torstai 13. lokakuuta 2011

Suojautumista

Hui kauhia teitä! Vajaan vuorokauden vasta on arvonta ollut käynnissä ja osallistujia on tupsahtanut linjoille jo 159! Voi kunpa voisin tehdä takit teille kaikille, ootte hellusia! <3

Minun "piti" ommella punainen lakki punaisten S-market-lapasten kaveriksi, kun ne näytti yksinään niin orvoilta. Ja jälleen näemme yhden variaation Muraveinikistä! Onko olemassa joku kiintiö, kuinka monta lätsää saa ommella samalla kaavalla? Saanhan minä tehdä näitä vielä vähän? Kun ne on  minusta niin ihania.


Vanhana jokerifanina aion pitää näitä radikaalisti sen kirkkaankeltaisen takin kanssa. Toivottavasti kuopuksella ei ole mitään sitä aikomusta vastaan. Toki puen nämä kyseiset tamineet edelleen kuopukselle, en itselleni! Jospa näin ärhäkät värit suojaisivat hyvin kylmältäkin. Kertokaapa muuten, jos salailette sitä tietoa itsellänne, jotta mistä kumman paikasta löytäisin tuollaiset kirkkaanpunaiset talvikengät tuolle 2-kesäiselle? Miksi miksi miksi joka ikinen 22-kokoinen tytöille suunnattu kenkäpari taviskaupoissa on aina vaaleanpunaista ja lilaa?! Eikö ihan oikeasti muuta tarvita? Kun löytäisi vaikka ruskeat, tai punaiset valkoisin tehostein. Kunpa!! Esikoisen kohdalla aikanaan jo luovutin, ja ostin lopulta lannistuneena vaaleanpunaiset Tutat, kun muutakaan en löytänyt. Nyt yritän jälleen taistella vastavirtaan ja elätellä toiveita jostakin aivan muusta.

Toim. huom. Metsola myy ihania punasaappaita, koot alkaen 23/24... kuka heittäisi ylimääräisellä satkulla?! Onneksi nuo on vielä liian isot, ettei kiusaus käy ylivoimaiseksi... ;)
Paitsi kylmältä, meillä on todettu tarvetta suojautua myös urealta. Hienoisia kuivanapysymisongelmia on ollut ilmassa, ja niiden vuoksi valvotin itseäni eräänä iltana luvattoman myöhään piirrellen kosteussuojahousujen kaavoja kaupan 98-kokoisten pöksyjen mallin mukaan. Aamulla päästiin testaamaan tuloksia, ja niinpä vain olin piirtänyt turhan pienet.


Tavoitteena olisi tehdä muuten normaaleja pöksyjä, mutta etupuolelle ja vähän takapuolellekin tarvitaan kosteussuojaa, ettei menisi joka vahingosta kaikki housukerrokset vaihtoon. Vauhtipotkun moisten suojausten tekoon sain Siksaksis-blogista, jossa vastaavia pökättimiä oli työstetty.

Kosteussuojakangastilauksen saapumista odotellessa silppusin minipaloja trikoista tähän harjoitteluhousuharjoitteluun, ja näihin saakin aivan mainiosti hyödynnetyksi niitä ihan pieniä turhakepaloja. En ole koskaan tehnyt yhtäkään kestovaippaa enkä ole päässyt hurahtamaan moiseen harrastukseen, mutta tähän saattaisi vaikka höpsähtää! Niin ihanaa on nähdä niiden loputtomien pikku trikoopalasten muuttuvan hyödyllisiksi kapistuksiksi!

Seuraavana iltana tuotekehittely jatkui, ja tällä kertaa kokokin täsmäsi jo paremmin.


Piirsin tuollaisen unisex-mallin, jotta samaa kaavaa voi käyttää jatkossa kummalla lajityypillä tahansa. Miehekkyyttä noihin voi hakea kangasvalinnoilla, ja hyvin tuntuivat kirahvitkin kelpaavan! Minä tosin olin unihoureissani tehnyt pöksyt niin, että kirahviparat sojottavat nyt sorkat kohti taivasta. Kaikessa sitä voikin onnistua!

