perjantai 2. syyskuuta 2011

Ihan äkkiä vaan...

Kaiken järjen mukaan minun olisi pitänyt jo pakata viikonlopun aikana tarvittavat kamat laukkuun, tällätä pää, katsella juhlavaatteet pukupussiin, viedä ne autoon, kuoria potut ja laittaa kiehumaan, ja ties mitä muuta... ja ommellen saan tehdyksi itselleni vielä kiireen. Mutta pakko oli tietää juuri tänään, miltä näyttää mustavalkoinen pussihelmamekko. Eikä sitä voi tietää ellei sellaista ompele. Eikä tässä nyt niin kamalan kauan mennyt, sitä paitsi.


Tuo on kokonaan vuoritettu, joten ompelusta selviää loistavasti ilman saumuria. Väittäisinpä, että tuollainen on nopeampi tehdä kuin sellainen mekko, jossa on alavarat! Mekon päällikangas on Eurokankaan palapuolelta, kesäisiä ostoksia. Vuoriksi pilkoin vanhan valkoisen lakanan, joka oli muuten priimaa tavaraa, mutta jonka keskelle oli tullut reikä.

Neljävuotiaskin tietää, ettei mustavalkoista kuvata vaaleanpunaisen kumikenkäparin kanssa!


Koko 110 on vielä vähän iso, saatanpa myydä tämän mekon jollekin isommalle ja ommella omiin varastoihin yhtä pykälää pienemmän. Näin syksyllä toki saakin olla hiukan väljä, jotta mahtuu pitkähihaista alle.


Onko kenelläkään tarvetta moisen mekon ompeluohjeelle? Kaavanahan tuossa voi käyttää samaa kuin aikaisemmin ohjeistamassani tavallisessa liivimekossa, mutta ompelujärjestys ja alavarojen tarpeellisuus ovat kokeneet tässä mallissa mullistuksia. Lisäksi helmaan, vuorin sisään, ommellaan se kuminauha, joka tässä on aika huomaamaton, mutta jolla saa vaikka kuinka tiukan pussin tuosta helmasta niin halutessaan.

Eilen illalla surautin sarjatyönä kahdeksan pikkukassia. Kankaana vanhaa eläinkuvioista puuvillaa, jossa laukkujen koon määritteli suoraan noiden eläinruutujen koko. Kaikissa kasseissa on kaksi eri eläintä, joko punaisella tai sinisellä pohjalla. Kahvat ompelin kasseihin ylijäämäsuikaleesta, josta ei enää kokonaisia kasseja saanut, kun eläimiltä puuttuivat päät.


Kassien ompeluun ei varsinaista ohjetta ollut, mutta sellaisenkin voin työstää, mikäli joku ei jaksa omassa päässään kehitellä tällaiselle loogista tekotapaa, mutta kokee pakottavaa kassinompelutarvetta.

Ja jos nyt siirtäisi itsensä sinne reissuorientoitumispuolelle. Lupaan pysyä hiljaa ainakin sunnuntaihin, viettäkää hauska viikonloppu! Meillä on siipan kanssa illan päälle edessä 500km ajomatkaa kohti pohjoista, ja sunnuntaina sama toiseen suuntaan. Välissä saamme toivottavasti nukkua pari häiriötöntä hotelliyötä ja todistaa lauantaina nuorenparin tahtoa ja rakkautta.  Ja varmaan ikävöidä vähäsen lapsia. Tuleepa samalla reissulla koeajetuksi kasvavalle perheelle hankittu tilavampi kulkupelikin. Paladeisson, blogisiskot!!

26 kommenttia:

 1. Oot siis ollu toimeliaampi kuin luulinkaan!! ;D

  VastaaPoista
 2. Ihana mekko! Kaunis malli ja kangas. Ohje olis kiva, jos jaksat sellaisen tehdä. Mutta sitä ennen hauskaa matkaa! :)

  VastaaPoista
 3. tosi kiva mekko! :) Haluan kyllä ehdottomasti itsekin kokeilla pussihelmaisen mekon tekemistä. Oikein mukavaa viikonloppua sinnekkin suuntaan! Täällä lähdetään huomena juoksemaan extreme run -tapahtumaan, saas nähdä hyytyykö tämä mamitsu jo alkumetreillä :D

  VastaaPoista
 4. Ihana mustavalkoinen mekko!!! Ja kyllä kiitos, olen kiinnostunut myös ompeluohjeesta kokonaan vuoritettuun mekkoon pussihelmalla tai ilman. :-)

  VastaaPoista
 5. Ihana mekko ja ompeluohje kiinnostaisi myös! Mukavaa viikonloppureissua!

  VastaaPoista
 6. Tykkään! Ja hoksasin muuten just että meijän tyttö taitaa tarvita muutamat pussihelmamekot ;) Joten tämä mamma poistuu takavasemmalle tonkimaan kangaskaappia ( ja lakanakaappia) :D
  Hyvät viikonloput teille!

  VastaaPoista
 7. Kiva mekko ja hauskoja pikkukasseja!

  VastaaPoista
 8. Piipahatteko tässä mennessä? :) Missä ne häät on, oisko teijän välttämättä tarvinnu hotellia varata ku meilläki mahtuu yötä olemaan.. :)
  Nuo kassit kivoja ja mekko kans! :)

  VastaaPoista
 9. Jep, kaikki ohjeistukset on aina hyviä! :) Mukava mekko!

