaus: hioin lipaston pinnan kevyesti hienolla (180) hiomapaperilla, niin että pinta himmeni muttei mennyt rikki, pyyhin pinnasta pölyt pois ja maalasin. Maaleja en enää muista, mutta esim. Otexin (pohjamaali) ja Empiren (pintamaali) kanssa en ole koskaan epäonnistunut. Tai jos olen, vika on ollut maalaajassa, ei myrkyissä.

Huomenna onkin siitä harvinainen päivä, ettei kenelläkään meistä ole neuvolaa, labraa, hammaslääkäriä, ruokakauppareissua tai muutakaan riesaa. Jospa vihdoin ehtisin ompelemaan taas edes pikkuisen. Sitähän ei lasketa, että kone hurisi viimeksi eilen... ;)

17 kommenttia:

 1. Kovasti yritin arvuutella noista retrovaatteista, kumpi on tulossa:)

  VastaaPoista
 2. Ihanko oikeesti sä poistit sen kaiken punaisen maalin sängyistä?? Uskomaton olet!

  Meillä on isommalla sänky käytössä mut en ole maalannut sitä vieläkään...

  VastaaPoista
 3. Anna: sitäpä sopiikin arvuutella! ;D

  nasba: eheen, Otex peittää mitä vain! =D Ja tuo päätylevy mitä en saanut paikalleen, on kokonaan uusittu, koska vanhassa levyssä oli kulmat leikattu pois ja se oli törkeä. Muista, punaisista päädyistä hioin vain pahimmat kökkyrät, samoin muualtakin pinnoista, joten kokonaan en alkanut poistamaan maalia mistään kohti. Eikä niitä olisi saanutkaan, kun se punainen maali muuttui monitoimityökalun hiomalaikan alla sellaiseksi sitkeäksi purukumiksi. ;S

  VastaaPoista
 4. Hienolta näyttää sänky!! Ja voin vain kuvitella millainen työ sen laittamisessa on ollut. Reilu vuosi sitten ison mahan kanssa maalailin sänkyä jossa oli paljon pinnoja. Edellisenä kesänä olin tehnyt hiomiset ym. ... oksetti koko sänky sen homman jälkeen niin, että sai talven yli marinoitua ennenkuin tartuin maali pensseliin. Lopputulos on ihana, mutta mitään hinkua samaan hommaan ei ole. :D

  Mukavia ompeluhetkiä huomiselle! :)

  VastaaPoista
 5. Näyttää siltä kuin olisimme tilanneet samaa halvennus-fleeceä, ja joustiksestakin vain eri väriä. ;) Onko tuo joustofrotee muuten mielestäsi sellaista missä on keinokuitua nurjalla - vastoin verkkokaupankaupan tietoja? Itse kun luulin tilaavani 100% puuvillaista ja nyt mietin, pitäisikö reklamoida... Toivottavasti pääset ompeluhommiin, itsekin toivon samaa huomispäivältä. :)

  VastaaPoista
 6. voi kaikkee ihanaa :) näin vauva albumissa mun siskolla tuollaisen samanlaisen keltaisen haalarin, ja nyt olisi matskua tehdä lähes samanlainen :)

  koita jaksaa vielä nämä viimeiset viikot. se ei sitten jälestäpäin ole niin pitkä aika, vaikka siltä nyt tuntuukin.

  VastaaPoista
 7. Saara: juu tuo pyöreiden pinnojen maalaaminen on kyllä viheliäisistä viheliäisintä työtä.. ;(

  Pilvi: sen kuvan kankaista tai niiden materiaalista mulla ei ole harmainta aavistusta, ne kun tulivat ihan tilaamatta. ;) Ihan mukavan paksun ja napakan oloista se joustis ainakin oli, siitä saa kivasti ilmetä yksivärisiin vaatteisiin. =)

  Carovarium: minusta taas tuntuu ensimmäistä kertaa siltä, että apua kun nämä viikot menee joutuisaan! Taitaa tämä muuton ja vauvan kilpajuoksu sen aiheuttaa, että tuntuu aika loppuvan kesken vaikka kuinka hitaasti kävelee.. ;)

  VastaaPoista
 8. Mä oon kans maalannu semmoisen 1800-luvun lopulla rakennetun puisen arkun, joka joskus kuuskytluvun huumassa oli saanut pintaansa "ihanan" turkoosi-oranssin peitteen. Huh! Siinä oli muuten hommaa hioa ja maalata tarkasti kaikki metalliosat ja näin. Nyt kun oon katsellut näitä sun tuunailuja niin tekis mieli heittää puisille yöpöydille väriä pintaan... Mut nyt mäkin suuntaan ystävämyynneille, heihei rakkaat rahat!