Noissa kosteussuojahousuissa kaava, tekotapa ja kaikki muukin on itse kehiteltyä, eikä tällaisella asiaan perehtymättömällä ole mitään hajua, miten moisia suojuksia virallisesti tehdään, mutta eikös olekin pääasia, että homma toimii kuten pitääkin? Valistaa silti saa, mikäli koet tietäväsi aiheesta enemmän ja haluat jakaa sivistystäsi muillekin. Oppia ikä kaikki, ehtii sitä mummonakin. ;)

Ja kolmannenlaista suojausta vielä... Ne vaaleat lattialaatat ja etenkin niiden väliin tuherretut saumaukset piti jotenkin suojata kaikelta siltä, mitä kylmä, likainen ulkomaailma tulee niiden niskaan aikojen saatossa kuljettamaan. Moinen suojaaminen on niitä hommia, jotka ovat ihan Rouva Rakennuttajan omalla vastuulla. Tuumasta toimeen siis! K-raudan valikoimien ja ruokakaupan kautta työmaalle, ja pensseli heilumaan. Tällainen tummat saumat -näkymä pitäisi saada pysymään poissa tällä kertakastelulla muutaman vuoden ajan:



Ihan niin kätevästi tuo ei kyllä tosiasiassa sujunut, sillä kolme päättömän ikäistä apulaista tekee kyllä omat mutkansa moisiin harrastuksiin. Imuroituani ja luututtuani laattalattioita ainakin tunnin ajan, oli jälkikasvu ehtinyt tekemään sillä välin kaikenlaista pikkujäynää selustapuolella, ja kun viimein olisin päässyt varsinaisiin suojaustöihin, olikin kaikilla jo nälkä, yhdellä kakkahätä, yksi oli viljellyt isin ruisleivät pitkin eteisen lattiaa ja levitteli muruja onnellisena istuen siellä leipäkasassa, ja.. no paras ettei kerrota enempää.

Paitsi ihan pakko kertoa, että kun olin saanut leivänmurut imuroiduksi ja kahdelle kolmesta ruuat nenän eteen, oli se yksi kolmasosa jo levittänyt ullakolta puhallusvillojen tieltä alas nostetun hiiribaarin sisältöineen keittiön lattialle, joka silloin sijaitsi siellä selustassa. Sillä meillähän on tällä hetkellä niin looginen huonejärjestys, että ompeluhuoneessa on jääkaappi ja mikro, ja eteisessä sijaitsee Kiitolinjan kuljetuksessa rikkoutunut allaskaapin runko, joka toimii disain-ruokapöytänä hamaan muuttopäivään saakka.

Piti siinä vähän aikaa vetää henkeä ja laskea lukuisia numerosarjoja, ja sen lisäksi tietysti pohtia, onko neiti mahdollisesti vedellyt huiviinsa tuota hiirille tarkoitettua herkkua, ja mitä siitä seuraa, jos hädintuskin kymmenkiloinen kirppu sitä syö. Melkoinen hiiri kun on kooltaan itsekin. Ilmeisesti selvisimme kuitenkin säikähdyksellä, sillä kaikeksi onneksi suussa ei näkynyt merkkejä maistelusta. Syvä huokaus ja harras päätös - viimeinen "työkeikka" raksalle kolmen muksun ja mahan kanssa. Näi se nyt o! 

Armaan puolisoni työlistalla on kaiken muun lisäksi nyt myös listat, ja niitä ilmestyykin sinne sun tänne aina tilanteen joustavuuden mukaan. Jos ei voi tehdä muuta, laitetaan listoja.

Peitelistoja...


 Jalkalistoja...


Kattolistoja...

Ja kattilakaruselli toimii ja voi hyvin nurkassaan! 


Tuosta minä tykkään. Tosi jämäkkä ja tukeva, tulee vaivattomasti kaapista ihan kokonaan ulos asti, ja helppohan siitä on sitten valikoida sopivaa kippoa ja kattilaa käyttötarpeen mukaan. LeMansin pohja on sellaista luistonesto-kumisysteemiä, joten astioiden pitäisi pysyä siinä hyvin paikallaan vauhdissakin.

Ps. Naapurin setä oli varmaan kovin imarreltu käytyään jututtamassa, kun ulko-ovella piti vahtia sininen muovipotta, jossa oli komea jööti pohjalla. Uskalsi kuitenkin toivottaa tämän kiljusen herrasväen vielä tervetulleeksi asumaan sille  kylälle, joten ei se tainnut kovin pahasti säikähtää! ;D

25 kommenttia:

  1. Muraveinik on kyllä tosi hyvä kaava, mullakin on jo aika monta tehtynä. Ja pisti naurattaan tuo viimeinen kappale. :-)

    VastaaPoista
  2. Tiedätkös, elen miettinyt tuota samaa noista lasten kengistä. Miks aina sitä pinkkiä tai lilaa?! Ja kun yrittää ostaa vaikka jotain takkia että sopisi tytölle ja pojalle (nyt kun itsellä on sekä tyttö että poika), niin jos ostat sinisen ja pidät sitä tytöllä, niin kaikki luulee että se onkin poika, sama mustan ja vihreän värin kanssa. No ostettiin kuitenkin mustavoittoinen talvihaalari tytölle ja aioitaan käyttää sitä myös pojalla kunhan sen aika jos (jos haalari säilyy ehjänä), jos vaikka punaisen, tai muun "tyttövärisen" hatun ja hanskatlaittaisi..

