maanantai 21. maaliskuuta 2011

Kurkunkutitushame

Aikaisemmin talvella tekemästäni villakangastakista jäi hameen kokoinen palanen villakangasta, ja jo silloin ajattelin, että voisihan sen hameeksi tekaistakin. Vasta nyt sain sen kuitenkin tehdyksi - taisi tällä kaksoisneulakatkolla olla osuutta asiaan. ;)  Kurkkuahan tämä villakankaan käsittely taas kutitteli, ja vettä piti käydä hörppimässä vähän päästä. Lopputulos kuitenkin palkitsi vaivat.

Kaava on tässä oma - sellainen kehitelmä, jolla olen pari hametta ommellut jo aikaisemmin. Hameen koko on 36, kaarrokkeen leikkasin suoraan langansuuntaan mutta helmakappaleet on täysvinoon leikattuja. Vino langansuunta saa hameen laskeutumaan kauniimmin.


Vuorina on taas varastosta löytynyttä mitä-lie vuorikangasta, ja taisipa olla vielä samaa mitä laitoin silloin villakangastakkiinkin. Vuorin helman käänsin kaksinkertaiselle päärmeelle, päällisen helmassa on piilo-ommel - ihan koneella tehty, en minä käsin jaksa sellaisia.


Vasemmassa sivusaumassa on piilovetoketju. Ei ollut harmaita tai mustia, niin piti laittaa valkoinen. Hyvinhän tuokin tuonne häviää, kun kyseessä kerran on piilovetskari.


Ihan hauska perushame siitä tuli, varsinkin hintaansa nähden (kaikki kankaat entisten töiden jämiä, vetskari jostain ompelutyöstä aiemmin purettu eli käytännössä koko hame on ilmainen)!

Tässä vähän kuvausyrityksiä:




Pituus on tuollaista rentoa mallia - eli ei tarvitse helmoja vahtia istuutuessakaan.


Pulpettivanhus on saanut pohjamaalia pintaansa, ja odottaa nyt jatkokäsittelyä. Vähän pitäisi hioskella (eli odotellaan kesäisempiä ilmoja tai hiotaan pesuhuoneessa.....) ja sitten Empireä pintaan. Kiva saada tämäkin sitten joskus uuden kodin lastenhuonetta koristamaan!
 

Kansien saranat tuosta on irrotettu, niistä poistan maalin myrkyillä ja katson, maalaanko ne spraylla valkoisiksi vai jätänkö metallin värisiksi. Samoin kaikki pultit, mutterit ja ruuvit on irti ja roskissa. Siinä onkin hommaa etsiä uudet sopivat tilalle! ;)

14 kommenttia:

  1. Kaunis hame! Ja olen hieman kade tuosta pulpetista! Ihana.

    VastaaPoista
  2. Ohooo miten kaunis hame yksinkertaisuudessaan ja aivan ihanassa sävyssä. Niin on kaunis mallikin (kadellisena tällä pallo-mahaisena kärvistellään....)
    Kyllä Sinu töistä se ammattimaisuus näkyy, siisti työnjälki ja istuvat vaatteet!
    Pulpetti on hieno!

    VastaaPoista
  3. tosi ihana hame, passaa sulle niin hyvin kuvien perusteella :)
    Ja tuo wanha pulpetti on kans hieno, oikein ootan että nään teidän uuesta talosta sitte kuvia, ku se on valmis ja tavarat paikallaan :D

    VastaaPoista
  4. Ihana hame! Mä haluaisin myös kokeilla tuollaisen ei-joustavan hameen ompelemista, mutta en ole vielä uskaltanut aloittaa.

    VastaaPoista
  5. He he, piti miettiä että mikä ihmeen kurkunkutitushame :D
    Tosi nätti ja just passeli sinulle!

    Mäki sain vihdoin ja viimein eilen haettu omat jofotexin kankaat itselleni (siis ihan omaa saamattomuuttani veny se hakeminen). Nyt pestynä tuol kuivumas ja odottamas tekoon pääsyä :)
    Mites muuten, oletko jofotexin kankaita rummuttanu, kestääkö värit?

    ps. ke ollaan menos ikeaan (ruotsin puolelle), tarviiko hän sielt viel jotain ;), vai saitko viimes kaiken?! :D

    VastaaPoista
  6. Ihana hame. Takuulla monikäyttöinen!

    VastaaPoista
  7. Hieno hame ja vielä upeampi pulpetti :)

    VastaaPoista
  8. Ihana hame ja kadehdittavan suloinen pulpetti. Minullaki tuommonen oottais navetan vintillä tuunausta :D.

    VastaaPoista
  9. Nyt on kyllä pakko kaivaa ne opiskelujen aikaiset kaavat jostain kätköstä;siellä lymyää tuollainen kaava jossain!Tein niitä aikanaan useamman kun ovat kertakaikkiaan käteviä käytössä,nuo hameet siis:)

    VastaaPoista
  10. voi miten söpö tuosta pulpetista tuleekaan!!! meillä on lasten huoneessa samanlainen, mutta maali on aivan järkyttävässä kunnossa :( pulpetti ollut meillä lapsina käytössä ja oli myrkynvihreä siihen aikaan, mutta pulpetti käynyt serkkutytön luona välillä ja setä maalasi sen sitten huonosti, valumia yms löytyy todella paljon. onneksi ei sentään mennyt sisäpuolelta maalamaan, vaan on ihan alkuperäisessä kunnossa sisältä

    VastaaPoista
  11. Tosi kiva hame, istuu kauniisti yllesi!

    VastaaPoista
  12. Kaunis hame! Mulla on ollu just tuon mallinen hamonen, mutta lyhyempi versio. Myin sen pois, kun oli liian epäkäytännöllinen lasten kanssa. Nyt, kun näin tämän sun hameen niin harmittaa miksi en piirtänyt siitä kaavaa. Oisin voinut tehdä hieman pitemmän version itse. Mallista, kun muuten pidin paljon.
    Kadehdittavan ihana on teidän pulpetti. :)

    VastaaPoista
  13. Tuli eilen postia, illalla vasta avasin ku piti surkia töissä käyä ensi.. :) Se haalari on Julialle just sopiva, on niillä tyttösillä näköjään reilusti kokoeroa! :) Ja tunikasetti on kans just nyt hyvä. Kiitos!

    VastaaPoista
  14. Kiitos kaikille! <3

    Sani: Juu kyllä minä kotitarpeisiin ja vähän päälle sain sitä kettukangasta, jospa nyt pärjäisin siihen saakka, että itse pääsen käymään! ;) En oo juuri rumpun laittanut noita Jofon norsukankaita, muita kuviotrikoita mulla ei sieltä olekaan. Velourit on tosi hyviä ja kestää kyllä kunnon kuivauksenkin, mutta noissa trikoissa on sen verran lycraa etten ole uskaltanut laittaa rumpuun vaikka mieli tekis.. ;)

    tuittu: on noissa kyllä ihan uskomaton työmaa kun alkaa laittamaan kuntoon, mutta kyllä se kannattaa!

    Saara: ei sitä aina arvaa, mitä kaikkea joutuu myöhemmin harmittelemaan. Mutta hyviä hamekaavoja on lehdet väärällään, eikun toimeksi vain! =)

    Sanna: kiva kun passasi! Eli jatkossakin teen ilmeisesti "oikean kokosina" jos Julialle haalareita ompelen! Toivottavasti norsusetti ei ehdi muuttua kesään mennessä napapaidaksi ja capreiksi.. ;D

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.