maanantai 31. lokakuuta 2011

Jätesäkkejä. 
Muuttolaatikoita. 
Ai niin jätteistä tulikin mieleeni, se jätesopimus piti tehdä. 
Mihinkähän me postilaatikko lätkäistään? 
Hei, ja talonumerot pitää olla ennen muuttotarkastusta! 
Mille päivälle sen siivoojan uskaltaa tilata?

On tässä monenlaista muistettavaa ja mietittävää, kun majaansa muuttaa. Oman mausteensa hommaan tuo tietysti sekin, että talo on uudenkarhea, eikä minkäänlaisia sopimuksia mihinkään suuntaan ole entuudestaan. Mutta kaikesta huolimatta - on tätä odotettu, ja on tämä vaan aika lystiä!

Jotta uuteen kotiin muuttamisen kunniaksi voi tehdä muuttoilmoituksen, ja tietysti ottaa vastaan postia vanhaan malliin, on hankittava jonkinlainen laatikko saapuvalle postille. Silmää ja kukkaroa miellytti jälleen suuresti Clasun tarjoama vaihtoehto, tällainen valkoinen peltikoppi:


Ei kyllä ole edukseen kuvassa, mutta hieno se on! Vähän vanhaa kartanohenkeä tuossa muodossa, ja yhtä tilava kuin ne perusmuoviset plastexit. Tässä vuokratalossakin meillä on ollut peltinen laatikko, mutta kovasti nelinkanttinen ja kovasti pieni, ja lisäksi vielä myrkynvihreä. Kyllä tuosta uudesta versiosta on isompi ilo postit noutaa, vaikka sieltä tulisikin niitä ainaisia laskuja.

Clasun talonumerot eivät sen sijaan miellyttäneet lainkaan, ei mummo mittään rosterisia irtonumeroita taho! Olen usein Maalaisunelma-lehden mainoksista katsellut haaveksien ihania käsintehtyjä emalikylttejä, mutta hinta on saanut perääntymään. Useamman numeron painattaminen moiseen kylttiin maksaisi muutaman kilon verran mansikoita, meidän tapauksessamme 59€. Onneksi hyvä ystäväni Google löysi halvemman vaihtoehdon nimeltä Leimasinkeskus. Tarvitsemamme numeromäärä painautuu kylttiin tällaisella fontilla, ja hintaan 17,90€:


Samasta paikasta sain tilatuksi myös kaiverretun nimikyltin postilaatikkoon - tosin ei ollenkaan yhtä kauniilla tekstillä. Asiansa se kuitenkin epäilemättä ajaa, ja ohjaa postit oikeaan laatikkoon. Tämän sai tilata kiinnitettäväksi tarralla, joten ei tarvitse porata reikiä tuohon peltilootaan:


Ja nyt mummon pitäisi vaivata päätään pakkaamis- ja siivousasioilla. Viikon päästä saapuu ammattihilma siivoamaan uutta taloa, mutta tämä vanha on minun vastuullani. Mies saa puurtaa viimeisiä hommia raksalla kaiket illat, mutta minun työmaani on täällä pahvilaatikoiden ja jätesäkkien keskellä. Jossain vaiheessa pyrin lisäilemään tänne vielä kuvia viimeisistä muutoksista raksalla - hanoista, keittiöstä ja kaikesta mitä siellä vielä tapahtuu ennen muuttoa, mutta tämä viikko saattaa mennä muuten suhteellisen hiljaisissa merkeissä. Metrin ympärysmitan ylittänyt mahanympäryskin aiheuttaa omat vaivansa elämään, ja tässä pakkaamista aloitellessa mummelsson on todella huomannut myös levon tärkeyden. Ompelu on rauhallista istumatyötä, lepoa ja hermolepoa, mutta pakkaaminen on kiipeämistä, kyykkimistä ja kulkemista huoneesta toiseen. Ja se taas aiheuttaa aivan eri tavalla uupumusta ja kaipuuta pötkölleen.

Rattoisaa viikkoa kaikille, pysytään kuulolla! =)

Ps. lisäsin huutiskohteisiini vanhan seinäkaapin, jolle en ole keksinyt paikkaa uudessa kodossa. Tarjotkaa koti tälle ressukalle! (linkki huutikseen löytyy oikeasta sivupalkista)

8 kommenttia:

 1. Onpa tosi hienoa, että pääsette pian muuttamaan. :) Täällä ollaan kovasti hengessä mukana. Voimia loppurutistukseen ja muista levätä riittävästi.

  VastaaPoista
 2. Älä rehkii liikkaa!!! Hiidasti mutta varmasti :-))

  VastaaPoista
 3. Ihanaa että viimein pääsette muuttamaan! odotan innolla kuvia valmiista (ja sisustetusta) kämpästä... ;)

  VastaaPoista
 4. Voi miten kiva, että pääsette muuttamaan! :) Tosi paljon voimia ja tsemppiä kovaan koitokseen! On se vaan kova mummo, kun viimeisillään vielä jaksaa muuttopuuhia... :);)

  VastaaPoista
 5. Läpi meni muuttotarkastus ilman numerokylttiäkin täällä ja se tuli laitettua vasta tänä syksynä kun palotarkastaja siitä huomautti... mutta mitä valmiimpaa kaikki niin tietenkin sen parempi!

  Mukavia hetkiä uudessa kodissa, kunhan pääsette!

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä ja voimia Mummolle ja koko perheelle loppurutistukseen! Pian koittaa se joulu, joksi pääsitte uuteen kotiin! :)) Tulemme tupatarkastukselle siellä päin liikkuessamme, jotta vartokaa vaan! :)) T. Marianna R

  VastaaPoista
 7. Piia: helpommin sanottu kuin tehty, kun työt ei tapahdu lepäillessä, mutta kyllä kroppa pakottaa välillä pitkälleen, kuten tänään kun ei ole tapahtunut muuton suhteen minun osaltani mitään edistystä.. on ollut pakko vain torkkua ja lepäillä, kun on niin uuvuttanut.

  Jana: hitaasti tosiaan, ja keikkuen kuin ankka ainakin.. ;D

  Katja: niitä saakin varmaan aikansa odottaa - minä vähän luulen, ettei ihan viikossa tapahdu se aloilleen asettuminen, kun huomioi tämän kokonaistilanteen.. ;)

  Suvi: mieluummin mummo olis jaksamatta, mutta kun tilanne on tämä, on vaan jaksettava. =)

  Anna: Se(kin) taitaa olla vähän tarkastajasta kiinni. =) Ja onhan ne jotkut muuttaneet ennen tarkastustakin, joten kai se lähinnä muodollisuus onkin! Kunhan tulee tehdyksi ne työt jotka turvallista asumista edellyttää.

  Marianna: tervetuloa vaan visiitille kunhan tosiaan liikutte maisemissa, viime kerta menikin jäihin autopulmien vuoksi joten jospa seuraavalla kerralla onnistais! =)

  VastaaPoista
 8. tsemppiä sinne muuton keskelle :)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.