perjantai 7. lokakuuta 2011

Nitroja mummolle

On tämä rakentamisen loppukiri vaan niin hauskaa aikaa! Koko ajan tapahtuu jotain näkyvää, ja vihdoinkin pääsee näkemään aikoja sitten tehtyjä sisustusvalintoja livenä. Ihanhan tässä tosimummolla syvämmestä ottaa!


Eilen raksalle poiketessamme jo ovella kuului napakka komento: kengät pois! Ja syy oli tietysti uusi lattia. Siinä sitä nyt on, kerfloorin kansanvalkeaa! Pari vuotta sitä on ehditty ihastella netin mallikuvissa ja nyt se on oikeasti siinä!On se tassujen alla ihanan lempeän tuntuinen... ja niin lämmin jalalle, että villasukat jäävät pian työttömiksi! Kuosivalinta on edelleen just eikä melekeen mua, tykkään ja isosti! Kulahtanutta jäljittelevä kuosi tekee lattiasta kiitollisen siivottavan - tässä ei jokainen roska ja tahra pistä heti silmään.
Lähikuvassa, iltahämärissä, peruspokkarilla kuvattuna tämän saa näyttämään kovasti keltaiselta...


... mutta kun vertaa nykyasunnon keltaisiin muovimattoihin, huomaa kyllä eron.


Toinen sydärin aihe on valmistumassa oleva keittiö. Isukkiukko, vai pitäisikö puhua tosivaarista, pääsi pariksi päiväksi auttelemaan kalusteiden asennuksessa, ja kylläpä siellä nyt tapahtuukin, kun kahden miehen voimin aherretaan! Eilen illalla pääsin sopivasti todistamaan ensimmäisen kaapin rungon nostoa paikalleen. Siihen se asettui ihan millilleen ja keikkumatta, johon puolikkaani totesikin, että on tullu tehtyä vahingossa suorat seinät! Kyllä ne miehet osaa monenlaista. ;)


Seuraavan polven miehenalku seuraa silmä tarkkana, että osaa olla sitten joskus se entistä parempi polvi!


Kun tänä aamuna lähdin kiikuttamaan raksalle uusimpia asennuskuvia, joita kaipailtiin jo eilen, mutta jotka löytyivät vasta tänä aamuna sähköpostin syövereistä, sain todistaa eilisillan ahkerointia. Tässä on jo tuplasti kaappitilaa nykyiseen asuntoon verrattuna!


Polteltiin siinä käydessämme isot kasat pakkauspahveja, jotta vaari mahtuu taas paremmin työskentelemään, ja lähdettiin sitten pois jaloista. Taitaa hiljalleen alkaa lapsillakin konkretisoitumaan tuo uusi koti, kun huoneistakin jo hahmottaa vähän, mikä on mikäkin. Ainakin keittiö on nyt keittiö, ja oman huoneensakin kyllä jo tietävät. Olohuoneen lattialla voi jo ottaa kotoisesti vähän tuntumaa lattialeikkeihin.


Keittiön tasojakin pääsin vihdoin näkemään vähän mallipalaa isompana pintana, ja hyvällehän se näyttää! Kuvaa siitä on hankala saada, kun naarmuinen suojamuovi heijastaa vastaan.


Mutta tuollainen kaltoinkohdeltu ja hyväksi piesty taso siinä muovin alla jo komeilee, odottaen vain, että pääsee tosikäyttöön! Ja taso on siis laminaattia, Puustellin kautta löytynyttä Chest Oakia.

Nyt kun saisi vielä hengityksensä tasaantumaan. Tämähän on kuin jouluaattoillat lapsena, ja vieläkin parempaa! Tämän tunteen vuoksi jaksaa elää raksaleskenä kaksi vuotta.

27 kommenttia:

 1. Kylläpä näyttää kivalle, ja voin vain arvella miten ihanalle tuntuu kun oma talo on valmistumassa. :)

  VastaaPoista
 2. Oi,kylläpä näyttää hyvältä! Tämmöiset kuvat aiheuttaa mulle ainakin raksakuumetta ;) Ehkä pitäis kuitenkin tämä nykyinen projekti saattaa loppuun ennen uuden suunnittelua. Miten musta tuntuu että sillon kun itse katselin keittiön tasoja ja lattioita, ei kukaan mulle kertonut että mattoja on tooosi nättejä kuin myös laminaattitasoja?!? Tykkään kyllä puutasostamme, mutta tuo laminaatti olisi ehkä vähän armeliaampi! Keittiön ruutulattiankin saisi niin kätevästi ja helposti mattolattian laittamalla. Eli rupeaisko remppaamaan ihan pikkusen.. :D

  VastaaPoista
 3. Aww, siellähän alkaa näyttämään jo ihan tosi hyvälle :) Oliko sulla vielä pitkästi laskettuun aikaan?