  Olen myös ajatellut perus-liivimekkoja ommellessani, että helpommalla pääsisi, jos vuorittaisi koko komeuden.. :)

  VastaaPoista
 10. Minäkin kaipailisin vinkkiä siitä kuinka olet tehnyt pussihelmamekon. Itse oon tehnyt vastaavia ehkä vähän turhan monimutkaisesti (kuten aika usein mulla on tapana asiat tehdä) joten kaikki vinkit ovat tervetulleita! :)

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana mekko! Mä olen hulluna mustavalkoiseen (sekä omassa että lapsen pukeutumisessa) joten: Nam! ja olis loistavaa, jos jaksaisit ohjeen väsäillä. :)

  VastaaPoista
 12. Kivaa graafista mustavalkeaa:)

  Oikein mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua!!!

  VastaaPoista
 13. Mukavaa viikonloppua :) Minä odotan innolla tytön kasvua jotta pääsen ompelemaan nuita liivimekkoja. Alan pikkuhiljaa tykkäämään mustista vaatteista lasten päällä:)

  VastaaPoista
 14. Ihana mekko :) Varmaan ois meille sopiva..
  Oletko tehny ikinä siten tuota pussihelmaa että laitat nauhakujan helmaan ja sinne samaisesta kankaasta kuin mekko, niin ohuen nauhan jota voi sivusta kiristaa mieleisekseen?(taisin selittää vähän epäselvästi..) Minun yksi lempitunika on tehty siten, ja oon tykänny käytössä paljon siitä. Mutta lapsilla voisi tosin olla vimma avata nauhat heti, ellei pistäisi umpisolmuun.

  VastaaPoista
 15. ihana!

  minä kyllä oon miettiny miten sä tuon tee. mulle vuori on niin uus juttu että en ymmärrä miten se kuminauha sinne helmaan saadaan.

  VastaaPoista
 16. Hei, kerropa minkälaisen auton olette hankkineet neljälapsisen perheen tarpeita ajatellen? Mä olen aina miettinyt mihin autoon yli kolme lasta saa tungettua mukavasti? :) (Paitsi kaveriperheellä on joku Grand Voyager, mutta kai niitä jotain muitakin vaihtoehtoja on?)

  VastaaPoista
 17. Kaunis mekko ja noista kasseista tuli aivan ihania :)

  VastaaPoista
 18. Aivan ihana mekko! Ja nuo kassit - oih!!

  VastaaPoista
 19. Nyt olette jo toivottavasti onnellisesti reissussa! Ja ompelukoneesi ja saumurisi huokaisee pienestä lepotauosta.;)

  Mekko on kyllä nätti, ohjekin kelpaa(jos sattuu että joskus..) Ja tuollaisista kasseista meidän tytöt olis niin ikionnessaan!

  VastaaPoista
 20. Hurjan kivaa lapsivapaata reissua toivottelee hän. :)

  VastaaPoista
 21. Ihania ompeluksia :)
  Kiitoksia postista, saapui perille!
  JA mukavaa reissua (vaik vähän myöhäs toivottelenkin),

  VastaaPoista
 22. Kiitokset kaikille!!

  Sanna: kiitokset iltapalasta, oli mukava pistäytyä vaikkakin pikana! =) Yöpymistä ajatellen olisitte asuneet vielä "turhan etelässä"! ;)

  Hanna: voit hyvinkin olla oikeassa, ei se ainakaan hommaa sen hitaammaksi tee! Ainoa huono puoli on isompi kangasmenekki. =)

  Leea: en oo tuommosta nauhakujaa tehny, liian vaivalloista mukamas! ;D Mulla on yhen mamma-cargohameen helmassa samanlainen systeemi, ja se on puolestaan ollu mun lempi-kesävaate.. Mutta ei omatekoinen. ;)

  Carovarium: jospa se selviäis kunhan ehdin ohjeistusta tekemään! ;)

  Sarita: me päädyttiin Seat Alhambraan, joka on 7-paikkainen farmarin ja pakun välimuoto. Samanlainen vaihtoehto on Volkswagen Sharan, myös konepellin alta. Tuo on siitä kiva auto, että penkit on siirrettävissä ja poistettavissa vapaasti, ja esim. meillä joutaa nyt yksi istuin kokonaan pois, mikä taas tuo lisää tilaa esim. vaunuille ja muulle mukana kulkevalle "roinalle". Hyvin sillä ajeli tuon tuhannen kilometrin reissun, tykättiin molemmat vaikka vanhoina volvisteina hiukan oli (ja on) ennakkoluuloja ko. merkkiä kohtaan. ;)

  Laura: paremmin toimii kun säännöllisesti kuormittaa, ei ne toimettomina seisovat koneet tahdo pysyä iskukunnossa! ;)

  Sani: toivottavasti oli mieluisia kankaita, oli vähän hankala miettiä mitä laittaisi kun ei tiennyt väreistä. =)

  VastaaPoista
 23. Hauskaa reissua!

  Ja kivoja ompeluksia jälleen kerran :)

  VastaaPoista
 24. Ihana mekko, laitahan ohjetta tulemaan! Ja mietin tässä, että olisikohan aikuisillekin jotain vinkkiä mistä löytyisi hyvä kaava.
  Ihana reissu teillä!

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.