  VastaaPoista
 9. oi mitä retroaarteita vauvelille <3
  Ja kylläpä oot nähny vaivaa tuon sängyn eteen taas, oot sie kyllä ihan ihmeen reipas!!:)
  Onpa kiva nähä et velourit on tullu, ei muuta ku ompelukone laulamaan ja tääl ootellaa ihanuuksia ;)

  VastaaPoista
 10. Katja: ei muuta kuin yöpöytiä sutimaan! Ei ne jätä kuitenkaan rauhaan ennen kuin maalaat! ;)

  Anskuli: no itse asiassa ne olis jo valmiita, käys vilkasee sähköposti.. ;)

  VastaaPoista
 11. Aah, miksiköhän minä luulin että ne ylimääräiset oli ne nepparit vain, heh. Mistäs hyvästä tuollaisia kaupanpäällisiä saa, jos sopii kysyä? :)

  VastaaPoista
 12. Pilvi: sopiihan sitä kysyä, tässä vastaus: "Tajusin muuten vasta nyt, että pidät blogia. Olen
  niin inspiroitunut blogistasi, että laitan sinulle
  pakettiin pienen inspiraatiolahjan :)" Eli siinä syy. ;)

  VastaaPoista
 13. ihan paras ollu meillä ainakin tuo keltuainen aurinkopuku, vieläkään ei raskis kaappiin laittaa vaikka ajat sitten vauveli kasvanu yli siitä:)

  VastaaPoista
 14. Hellou, katsastin tuon ihanan Muija mekkosi ohjeistusta eilen ja nyt ihan muutakin asiaa:
  kurkkaa blogiini, siellä sinulle jotain?!

  VastaaPoista
 15. Nätti sänky ja sängyn alla oleva aarrelaatikko! Meillä tollaisen laatikon kyljessä pitäis lukea ROMULAATIKKO.=) Voi mahoton että oot viitseliäs masun kanssakin, jaksat vaikka ja mitä puuhaa!

  VastaaPoista
 16. Hei, yksi tyhmä kysymys! Miten saat pensselit/telat kunnolla puhdistetuksi noista liuotinohenteisista maaleista? Liuottimille varmasti, mutta musta tuntuu että kun itse noiden maalien kanssa läträä saa käyttää vähintään tuplaten aikaa välineiden putsaukseen.. tekniikka kaipaa ilmiselvästi hiomista, mutta harjoittelu ei nappaa. ;)

  VastaaPoista
 17. KahviKaneli: kiitokset =)

  Laura: ei kai sitä viitsiskään jos ei noista hommeleista tykkäis, mutta itteäänhän näillä jutuilla viihdyttää. ;)

  Annukka: ei niin tyhmäkään kysymys! =) Itse olen päätynyt tekemään niin, että ostan aina yhtä tai useampaa samanaikaista projektia kohden uudet pensselit, joita säilytän lakkabensiinissä sen aikaa kun hommat ovat vaiheessa, ja kun työt on saatu päätökseen, heitän ne sudit suosiolla menemään. Puhdistukseen kuluu tosiaan valtavasti aikaa, hermoja, lakkabensiiniä ja talouspaperia. Varmaan ei iso hintaero ole hankkia uusia pensseleitä tarvittaessa. Ja silloin kun vielä pesin pensseleitä tunnollisesti, totesin, että ne olivat putsaamisesta huolimatta kuivuneet koviksi seuraavaan kertaan mennessä, eikä ne enää pehmiteltynäkään toimineet yhtä hyvin kuin uusi suti. Käytän K-raudasta saatavia kolmen pensselin Prof-settejä Empiren kanssa, ja niistä olen tykännyt. Eivät irrota juurikaan kasvoja, ja niillä saa siistin, tasaisen pinnan. Kolmen sudin settihinta on n. 8e.

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.