  VastaaPoista
 4. No mua rupes ottamaan sydämestä kun näin tuon keskeneräisen keittiön, tuli niin kaikki omat ei niin ihanat raksamuistot mieleen. Sä vaikutat tori reippaalle, vaan mä olin tuossa vaiheessa niiiiin väsy....huh.
  Onnea loppukiriin, näyttää, että pääsette jouluksi?

  VastaaPoista
 5. aivan huikea tuo lattia,ei paljo aidolle puulle häviä!! pitääkö se itekin vaihtaa haaveensa vinyylilankusta tähän. paljastatko neliöhintaa,asensitteko itse?

  VastaaPoista
 6. Oi, hienolta näyttää! Mulle uusi tuttavuus tuo lattia, hienolta näyttää! Ja keittiössä ei näytä olevan kaakeleita lattiassa! En ymmärrä miksi ne itse valitsin, het hävittäisin nyt mokomat kamaluudet, jos joku olisi innokas remppaamaan.. Takkakin on aikasta ihana.. :D Kyllä kelpaa muuttaa uuteen, ja näyttäisi tosiaan siltä, että melko piankin! :D

  VastaaPoista
 7. Ihana lattia! Ja tuo takka ai että! Tsemppiä loppuajoille raksalle ja muutenkin :)

  VastaaPoista
 8. Tosi kaunis takka! Sinulla on kiva tyyli kirjoitella :).

  VastaaPoista
 9. OI tuo on ihana tunne kun saa kongreettisesti aikaan jotain kotona rempan suhteen. Ja kyllä tuota lattiaa kelpaakin ihastella :) Meillä tulossa pian suuri kylpyhuone remppa, ahdistaa, pelottaa mutta samalla odotan sitä jo niiiin....! Valmis työ on paras palkinto :)

  VastaaPoista
 10. Oih! Voih! Mää muutan teille ihan just. Nam!

  VastaaPoista
 11. Kiitos myötätunnosta näissä sydänvaivoissa! ;)

  Nanni: pitkässä projektissa on se hyvä puoli, että ehtii ajan kanssa katsella eri vaihtoehtoja, ja siinä netti on ollut korvaamaton apuri. =) Sieltä mekin nämä muovimattomme ja monet muut olemme löytäneet.

  PikkuHoo: vajaa puolitoista kuukautta, tai riippuen vähän laskutavasta.. mutta marraskuussa kuitenkin. =)

  Riikka: voit uskoa, että niitä väsyneitäkin päiviä on, kolmen pienen lapsen ja mahan kanssa, aamusta iltaan yksinhuoltajana, mutta tänään on hyvä päivä. <3 Ja kyllä me jonkun vuoden jouluksi ainakin päästään! ;)

  Hansu: nyt en tarkkaan edes muista lopullista neliöhintaa, mutta K-raudan "hintalapussa" neliöhinta oli 21,50e, ja siitä lähti armoton tinkaaminen. Tosin samoja mattoja keskisessä Suomessa tingannut miehen veli ei päässyt lähellekään samaa neliöhintaa, ja lähtöhintakin oli korkeampi, eli taitaa riippua vähän paikastakin..

  Hanna: tuon Gerflorin texline-maton voi asentaa laatan päälle, vink vink! ;)

  Inka: helpompi minusta on kokonaan uutta rakentaa ja asua itse muualla, remontoimiseen mulla menis varmaan paljon enempi hermot kun joutuis asumaan sen kaiken moskan ja kaaoksen keskellä.. =)

  Katja: no öö.. ullakolla on kyllä tilaa, mutta varo sitten kun sinne puhalletaan villat maanantaina! ;)

  VastaaPoista
 12. vaude, onpa kiva ku alakaa tulla valamista pintaa ja hienolta näyttää :) Kyllä sinä oot jo kauan jaksanukki raksaleskenä,että oot kyllä ansainnu nuo näkymät!!:)

  VastaaPoista
 13. Hansulle vielä sen verran, että kyllä asennettiin matto itse - tai siis puoliso asensi. :)

  VastaaPoista
 14. Wow kakluuni, wow lattia! Ihan äly hienot molemmat.
  Vai vahingossa suorat seinät, just juu... tarkat miehet siihen on syynä! :D :D

  VastaaPoista
 15. Lattia näyttää ihan mielettömän hyvältä! Voisin ottaa meillekin!

