torstai 17. maaliskuuta 2011

Harjoittelu kannattaa aina...

 ... koska joskus voi oikeasti oppia vielä hyväksikin (matkaa siihen on vielä pitkästi)! Huomaan minä kuitenkin näissä iltatreenihousuissa selvän eron aamutreenihousuihin. ;)


Nyt kavensin kaavaa entisestään leikkaamalla kappaleet ilman leveyssaumanvaroja.. mitä siitä tulee, neljä senttiä pois vielä edellisten leveydestä. Ja nyt ne istuu meidän pirpanalle just eikä melkein! Jess. =) Taskutkin toteutin eri tavalla: käänsin taskunsuun alavaralla, ja ulkoreunan käänsin vain silittämällä nurjalle. Vetskarin ompelin ennen pääntien huolittelua, toisin kuin Ottobren ohjeissa. Täydellistä saa hakea kaukaa vielä näissäkin, mutta omalle lapselle nämä jo kelpaa, ja äitikin on kasiplus-tyytyväinen työn jälkeen. ;) Uskaltaa katsoa myös nurjalle:


Lahkeissa on napakammat resorit, jotka voi kääntää kaksinkerroin tai pitää suorana.. nyt pidetään vielä kaksinkerroin, niin ovat hieman lyhyemmät.


Näihin käytin retro-kirppisvetskaria, sellaista metallihampaista. Ihana se on, mutta maksoi yhden kaksoisneulan verran, kun piti tikata siitä hammastuksen päältä tuo pääntien kanttaus... onneksi on toinen tuplaneula varastossa niin ei tule pakkotaukoa trikoovaateompeluksiin.

Mitäs ne isommat isin kanssa siellä pihalla oikein touhuaa?


Ooo, ne taitaa lastata isin työautoon tavaraa!


Sitten maltetaan poseeratakin hieman...


Äidin nauru tarttuu...


Jos ottais paperia välillä... saan melkein koko rullan tyhjäksi yhellä kiskaisulla,
kun tarpeeksi kovasti vetäisen! 
Näytänkö?!


Äiti kielsi näyttämästä.


Vielä kun tämä flunssasurkimus menisi kunnolla ohi niin olisipa taas helppo hymyillä!


(Haalareiden alla H&M:n yksivärinen perusbody)

Juuri sopivan retrot ja juuri sopivan kapeat tuolle meidän sintille. Tästä on hyvä jatkaa harjoituksia!

Ohjepostauspyyntöön sen verran, että voin ilman muuta tehdä joskus sellaisen, jos joskus itse opin tekemään nämä niin, että kannattaa kehua!  Vielä ei ole vara ohjeistamalla ylpeillä... ;)

19 kommenttia:

 1. Hienot! Ja ihan piti ääneen hihitellä noille kuvateksteille :D

  VastaaPoista
 2. Näyttää mukavalta päällä ja istuu hienosti!

  VastaaPoista
 3. On siinä taitava ompelija, huh! Yks huraus kun syntyy aamupäivän- ja iltapäivän-asu lapsille! :D Teetkö vaatteita myyntiin asti? onko sulla nettiputiikkia? jos ei perusta ihmeessä!

  VastaaPoista
 4. Ihanat haalarit ja valtavan suloinen lapsi! =)

  VastaaPoista
 5. ei kertakaikkiaan, aina vois vaan alittaa sun postaukseen että ihanat, ihanat ja vielä kerran ihanat :) AIvan suloset haalarit ja pikkumalli <3
  Kohta mulla on sulle pitkä tilauslista ;);)

  VastaaPoista
 6. Voi että sun pikkuvintiö on niin suloinen. :)

  Mulla on myös kesällä -09 syntynyt poika "auttamassa" äitin ompelutöissä... Huh! :D Isommat osaa jo jättää nuppineulat/kaavat/paperit sun muut rauhaan, mut tuon pienimmän kanssa on vielä jonkinverran neuvottelemista. :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat nämäkin! Minäkin tein tuon vetskarin noin, aattelin kyllä että onkohan se aivan "väärä"tapa, kun joka paikassa on ommeltu niinkuin ottobren ohjeessakin oli ja kaikissa vaatteissakin oli OB:n tyyliin ommeltu. No, löysin yhden yökkärin jossa oli näin toisella tavalla, joten aattelin ettei se nyt aivan väärin ole noin tehdä! :D