    Ainiin muuten, ihana hattu:) ja hienoja alkkareita :)

    VastaaPoista
  3. Aattelin vain kertoa, että kävin ja sait hymyn huulille, vaikka päivä on muuten ollut tosi tyhmä.

    Kiitos, että olet kirjoituksinesi olemassa. :)

    VastaaPoista
  4. Dinsko on ainut paikka mistä löytää muitakin kuin pinkkejä kenkiä tytölle. Meillä tosin taitaa olla tällä hetkellä mustia kaikki, joissa on vaan joku tehoste väri :)
    Ja se on tosiaan ärsyttävää että luullaan lapsia heti pojiksi jos on sinistä tai, tytöiksi jos on punaista! Meillä kun pojatkin tykkää punaisesta!

    Kauniita listoja!

    Tuo hattu kangas on ihanaa!! Aivan suloista!

    VastaaPoista
  5. Nauraisin nuita lastesi puuhia, jollei kuvaus olisi niin irvistyttävän todenmukainen. Mukavaa, että osaat ottaa (itseäni paremmalla) huumorilla. Tietty, hommat täytyy kuitenkin saada jotenkin tehtyä.

    Pääset muuten vielä aika näppärästi lattianrajaan!

    VastaaPoista
  6. Meidän muksuilla on ollut useammatkin Tepsut ruskeina (valkoinen vuori, nauhat ja pohja ruskea), punaisina (vuori valkea, pohja, kärkivahvike ja nauhat mustat) sinisinä ja sinimustina. Ovat kestävät, hyvät ja kierrätettävät kengät, jos hinta mietityttää.

    Lasten kanssa on ilo työskennellä. Vielä suurempi ilo muksujen oma-aloitteisista aikaansaannoksista sillä välin, kun yrittää itsekseen saada jotain aikaan.

    VastaaPoista
  7. voi että, ei voi ku nauraa sun kirjotukselle.. :D vaikka voin hyvin uskoa että noissa tilanteissa lasten kans sua ei oo naurattanu olleskaa.. ;) Kaikkea ne ehtii! Onneksi ei ollu myrkkyä kuitenkaa pienin nielly!
    Ja meilläki olis kovasti tarvetta tuollasille kosteussuojapöksyille, tuntuu ettei tuo 3 vee opi kuivaksi sitten millää ja yhtenään saa olla vaatteita vaihtamassa/ lattioita luutuamassa...

    VastaaPoista
  8. Reipasta sanon minä:) Mullekin oli viimenen kerta joskus lasten kans raksalla kun vanhimmainen pissasi meidän huoneen lattialle. Se tosin oli siihen aikaan vielä pelkkää betonia, joten ei käynyt sen pahemmin.

    Hyviä varmasti nuo housut kuivaksi opetteluun.

    Ja viimenen luku oli kyllä paras:)

    VastaaPoista
  9. Tepsut punaisena. Ja suoraan tehtaanmyymälästä, tulee halvemmaksi kuin ostaa kaupasta. =)

    VastaaPoista
  10. P.o.P:illa on kans ollu punasii kumppareita.
    Ite viittaan kintaalla noille sp-jaotteluille vaateiden suhteen ja lopputloksena meidän tytöstä on kysytty "onhan se tyttö?" kun oli poikavärit vaatetuksessa ja vastaavsti kun oli lila tähtipipo ja vihree KUKALLINEN takki (lilat kukat), ni sanottiin "tähtipojaks" :DDD
    Vastaisuudessakaan en siis piittaa tuon taivaallista onko joku väri poika- tahi tyttöväri - markkinointimiesten humpuukia moinen jaottelu ;)

    kirjoituksesi ovat ihanan nasevia - niitä on aina niin ilo lukea, kiitos kirjoitustyylistäsi siis! :)

    VastaaPoista
  11. Minkälaista/merkkistä tuo saumansuojausaine teillä oli? Tässä kun on samansuuntaiset puuhat ihan pian itselläkin edessä...