  Ja keittiö... ja kaikki. Mäkin tahdon uuden kodin.

  VastaaPoista
 16. Kivan näkönen koti valmistumassa :)

  VastaaPoista
 17. Näyttää kyllä upealle!! Olen tosi kade...

  Blogissani olisi sulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 18. Hei!

  Onko tuo teidän keittiön seinän tapetti Sanbergin Rut vai mikä? Näyttää nätiltä ja haaveilen itsellenikin vastaavaa. Tosin tapetin pitäisi miehen mielestä olla Easy up(eli liisteri seinään tyylinen). Oliko tuo?

  VastaaPoista
 19. Mukavalle näyttää lattia! Se on hyvä kun joku muistuttelee välillä noista tunteista:) Sitä niin äkkiä sitten tottuu tähän uuteen, et on tilaa, suihkussa lämmintä vettä ja lämmin lattia jne.

  VastaaPoista
 20. Kiitos kaikille! <3

  Anonyymi: kyllä tuo tapetti on Sandbergin Rut, harmaana. Harmaa on niillä sellainen saven/pellavanharmaa, tosi kauniin värinen. Ja tämä on myös sitä Easy Upia, eli täyttää kaikki toiveenne! ;) Ja voin vakuuttaa, että tämä on miljoonasti paremman näköistä luonnossa kuin näissä suttuisissa kuvissa!

  Anna: niinhän sen kai kuuluukin mennä - hupasta olis jos joka päivä tulis semmonen olo että pitää istua alas ja hengittää syvään ku on niin hienoa asua uudessa kodissa. ;) Mutta onhan se hyvä välillä muistaa mitä on "saanu".

  VastaaPoista
 21. Kivalta näyttää. Meillä oli tuo tilanne vuonna 2007. :) Tosin ollaan nyt jo myyty talo ja muutettu toiselle paikkakunnalla toisen rakentamaan taloon. :) Mukavaa, kun alkaa näkymään omat suunnitelmat konkreettisesti.

  VastaaPoista
 22. Vau, teille tulee tosi kaunista! :)

  VastaaPoista
 23. Herssyykkeli, kohkasin tänne ku yhtäkkiä tajusin että eikö se rouvan ole tarkoitus jakaantua näillä näppäimillä! Ja olin saaha slaagin ko näin miten pitkällä te jo ootta! WAU! Hienoa jälkeä tulee!

  Kumpi ehtii ensin, vava vai muutto? Jos vauva, niin millon vauva?? Kerro niin päsee jokottammaan. Pus.

  VastaaPoista
 24. HbK: Kiitos =) Saa nähdä onko tuo meilläkin joku väliaikaistalo, haaveissa kun olisi joskus isompikin. =)

  Suvi: saa nähdä kuinka kauan se pysyy sellaisena.. ;D

  Dooda: siinäpä vasta perustavaa laatua oleva kysymys, samaan tyyliin kuin tämä ikuinen muna-kana-pulma. Emme nimittäin tiedä itsekään kuka tässä ensiksi ehtii, vaikka mielelläni sanoisin että eka muutetaan ja vasta sitten syntyy vauva. Sovitaanko että jokottammaan saa alkaa vaikka 18.11.? Sillon ainaki ite aion alkaa.. ;)

  VastaaPoista
 25. Vielä kyselen siitä nätistä Rut tapetista...

  Mistä olet onnistunut sitä löytämään?
  Täällä päin ei näkynyt olevan rautakaupassa eikä värisilmässäkään.
  Tilasitko jostain netistä?

  VastaaPoista
 26. Anonyymi: me tilattiin tuo Kuopion Uunin ja Kaakelin kautta, heillä oli Sandbergin tapettikansioita hyllyssään. Netistähän tuota löytyy kyllä myös, mutta ainakin isommissa kaupungeissa on takuulla joku firma joka myy tuota merkkiä. Värisilmässä sitä ei ollut täälläkään, K-raudasta en edes kysynyt kun arvelin ettei ole kuitenkaan.. ;)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.