torstai 18. elokuuta 2011

Pikaterapiaa

Viheliäisen ja tappeluntäyteisen kaatosadepäivän jälkeen todella tuntee olevansa jonkinlaisen pikkuterapian tarpeessa. Jotain tarttis tehdä!! Jotain, mikä pitäisi saada tehdyksi alusta loppuun saakka tunnissa. Jotain, mikä vähentäisi lasten kinastelua. Jotain, mistä kiukkupussit ilahtuisivat ja äitikin saisi hyvän mielen pienellä vaivalla. Jotain, mihin ei mene mainittavia määriä kankaita, mutta pikkupaloja saisi hukattua kätevästi.


Kaksipuoliset fleece-puuvilla-nukenpeitot täyttävät kaikki nämä kriteerit. Sopivan yksinkertaista hommaa tällaisellekin tyhjäpäälle, lapset ovat enemmän kuin iloisia lisäpeitoista taisteltuaan vuoden verran kahdesta aikaisemmin ommellusta, ompeluun riittää pelkkä ompelukone eikä koko harrasteomaisuutta tarvitse levitellä pöydälle, ja kaikkineenkin aikaa tällaisiin ei varmasti mene tuntia pitempään - ja siinä tunnissa näitä valmistuu iso kasa.


Helppoa kuin heinänteko. Puuvillasta saa sopivia, neliskulmaisia paloja repimällä, sitten läntätään palat oikea puoli vastakkain fleecen kanssa ja leikataan peiton kokoinen pala fleecestä, ommellaan reunat suoralla ompeella, jättäen päähän kääntöaukko. Leikataan kulmista saumanvarat ohuemmiksi. Käännetään peitot oikeinpäin, silitetään ympäriinsä ja samalla käänteet siihen aukkoon, joka ommellaan sitten suoraompeleella umpeen. Jaa nytkö jo tuli valmista? Kyllä vain.Pieni vaiva, iso ilo.

Jos huomennakin sataa, kokeilkaa ihmeessä tätä tehoterapiaa. 

Ps. Suvi, lieköhän tällaisilla olisi menekkiä siinä projektissa, mitä tässä touhutaan?! Jos nyt ehtiikään kaiken muun lisäksi, mutta kuitenkin...

13 kommenttia:

 1. hyvä vinkki-täällä tarvitaan silloin tällöin juuri tuommoisia lyhytterapiaompeluita. :) tänään tein farkkupenaaleja-nekin ovat semmoisia. :)

  ihanaa tuo tähtikangas!

  VastaaPoista
 2. Mää oon varma, että meilläki nuo ois haluttua tavaraa! :D Ihania!

  VastaaPoista
 3. Vois tepsiä noihin isompiin, mutta ei ehkä tähän pikkilillikkaan. Sen itkut ei tosin johdu sateesta. Ja tänään satoi koko päivän (nyt pitää jo kehua!) ja vauva on nukkunut lähes koko päivän, ihanaa! Toiset on kyllä hyppineet seinille senkin edestä...

  VastaaPoista
 4. Ihanat peitot ja hyvää terapia!!!

  VastaaPoista
 5. Oikun sieviä, etenkin retrokukka on todella hieno!

  VastaaPoista
 6. mulla on sama muoto, eri tarkoitus: sadepäivän riemuksi saatan hurauttaa muutaman imun vaippaan :D

  VastaaPoista
 7. Tuossapa hyvä terapiamuoto! Eilen juuri kävelin monen monta kertaa ompelukoneelle, kaivoin kankaitakin, mutta en keksinyt mitään tarpeeksi nopeaa ja helppoa...
  Tuohon vielä tyyny kaveriksi niin olisi setti valmiina. Sitten toinen ja kolmas... Voisi pistää joululahjapajan jo käyntiin! Olisi kerrankin ajoissa ;)

  VastaaPoista
 8. Hei varmasti menis nämäkin, kivan näköisiä :) Ja noita sais pienellä vaivalla surauteltua! Ihania! :)

  VastaaPoista
 9. Hyvä ja halpa terapia, kokeiltu on! :) Meillä eilisen sadepäivän riehunnat pysäytti (ainakin hetkeksi) kerhokassi, johon kerättiin kaikkea mahdollista ja keksittiin hyvät leikit! Tervetuloa kurkkaamaan pompannappi-blogiin! ;)

  VastaaPoista
 10. Ihania! Minunkin pitäisi. Kirpparilta löysin ihanan puisen nukenkehdon hintaan 3 e. Se maalattiin punaiseksi, ja nyt siihen pitäisi patjat, peitot ja tyynyt. Kun vaan jaksaisi :)

  VastaaPoista
 11. Ihania! Sun takia mullekin tuli heti pari peittotilausta, eli vissiin se pitää istahtaa joku päivä koneen ääreen tilkkuja tuhoamaan. :)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.