    Juu, ei ole raksaelämä helppoa lapsosten kanssa, monesti olen vannonut, ettei enää noiden kanssa sinne lähdetä työjelemään, ja meillä sentään on vain kaksi, joten ymmärrän hyvin sinua! :D Tuo jööti-juttu oli kyllä ihan mainio, kuulosti jokseenkin tutulta! :D

    VastaaPoista
  12. Voi kiljusen herrasväki! Kuulostaa NIIIN tutulta! :) Parin päivän tietokonetauko ja täälläkin on taas vaikka mitä, arvontaa ja kaikkea, pitää mennä osallistumaan!! Hmm, tuo saumauslaastin suojaus ei valitettavasti kestä kyllä kuin max vuoden.. ainakaan tämän kiljusen perheen köökissä.. ;) Melkein pahoitin joskus mieleni, kun hiljaisten lasten äiti oli meillä pyörähtämässä ovella ja siinä 10min aikana yksivuotias ehti kiivetä trampalle, kolmivuotias tuli terassilta alas lastenvaunuilla ja kuusivuotias elämöi paikasta toiseen muuten vain.. hän kommentoi vain siinä portailla: "että voi kiljusen herrasväki!" huokaus!

    Pipo on kyllä kiva ja sandbergin tapetti myös, meillä sitä beigeä pikkuruutua keittiössä. Ja meiltä löytyy myös vastaavaa kaakelointia seinästä..eli valkoista isoa ja raitaa tuolla ruskealla, hassua! ;)

    VastaaPoista
  13. Meillä tykättiin talvikenkinä kovasti Tepsuista, niitä oli ainakin kauniin ruskeita (ihan Prismasta) ja muistaakseni heiltä suoraan saa tilattua useammankin värisiä. Ne on mahdottoman ihan lämpöiset kengät muutes" (Ja lopputalven lätäkkökeleillä yllätyin miten hyvin pitivät myös vettä...)

    VastaaPoista
  14. Mullakin on toi Muraveinik työn alla, typyllä kun ei oo ku pari pipoa ja nekin on äitiyspakkauksesta! No siis, jos mun paria neulottua pipoa ei oteta lukuun.

    Ja voihan raksa! Ihanan näköistä alkaa jo olla... Ah :)

    VastaaPoista
  15. Ei listoilla ole kiire. Ne laitetaan vasta sitten joskus jos talo aiotaan myydä =)

    VastaaPoista
  16. Meillä oli viime talvena kirkkaan punaiset Kuomat, ja ensitalvekskin pitäis ostaa :) Tykkään kun saa ihan luvan kanssa pestä koneessakin. Mitään pinkkejä hirvityksiä ei tänne osteta ikinä :S

    VastaaPoista
  17. Inkeliina: minäkin olen hihitellyt monet kerrat kuvitellessani, mitä naapurin päässä on liikkunut katseen osuessa pottaan.. ;D

    Maisku: tuttuja ajatuksia =) Musta voikin olla väri jota on huono yhdistää väkisin kumpaankaan sukupuoleen, samoin valkoinen.

    nasba: kiva kuulla että päivä parani! <3

    Leea: meilläkin on isommalla tytöllä Dinskosta ostetut mustat nahkasaapikkaat, toista talvea nyt käytössä, ja taisivat olla kesälläkin jalassa kun niin mieleiset.. ;)

    Ikuinen vauvakuume: lattianrajaan pääsee loppuun saakka, mutta entä sieltä ylös? ;)

    Anonyymi, NannaRuu ja Sarita: selasin heti Tepsukengät niiden kotisivuilla läpi kun luin näitä teidän kommentteja, mutta jostain syystä eivät miellyttäneet silmää nuo mitä tarjolla oli.. kai sitä on liian kranttu. :/ Ne on niin sporttisia.. tai jotain, hankala sanoa mikä tökkii!

    Anskuli: meillä tyttö oppi kerralla kun päätti alkaa kuivaksi, oli silloin täyttänyt juuri 3, mutta poika on tiputellut jo kuukausitolkulla.. kaikkea ei päästä mutta pahimmat paineet.. rasittavaa. ;/

    Anna: se betonihan se vasta somasti imasee kaiken hajun sisäänsä.. ;/

    glenni: kumpparit molemmilla likoilla onkin jo punasina, mutta nyt kaipaisin sellaisia kyläilykenkiä.. hankalaa!

    Aatsipoppaa: Olisin halunnut kokeilla Soledoa, mutta meidän K-rauta myi vain Casgoa ja Kiiltoa, joista päädyin Kiiltoon. 22 neliötä 10x10 kokoista laattalattiaa imaisi puolitoista pullollista..