  VastaaPoista
 8. Niin makeet! Sulle taitaa tippua tilauksia pian taas. ;)

  VastaaPoista
 9. rusina, kewa ja Tupuna: kiitokset! =)

  Anniina: kiitos! Niin kauan kun meillä on näin pienet lapset, raksaprojekti kesken eli aina yh, ompelupaikkana ruokapöytä jne, niin en mitään virallista nettikauppaa missään nimessä pysty pyörittämään. Mutta onhan mulla aina huutiksessa jotain ylijäämää myynnissä. ;)

  annna: kiitos. Lapsesta ihan samaa mieltä. ;)

  Anskuli: kiitti. ;) Laitahan spostia jos sille tuntuu - tosin noita haalarihousuja en kyl tee kenellekään "vieraammalle" ennen kuin oikeasti osaan tehdä niistä siistit!

  Suvi: meillä 10/09 syntynyt, on on isona apuna! Jostain kumman syystä ompelen suurimmaksi osaksi tämän ko. hlön päikkäreiden aikaan enkä varmaan koskaan raaski jättää siltä päiväunia pois sen takia... =)

  pm: se on oikia tapa mikä sille tuntuu, sovitaan niin!! =D Minä oon kans jossain vetskaripyjamissa nähnyt tehtävän näin miten näissä housuissa. Toisaalta olis kiva jos vetskari jatkuis ylös saakka.

  nasba: melkein sain jo sun kettutakkiin vetskarin - olin eilen liikkeen ovella minuuttia vaille viis kiskomassa kahvasta, mutta jopa oli myyjä karannut paikalta ja lukinnut ovet!! =O No jospa kuitenkin pian..

  VastaaPoista
 10. Tahtoo nähä kuvaaaaat..!!! :)
  -Sanna-

  VastaaPoista
 11. Voi miten ihanat näistäkin tuli! Ja kiva kun olet nyt itekin tyytyväinen :) Arvaapa vaan alkoiko sormia syyhyttää, että seuraavaksi pitänee taas Onnillekin ommella yhet haalarit. Niissä sais kivasti vähän enempi kangastakin kulumaan. Huoh. Aina jankutan samaa, että kankaita on liikaa, mutta kun niitä koko ajan tulee myyntiin niin paljon kaikkia ihania... Pitäs vaan yrittää siis omella tehokkaammin!

  VastaaPoista
 12. Nätit tuli :)
  Ja kyl sie tosiaan ehdit! Mullao n nyt joku taantuma, monta työtä ksken, mitään ei valmista :D

  VastaaPoista
 13. Hienot. Istuvammat tosiaan kuin nuo aamupäivän haalarit. Ja niin ihanat vauhtikuvat!:-)

  VastaaPoista
 14. Näpsäkästi istuu ja neitikin näyttää olevan tyytyväinen:)

  VastaaPoista
 15. Kävin jo eilen näitä ihailemassa. Kertakaikkisen suloiset haalarit ..ja mallikin on oikein edustava <3

  VastaaPoista
 16. Voi ku ihana! Kunhan mä saan liksat juokseen, niin tekasisitko meidän Maisterille jotkut ihanat tuollaiset? Ne sais olla kyllä mallia paksukainen, kun tuo meidän neiti ei oo siitä siroimmasta päästä, heh!

  VastaaPoista
 17. Dooda: toki voin teille tuollaiset väsäillä, kunhan opin niitä tekemään.. ;D Siinä on sullakin hyvin aikaa saada ne liksat mukavaan hölkkään. ;)

  VastaaPoista
 18. IHANAT ja voi, niin suloinen Neiti sirolainen! Tykkään niin sun käyttämistä väreistä!

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.