    Hanna: keittiössä voi kyllä olla kovemmalla käytölläkin lattia kuin esim. saunassa tai pesuhuoneessa. Mutta saa nähdä, voihan tuon uusia useamminkin jos sillä saa saumat pysymään vaaleina. =) En kyllä toisten perheestä menis tuollaisia kommentoimaan, pikkuisen tahditonta minusta. Omaansahan voi kyllä haukkua, kaikki sen ymmärtää että se rakas joukko se silti on. ;)

    Katja: kyllä siellä jo alkaa kummasti silmä lepäämään, ihana kuvitella huonekaluja paikalleen ja sisustaa mielessään.. <3

    Ninalandia: ei tuollaisia kuulu kertoa! ;) Ei vaan ei niiden puuttuminen meilläkään muuttoa estä, mutta turhaa sieltä kotiinkaan tulee keskellä päivää jos työt/tarvikkeet loppuu, sama sitten vaikka laittaa listoja jos niitä on.

    Taru: meilläkin on pihakenkinä olleet Kuomat, mustana ja punaisena, ja on muuten hyvät! Itsellenikin hankin mustat ja käyn niillä lenkilläkin talvisin, kun on niin kevyet ja hyvät jalassa.

    VastaaPoista
  18. Sait kyllä taas hymyn huulille... :D tuommoistahan se on näitten pikku hurjapäiden kanssa... :D Mutta ihana lakki ja nuo saappaat... aivan ihanat <3 Teillähän ollaan jo pitkällä kun listoja ja muita laittelette! Nostan hattua, että oot isolla mahalla jaksanut vielä levitellä moisia suojausaineita! :)

    VastaaPoista
  19. Kylläpä rupeaa näyttämään upealta tuo teidän talo! Mulla sitä myöten vaan raksakuume kasvaa kun sinä esittelet noita kuvias täälä ;) Eli syytän sua jos meillä vuoden päästä on mökki myynnissä! :D
    Meillä uupuu listoja vieläkin, ne ois ensi talven aikana tarkoitus saada paikalleen. Ja mullakin piti tuo saumasuoja laittaa ennen muuttoa, mutta jostain kumman syystä jäi laittamatta sekin. Hmm..ehtisköhän tuon vieläkin jos puunais lattiat oikeen urakalla? Meillä on kyllä tummat saumat lattioissa että eipä niissä lika näy niin hyvin kuin vaaleissa.

    VastaaPoista
  20. Suvi: =) Ajattelin helpommalla päästä siinä että levitän suoja-aineen nyt, kun toinen vaihtoehto on jynssätä kerran viikossa hammasharjalla ne saumat puhtaiksi.. ;) Saattaapa noita joutua putsailemaan siltikin, mutta jospa niihin ei yhtä pahasti kaikki tumma imeytyisi kun on ainakin yritetty jotain.

    Nanni: kyllä sen voi laittaa vanhoihin lattioihinkin, puhdistaa vaan hyväksi ja antaa kuivua. Sit sutimaan! =) Hei ja en ota vastuuta toisten talokuumeista, lukija on täällä omalla vastuullaan! ;D Sitä paitsi teillähän on uus talo?! =)

    VastaaPoista
  21. Hei!
    Tässä linkki Kavatin valikoimaan http://kavat-en.nya-ebutik.se/warm-linning
    On monenmoista valikoimaa ja näitä saa myös Ellokselta,sielät tipahtelee kaikkea alennuskuponkia kokoa ajan kotio,elikkä halvennuksessa olisivat..:D Ihana blogi ja ihanan energinen jaksat olla rempan ja mukuloiden kanssa!

    Terkuin Riitta

    VastaaPoista
  22. On sulla kyllä sinniä lähtee edes yrittään lasten kanssa oikeita hommia tekemään raksalle!! Tuotahan siitä yleensä seuraa.=) Nuo kuivana pysymishousut ois kyllä in!!

    VastaaPoista
  23. Hei! H&M:llä on tyttöjen ihania punaisia nahkasaappaita syys/kevät kelille, näyttävätkin melkein samalla kuin nuo metsolan:) Eikä hintakaan paha, 25€. Tosin eivät varmaan mene sitten kovemmilla pakkasilla...

    VastaaPoista
  24. Riitta: kiitokset vinkistä, tilasin yhdet Kavat-saappaat samantien sovitettavaksi!

    Laura: pitää se ainaki yrittää, ettei miehen tarviis kaikkea tehdä - kaikki omakin työpanos on eteenpäin siinä projektissa =)

    Anonyymi: kiitokset vinkkauksesta, eli pitää päästä käymään H&M:llä samalla kun hoitaa lähipäivinä muitakin asioita kaupungilla!! Toivottavasti olisi edes jommankumman typykän kokoja jäljellä...

    VastaaPoista
  25. Hei!
    Eipäs kestä.Meillä Kavat toimii hyvin,toivottavasti ovat hyvät teilläkin!

    Terkuin Riitta

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.